• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Reistips
  • /
  • Sluit je safari af met een bezoek aan één van deze Afrikaanse eilanden

Na een avontuurlijke safari door de Afrikaanse savanne is er geen betere manier om je reis af te sluiten dan met een ontspannen strandvakantie. De Afrikaanse kust en de Indische Oceaan bieden een schat aan tropische eilanden die de perfecte afsluiter vormen voor je Afrikaanse avontuur. Van parelwitte stranden en kristalhelder water tot unieke culturen en ongerepte natuur, deze eilanden bieden voor elk wat wils. 

Zanzibar

Zanzibar, een archipel voor de kust van Tanzania, is een betoverende mix van exotische stranden, historische stadjes en kruidige geuren. Stone Town, de hoofdstad, neemt je mee terug in de tijd met zijn smalle straatjes, imposante deuren en levendige markten. Hier proef je de rijke geschiedenis van het eiland, gevormd door eeuwen van handel en culturele uitwisseling.

Buiten de stad wachten parelwitte stranden omzoomd door palmbomen. Nungwi en Kendwa in het noorden bieden perfecte plekken om te ontspannen en te genieten van spectaculaire zonsondergangen. Voor de waterliefhebbers zijn er talloze mogelijkheden om te snorkelen, duiken of een boottocht te maken om dolfijnen te spotten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan een van de vele kruidenplantages, waar je kunt leren over de specerijen die Zanzibar zijn bijnaam ‘Specerijeneiland’ hebben gegeven.

Mafia Island

Voor wie op zoek is naar een rustiger alternatief voor Zanzibar is Mafia Island een verborgen parel. Dit eiland, onderdeel van de Tanzaniaanse kust, biedt een ongerept tropisch paradijs zonder de drukte van meer bekende bestemmingen. Het Mafia Island Marine Park is een waar onderwaterwonderland, perfect voor duikers en snorkelaars die op zoek zijn naar kleurrijke koraalriffen en een diverse zeefauna.

Mafia Island staat ook bekend om zijn walvishaaien, de grootste vissen ter wereld, die je hier kunt spotten tussen oktober en maart. Naast de onderwaterwereld biedt het eiland prachtige stranden, oude ruïnes en vriendelijke lokale gemeenschappen. Geniet van verse zeevruchten, verken de mangroves per kano, of ontspan simpelweg in een hangmat met uitzicht op de Indische Oceaan. Mafia Island biedt een authentieke en rustige eilandervaring die je niet snel zult vergeten.

Seychellen

Droom je van een paradijselijke afsluiter voor je safari? Dan zijn de Seychellen een must-visit bestemming. Deze weelderige archipel in de Indische Oceaan bestaat uit 115 eilanden en staat bekend om zijn adembenemende schoonheid en exclusieve sfeer. Hier vind je stranden die regelmatig tot de mooiste ter wereld worden gekozen, zoals het beroemde Anse Source d’Argent op La Digue. De gigantische granieten rotsblokken die uit het kraakheldere water oprijzen, creëren een bijna surrealistisch landschap.

Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter. Het hoofdeiland Mahé bruist van activiteit, terwijl Praslin een meer ontspannen vibe biedt. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Vallée de Mai op Praslin, een UNESCO-werelderfgoed waar je de zeldzame Coco de Mer palm en de Seychellen zwarte papegaai kunt spotten. Verken de weelderige jungle via goed aangelegde wandelpaden en houd je ogen open voor kleurrijke vogels en de iconische Aldabra reuzenschildpadden. Met zijn mix van ongerepte natuur en ultra-luxe accommodaties vormen de Seychellen de perfecte bestemming om in stijl bij te komen van je safari-avonturen.

Reunion

Reunion, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, biedt een unieke mix van Afrikaanse, Europese en Aziatische invloeden. Dit vulkanische eiland is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Het binnenland wordt gedomineerd door drie cirkelvormige caldeira’s, waarvan de Cirque de Mafate alleen te voet of per helikopter bereikbaar is, wat zorgt voor een onvergetelijke trekking-ervaring.

De Piton de la Fournaise, een van ’s werelds meest actieve vulkanen, biedt een maanachtig landschap dat je kunt verkennen. Voor strandliefhebbers zijn er prachtige stranden en lagunes, perfect om te relaxen na een actieve dag. Reunion staat ook bekend om zijn uitstekende keuken, een smakelijke fusie van verschillende culinaire tradities. Of je nu komt voor de avontuurlijke activiteiten, de stranden of de cultuur, Reunion biedt een veelzijdige eilandervaring die perfect aansluit op je safari-avontuur.

Pemba Island

Pemba Island, ten noorden van Zanzibar, is een groene oase die nog grotendeels onontdekt is door het massatoerisme. Dit heuvelachtige eiland, ook wel bekend als ‘Het Groene Eiland’, biedt een authentieke Swahili-cultuur en ongerepte natuur. De weelderige heuvels zijn bedekt met kruidnagelbomen en andere specerijen, wat bijdraagt aan de geur en smaak van het eiland.

De stranden van Pemba zijn ongerept en vaak verlaten, waardoor je het gevoel hebt een privé-paradijs te hebben ontdekt. Het omringende koraalrif biedt uitstekende mogelijkheden voor duiken en snorkelen, met een rijke onderwaterwereld en de kans om zeeschildpadden en dolfijnen te spotten. Bezoek de mysterieuze ruïnes van Ras Mkumbuu of ontdek de mangroven per traditionele dhow. Pemba biedt een rustige en authentieke eilandervaring voor reizigers die echt willen ontsnappen aan de drukte.

Comoren

De Comoren, een eilandengroep tussen Mozambique en Madagaskar, zijn een van de minst bezochte bestemmingen in Afrika. Deze vier vulkanische eilanden bieden een unieke mix van Afrikaanse, Arabische en Franse invloeden. Grande Comore, het grootste eiland, wordt gedomineerd door de actieve vulkaan Mount Karthala, die je kunt beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de Indische Oceaan.

De stranden van de Comoren zijn ongerept en vaak verlaten, perfect voor wie op zoek is naar rust en privacy. Het eiland Mohéli biedt de kans om zeeschildpadden te zien nestelen en walvissen te spotten. De oude medina van Mutsamudu op Anjouan geeft je een kijkje in de rijke geschiedenis van de eilanden. Hoewel de toeristische infrastructuur beperkt is, bieden de Comoren een authentieke en avontuurlijke eilandervaring voor reizigers die echt off the beaten track willen gaan na hun safari.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>