In Zwolle kun je elke zondag terecht voor een gezellig dagje winkelen tijdens de koopzondag. Veel winkels in de binnenstad, vooral in de Diezerstraat, blijven op zondag open. Dit geeft mensen die doordeweeks werken een mooie kans om op zondag te shoppen. Het doel van dit artikel is om je te informeren over de koopzondag in Zwolle en welke winkels open zijn. Vergeet niet om altijd vooraf even te controleren of jouw favoriete winkel ook daadwerkelijk geopend is.

Wat is koopzondag in Zwolle?

Elke zondag is koopzondag in Zwolle! Dit betekent dat je op zondagen in de gezellige binnenstad kunt winkelen. De reguliere openingstijden van winkels in Zwolle zijn doorgaans van 09:00 tot 18:00 uur op doordeweekse dagen, maar op koopzondagen zijn de openingstijden vaak korter, meestal tussen 12:00 en 17:00 uur. Bekende winkels zoals H&M, Douglas en MediaMarkt zijn vaak geopend. Het is goed om te weten dat winkeliers zelf bepalen of ze op koopzondagen open zijn, dus dubbelcheck altijd online voor je gaat​.

Wat zijn de openingstijden van winkels op koopzondag?

De meeste winkels in het centrum van Zwolle zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur op koopzondag. Supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo hebben vaak iets ruimere openingstijden, en bouwmarkten zoals Gamma openen meestal ook rond die tijden. Tuincentra zoals Intratuin zijn eveneens op zondag open, meestal van 10:00 tot 17:00 uur.

Koopzondagen Zwolle in 2025

Welke koopzondagen zijn er in Zwolle in 2025? Zwolle hanteert in principe geen vaste koopzondagen. Dat betekent dat de winkeliers zelf mogen bepalen of zij wel of niet open gaan op zondag.

Welke winkels zijn geopend op koopzondag Zwolle?

Op koopzondag in Zwolle zijn veel winkels in de binnenstad geopend, zoals modewinkels (H&M, Vero Moda), drogisterijen (Kruidvat), en elektronica (MediaMarkt). Ook kleinere boetiekjes in de Luttekestraat en Sassenstraat doen vaak mee. Vergeet niet om altijd even de website van de winkel zelf te checken voor de actuele openingstijden​.

Zijn er ook koopavonden in Zwolle?

Jazeker, naast de koopzondag is er ook een koopavond in Zwolle. Deze vindt wekelijks plaats op donderdagavond, waarbij de meeste winkels in het centrum openblijven tot 21:00 uur. Dit is ideaal voor mensen die overdag geen tijd hebben om te winkelen. De koopavond biedt een gezellige sfeer, zeker in de wintermaanden wanneer de straten mooi verlicht zijn. Perfect voor een ontspannen avondje shoppen en aansluitend een drankje of diner in een van de vele restaurants in Zwolle​.

Veelgestelde vragen

Wanneer is koopzondag in Zwolle?

Koopzondag in Zwolle is elke zondag.

Wat zijn de openingstijden op koopzondag in Zwolle?

De openingstijden zijn meestal van 12:00 tot 17:00 uur.

Zijn alle winkels open op koopzondag in Zwolle?

Nee, winkels bepalen zelf of ze open zijn. Controleer altijd online.

Is er koopavond in Zwolle?

Ja, elke donderdagavond tot 21:00 uur.

Welke feestdagen zijn geen koopzondag in Zwolle?

Dit varieert, maar grote feestdagen zoals Kerst kunnen een uitzondering zijn

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>