Best Geteste 8 persoons tent 

Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 F&B opblaasbaar met 4 slaapcompartimenten

QUECHUA Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 

Ga jij binnenkort met je vriendengroep op vakantie of naar een meerdaags festival, maar kunnen jullie geen goede tent vinden? Daar gaan we jullie bij helpen! Wij van Reistijger zijn op zoek gegaan naar de beste 8 persoons tenten van dit moment. 

Daarom hebben wij een 8 persoons tent test uitgevoerd en de QUECHUA kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 is uit de test gekomen als beste 8 persoon tent 2024! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en ruimte. 

Deze tent bestaat namelijk uit 4 verschillende slaapcompartimenten zodat jij en je vrienden genoeg privacy hebben. In elk slaapcompartiment passen 2 eenpersoonsluchtbedden of 1 tweepersoonsluchtbed. Ook kan elk slaapcompartiment afgesloten worden door middel van een rits. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste 8 persoons tent? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Of je nou met je vriendengroep naar een camping gaat of naar een meerdaags festival, het kopen van de juiste tent is een hele opgave. Iedereen heeft natuurlijk een mening over de tent die gekocht moet worden en de tent moet natuurlijk bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Kortom, het kiezen van een goede tent duurt soms langer dan de vakantie zelf. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten en maten tenten op de markt. In dit artikel richten wij ons op 8 persoons tenten. Ideaal dus want dan kan je met de hele vriendengroep in een tent en je kan de kosten splitten ook heel handig. 

Maar wat is nou een goede 8 persoons tent? Om daar achter te komen hebben wij van Reistijger een 8 persoons tent test uitgevoerd. Zo hebben wij gekeken naar verschillende 8 persoons tenten waaronder een 8 persoons tent van Action en een 8 persoons tent van Decathlon. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste 8 persoons tenten van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

17 

Webshops vergeleken


Top 5 Beste 8 persoons tenten

Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 F&B opblaasbaar met 4 slaapcompartimenten

Beste koop 8 persoons tent
1.  QUECHUA Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 

Beste budget 8 persoons tent
2. QUECHUA Opblaasbare dagtent voor 8 personen Base Air Seconds Fresh

Beste duurzame 8 persoons tent
3. QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

Beste opvouwbare 8 persoons tent
4. QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

Beste weerbestendige 8 persoons tent
5. Skandika Hurricane 8 Protect Tent

Top 10 beste 8 persoons tenten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste 8 persoons tenten. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een 8 persoons tent?

Na het zien van onze top 5 willen jij en je vrienden misschien wel een 8 persoons tent kopen. Toch zijn er een aantal punten waar jij en je vrienden rekening mee moeten houden als jullie overwegen om een 8 persoons tent te kopen. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen in onze beste 8 persoons tent test. Kijk dus niet alleen maar naar een 8 persoons tent aanbieding en een goedkope 8 persoons tent, maar kijk ook naar de beste 8 persoons tent volgens de consumentenbond. 

Capaciteit

Allereerst is het belangrijk om de capaciteit van de tent te controleren en kijk dan voornamelijk naar de slaapcompartimenten. De slaapcompartimenten zijn bij sommige tenten wat kleiner waardoor er weinig ruimte is voor je spullen. Kijk daarom altijd naar het oppervlak van de slaapcompartimenten dit staat altijd omschreven in de productomschrijving van de tent. 

Warmtereductie 

Als tweede is het belangrijk om de warmtereductie van de tent te controleren. De warmtereductie zorgt ervoor dat het niet te warm of te koud wordt in de tent. Kijk dus goed naar de warmtereductie van de tent als je van plan bent om naar een warm land op vakantie te gaan. Zo kan je gemakkelijk controleren of het niet te heet wordt in je tent. 

Duisternis

Als derde is het belangrijk om te controleren of het goed donker wordt in de tent, Zeker in de slaapcompartimenten is dit van belang. In de zomer wordt het natuurlijk weer vroeg licht en je wilt natuurlijk niet om 5 uur al wakker worden. Controleer daarom altijd of het goed donker wordt in de tent. dit gebeurd meestal door middel van een black-tentdoek. 

Wind bestendig

Als vierde is handig om te controleren of wind bestendig is. De meeste 8 persoons tenten zijn bestand tegen windkracht 6 tot 7. Dit geldt voor de normale tenten. Er zijn ook tenten die bestand zijn tegen zwarte windomstandigheden. Dit staat altijd in de productomschrijving van de tenten. 


Wat is de beste 8 persoons tent van 2024? 

Welke 8 persoons tent is het beste? Deze vraag gaan we nu beantwoorden! Aan de hand van de uitkomsten van onze 8 persoons tent test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 best geteste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle 8 persoons tenten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor-en nadelen. 

1. QUECHUA Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 

Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 F&B opblaasbaar met 4 slaapcompartimenten

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Reistijger hebben een 8 persoons tent test uitgevoerd en de QUECHUA kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 is uit de test gekomen als beste 8 persoon tent 2024! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en ruimte. Deze 8 persoons tent is binnen een mum van tijd opgezet. Dit komt door de opblaasbare tentbogen. Het enige wat je hoeft te doen is deze tentbogen opblazen en de touwen vast te maken aan de haringen in de grond. 

De tent zelf bestaat uit 4 verschillende slaapcompartimenten zodat jij en je vrienden genoeg privacy hebben. In elk slaapcompartiment passen 2 eenpersoonsluchtbedden of 1 tweepersoonsluchtbed. Ook kan elk slaapcompartiment afgesloten worden door middel van een rits.

Verder is deze tent uitgerust met het Fresh&Black-concept. Dit houdt in dat de tent van binnen koel en donker is. Door middel van de witte bovenkant van de tent wordt het zonlicht namelijk weerkaatst. 

Voordelen QUECHUA Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 

 • Opbergzakken in de slaapcompartimenten en in de leefruimte
 • Opblaasbare tentbogen
 • 4 verschillende slaapcompartimenten 
 • Fresh&Black-concept

Nadelen QUECHUA Kampeertent 8 personen Air Seconds 8.4 

 • Een handpomp moet je los bij de tent bestellen

2.  QUECHUA Opblaasbare dagtent voor 8 personen Base Air Seconds Fresh

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Willen jij en je vrienden een 8 persoons tent kopen maar hebben jullie niet een al te hoog budget of is ome DUO nog niet gestort? Geen zorgen daar hebben wij natuurlijk rekening mee gehouden. Wij hebben namelijk de QUECHUA Opblaasbare dagtent voor 8 personen Base Air Seconds Fresh geselecteerd als beste budget 8 persoons tent. 

Deze 8 persoons tent is ontwikkeld door de kampeerexperts van Decathlon. De tent is in een mum van tijd opgezet door middel van de opblaasbare tentbogen. Ideaal dus want dan ben je lekker snel klaar. Deze tent heeft genoeg ruimte voor 8 eenpersoonsluchtbedden. Ook ben je in deze in deze tent goed beschermt tegen allerlei vervelende insecten zoals muggen en wespen. Dit doordat alle drie de deuren voorzien zijn van muggengaas. 

Voordelen QUECHUA Opblaasbare dagtent voor 8 personen Base Air Seconds Fresh

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • De deuren van de tent zijn voorzien van muggengaas
 • Gemakkelijk op te zetten door middel van de opblaasbare tentbogen

Nadelen QUECHUA Opblaasbare dagtent voor 8 personen Base Air Seconds Fresh

 • Deze tent heeft geen aparte slaapcompartimenten

3. QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je gaan kamperen en hecht je veel waarde aan het milieu? Dan is de QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4 echt wat voor jou en je vrienden! Deze 8 persoons tent heeft namelijk een ecodesign. De garen van deze tent zijn gevoerd in een spinbad om de milieu-impact te verlagen. Met deze tent kan jij dus zonder zorgen genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. 

Deze tent heeft genoeg ruimte voor acht kampeerders. De 8 persoons tent beschikt over 4 verschillende slaapcompartimenten en een grote leefruimte. Zo heeft iedereen privacy en kun je met z'n alle chillen in de grote leefruimte.

Ook kan je deze tent gemakkelijk meenemen door middel van de handige draagtas. Op deze tas staat ook een plattegrond van de tent en een afbeelding van hoe deze eruit moet zien. 

Vergeet ook niet je campingtoilet mee te nemen! Daar beschikt deze tent helaas niet over.

Voordelen QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

 • Duurzame optie 
 • Gemakkelijk mee te nemen door middel van de draagtas
 • 4 verschillende slaapcompartimenten

Nadelen QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

 • Deze tent is niet opblaasbaar

4. QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een 8 persoons tent die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen? Dan ben je op zoek naar de QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4. Deze 8 persoons tent wordt geleverd in een handige draagtas zodat jij de tent overal mee naar toe kan nemen. Op deze tas staat ook een plattegrond van de tent en een afbeelding van hoe deze eruit moet zien. Ook kan je de tent heel makkelijk opvouwen en in de tas opbergen na je kampeertrip. Zo neemt de tent weinig ruimte als je deze opbergt voor je volgende vakantie. 

Deze 8 persoons tent kunnen jij en je vrienden heel makkelijk in elkaar zetten door middel van de handleiding en de kleurcodes die zijn gekoppeld aan de boogstokken. Ook is deze 8 persoons tent voorzien van een ventilatieluikje. Geen zorgen er kunnen geen insecten door dit luikje de tent binnen komen. Dit luikje is voorzien van muggengaas. 

Voordelen QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

 • Elk slaapcompartiment van deze tent is geschikt voor twee luchtbedden
 • Gemakkelijk opgezet dankzij de kleurlabels op de boogstokken
 • Deze tent kan goed tegen een regenbui

Nadelen QUECHUA Kampeertent voor 8 personen Arpenaz 8.4

 • De stof van de tent laat veel daglicht door

5. Skandika Hurricane 8 Protect Tent

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Skandika Hurricane 8 Protect Tent geselecteerd als beste weerbestendige 8 persoons tent. Deze ruime 8 persoons tent is zeer geschikt voor je volgende bezoek aan Lowlands. Want zeg nou zelf op de eerste dag van Lowlands is het altijd rot weer. 

Gelukkig is deze tent bestand tegen weer en wind. De tent heeft natuurlijk niet voor niets de naam Hurricane. Deze 8 persoons tent is door zijn stalen palen en glasvezelpalen extra stabiel. Ook heeft de buitensten een waterkolom van 5.00 mm met een hoogwaardige gesealde naden. Dit maakt de tent wind- en waterdicht. Ideaal dus voor je volgende bezoek aan Lowlands. 

Voordelen Skandika Hurricane 8 Protect Tent

 • Muggengaas op slaapcabine
 • Reparatieset inbegrepen
 • Weer en wind bestendig

Nadelen Skandika Hurricane 8 Protect Tent

 • Alleen beschikbaar in deze kleuren combinatie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel 8 persoons tenten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten 8 persoons tenten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de 8 persoons tenten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste 8 persoons tenten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>