De koopzondag in Dokkum is een ideale gelegenheid voor bezoekers om ook op zondag te genieten van het winkelaanbod in deze sfeervolle stad. In dit artikel informeren we je over de openingstijden van winkels tijdens koopzondagen, welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag en wat je kunt verwachten. Of je nu op zoek bent naar leuke kledingwinkels of een supermarkt die open is, je krijgt hier een compleet overzicht. Lees verder voor meer informatie over de koopzondag Dokkum.

Wat is koopzondag in Dokkum?

In Dokkum worden er jaarlijks meerdere koopzondagen georganiseerd. In 2023 waren er bijvoorbeeld 13 koopzondagen, waaronder elke eerste zondag van de maand en extra dagen rondom feestdagen zoals Kerst en Sinterklaas. Normaal gesproken zijn de winkels in Dokkum open van maandag tot en met zaterdag van 09:30 tot 17:30 uur, en op vrijdagavond tot 21:00 uur. Op koopzondagen openen de winkels doorgaans van 13:00 tot 17:00 uur​.

Wat zijn de openingstijden van winkels op koopzondag?

Tijdens koopzondagen in Dokkum kunnen bezoekers winkelen in de binnenstad, waarbij de meeste winkels open zijn van 13:00 tot 17:00 uur. Supermarkten zoals Albert Heijn zijn echter vaak al vanaf de ochtend geopend, doorgaans van 10:00 tot 18:00 uur. Bouwmarkten en tuincentra kunnen variëren in hun openingstijden, dus het is altijd slim om dit even te checken​.

Koopzondagen Dokkum in 2025

Welke koopzondagen zijn er in Dokkum in 2025? In Dokkum vinden koopzondagen plaats op de eerste zondag van de maand. Dit geldt alleen in de maanden april tot en met december. Hieronder vind je een lijst met alle koopzondagen in Dokkum in 2025:

  • Zondag 6 april 2025
  • Zondag 4 mei 2025
  • Zondag 1 juni 2025
  • Zondag 6 juli 2025
  • Zondag 3 augustus 2025
  • Zondag 7 september 2025
  • Zondag 5 oktober 2025
  • Zondag 2 november 2025
  • Zondag 7 december 2025

Welke winkels zijn geopend op koopzondag Dokkum?

Tijdens koopzondagen in Dokkum kun je een breed scala aan winkels bezoeken. Van modewinkels in de binnenstad tot supermarkten en zelfs bouwmarkten en tuincentra, er is voor ieder wat wils. Let er wel op dat openingstijden kunnen variëren, dus check altijd even de website van de winkel zelf voor actuele informatie​.

Zijn er ook koopavonden in Dokkum?

Ja, naast de koopzondag kent Dokkum ook een wekelijkse koopavond, meestal op vrijdag. Op deze avond zijn de winkels tot 21:00 uur open, ideaal voor wie na werktijd nog even snel wil winkelen. De koopavond biedt een ontspannen sfeer en geeft je de mogelijkheid om zonder weekenddrukte de stad te verkennen​.

Veelgestelde vragen

Wat is een koopzondag in Dokkum?

Een koopzondag is een zondag waarop winkels in Dokkum open zijn, vaak van 13:00 tot 17:00 uur.

Wanneer is de volgende koopzondag in Dokkum?

De volgende koopzondag is op 5 november 2024.

Zijn supermarkten open op koopzondag in Dokkum?

Ja, supermarkten zoals Albert Heijn zijn meestal van 10:00 tot 18:00 uur open op koopzondag.

Hoe vaak is er koopzondag in Dokkum?

Er zijn meestal 13 koopzondagen per jaar, waaronder elke eerste zondag van de maand.

Is er een koopavond in Dokkum?

Ja, op vrijdag is het koopavond in Dokkum en zijn de winkels tot 21:00 uur open.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>