Omdat het vinden van leuke en eerlijke reisblogs nog best lastig is. Omdat veel reisblogs meer lijken op reclamezuilen dan informatiebronnen. Omdat ik van enkele blogposts echt enorm heb genoten. Omdat de schrijfstijl me aanspreekt. Omdat ik het woord ‘kut‘ ook wel eens overmatig wilde proberen. Omdat een zelf opgebouwd reisblog ook gewoon kan uitgroeien tot een populair medium.

Jelmerdeboer.nl – Het Beste Reisblog van 2017 is om verrassende en uiteenlopende reden (blijf lezen) een website met lekkere blogs over reizen, recepten (huh?) taart met een sixpack (huh huh?) en vooral een heerlijke schrijfstijl en eerlijke, duidelijke informatie!In de trend van winnaar Jelmer de Boer lees je hieronder in duidelijke en eerlijke kutbewoording de motivatie van de absoluut onafhankelijke eenpersoonsjury van de Reistijger Award voor Beste Reisblog van het jaar 2017:

Motivatie #1 – HET IS ALLEMAAL KUT

Leest lekker en valt meestal op het juiste moment.

Artikelen waar veel kut in voorkomen zijn meestal warm, wat bleekjes, zonder snorren en bellen en daardoor openhartig en lekker leesbaar. Jelmer gebruikt kut in elk artikel. Het woord staat niet altijd letterlijk in de tekst, maar ergens is er altijd wel iets kuts te vinden. Prima, want zo zit het leven nu eenmaal in elkaar. Dat maakt Jelmers blog realistisch, humoristisch en herkenbaar. De schrijfstijl smaakt lekkerder dan het gemiddelde eenpluseenistwee-reisblog.

Voorbeeld van een lekkere post (zonder kut, maar mét krab en een punt!)

Motivatie #2 – WEBSITE

Simpel, saai, recht-toe, recht aan en compleet onvindbaar in Google

Jelmer heeft een ongelooflijk saaie kutwebsite. Foto’s zijn te zwaar, design is uit oma’s tijd en omdat Jelmer nog nooit van zoekmachine optimalisatie heeft gehoord kom je zijn reisblog pas ergens op pagina 189 van Google tegen…dat is kut voor Jelmer en jammer voor ons. Want Jelmer de Boer schrijft gewoon hele leuke blogs!

Snuffel rond op Jelmers website

Motivatie #3 – RECEPTEN

Van koken heb ik geen verstand, Jelmer wel (denk ik)

Jelmer combineert zijn kutblogs met recepten en dat is tof. Niet omdat ik iets heb met recepten (integendeel). Niet omdat ik snap waarom bloggers bloggen en lezers lezen over de lekkerste pasta uit Islamabad (want daar snap ik geen hol van). En niet omdat ik zo dol ben op koken (ik kook namelijk nooit!).

Nee het is tof, omdat Jelmer het gewoon tof brengt, in korte video’s met leuke kutopmerkingen tussendoor. Als je het presteert om iemand zoals ik te boeien (al was het maar een beetje) met een receptenvideo als deze, dan ben je speciaal, punt uitroepteken

Check Jelmers YouTubekanaal (recepten- en reisvlogs)

Motivatie #4 – PODCASTS

Jelmer maakt PodCasts. Ik weet niet waarom en Jelmer weet het zelf ook niet.

Jelmer maaakt podcasts en die zijn net zo saai als elke andere podcast van elke andere reisblogger. Daarmee bevredigt hij dus (blijkbaar) een enorm breed publiek dat helemaal wild wordt van saaie podcasts. En dat, beste reisblogliefhebbers, maakt Jelmer tot de jongen uit de buurt, de ideale schoonzoon (inclusief sixpack) je nieuwe favoriete BN’er en die toffe reisblogger die ook maar wat doet om vooruit te komen en gewoon lof verdient.

Dat hij slim inspeelt op trends, op een nette manier grof in de pen is en daar hopelijk een leuke boterham mee verdient, maakt hem ook nog eens een harde werkerserieuze ondernemer en betrouwbare zakenpartner.

Link naar Jelmers Podcasts   (geintje: podcasts zijn saai!)

Motivatie #5 – EET TAART KRIJG EEN SIXPACK

Vrij vertaald: Normaal doen en toch een heerlijk lijf hebben?

Jelmer schreef een knalboek over taart eten en toch een sixpack kweken. Jelmer heeft dus een sixpack. Ik niet, gewoon omdat ik daar veel te lui voor ben. Jelmer niet en dat kweekt bewondering en respect. Bewondering voor zijn inspanning. Respect voor het lef zijn strijd te delen met volgers en andere mensen die wel de fut op kunnen brengen om dag in, dag uit met hun buikspieren bezig te zijn.

Boek kopen is volgens de recensies NIET kut en kan hier.

Motivatie #6 – THUISBLIJVEN IS DUURDER

thuisblijven is duurder

Hoe je de voordeligste vliegtickets kunt vinden (ofzoiets)

Jelmer schrijft nog een boek ‘Thuisblijven is duurder’. Dat wordt een kutboek, omdat alles wat erin komt te staan allang bekend is, makkelijk gevonden kan worden of zelf ook bedacht kan worden. Maar daar gaat het nu even niet om.

Waar het wel om gaat is dat Jelmer het boek nog NIET geschreven heeft maar het al WEL te koop is. En dat is supertof in het kwadraat! Wie het lef heeft een boek te verkopen dat nog niet af is, plaatst zichzelf op de boekenplank naast wereldberoemde auteurs die met dezelfde egard hun fans lekker maken. En dan heb je lef. Dat mag gewaardeerd worden en verdient succes! (ook al wordt een kutboek)

Dat je als koper mee mag praten, denken en dromen over de inhoud van het boek is niet origineel, maar wel heel nuttig als je graag net zo wilt leren schrijven als Jelmer. Voor 20 euries een compleet schrijfproces meemaken? Ik zeg doen!

Nu kopen en later betalen lezen kan hier! (Tips op Reistijger hier en hier zijn overigens gewoon gratis!)

Eindoordeel

Jelmer de Boer doet van alles en nog wat en heeft daar duidelijk veel schik in. Hij heeft een zeer herkenbare schrijfstijl en steekt zijn mening over zaken niet onder of banken. Zelfs met een krakkemikkige website presteert hij het lezers aan zich te binden door precies te doen waar blogs voor bedoeld zijn!

Jelmer, gefeliciteerd, je prijs kun je hier uitkiezen en ik zie je nominaties tegemoet!

P.S.
Ik had je graag even gemaild om je te feliciteren, maar IK heb geen vragen en JIJ geen e-mailadres. Dat van mij is michel@reistijger.nl