Onze Favoriete Backpack

NOMAD® Batura review

NOMAD® Batura 55 liter Zwart

De NOMAD® Batura 55 liter Zwart kan je meenemen bij al je avonturen! Het heeft namelijk een inhoud van maar liefst 55 liter. Je kan hier dus heel veel handige spullen in meenemen. Daarnaast heeft het ook een verstelbaar rugsysteem zodat het altijd comfortabel zit. Er zit ook een multifunctionele hoes in. Deze hoes beschermt je spullen tegen het nat worden in de regen. Dit allemaal zorgt ervoor dat het de beste backpack van 2024 is!

Wat is de beste backpack van 2024? Wist je dat een goede backpack je reisavonturen echt kan verbeteren? Nu het zomer is en veel mensen op pad gaan, is het belangrijk om de juiste rugtas te kiezen. Een goede backpack zorgt ervoor dat je al je spullen georganiseerd en comfortabel kunt dragen.

Een stevige backpack die lang meegaat is essentieel. Het juiste formaat en handige functies maken je reis een stuk aangenamer. Wij van Reistijger hebben verschillende backpacks getest en een ultieme Top 5 samengesteld.

We hebben deze backpacks beoordeeld op basis van verschillende criteria en er korte reviews over geschreven. Zo krijg je een goed beeld van elk product. Ben je benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder en ontdek welke backpacks de beste zijn voor jouw reisavonturen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Backpacks

NOMAD® Batura review

Beste Koop Backpack
1. NOMAD® Batura 55 liter Zwart

Backpack | Waterdicht | Rugzak | Rugtas | Dagrugzak | Wandelen | Hike rugzak | Schooltas | 45 Liter | Zwart

Beste Backpack Waterdicht
2. Always Prepared Backpack

Miltec Backpack US Assault Molle Large - Rugzak - Zwart - 36 L

Beste Backpack Sporten
3. Miltec Backpack US Assault Molle Large

Globeless - Omnistow - Handbagage rugzak - 51x33x20cm - Cabin approved backpack - Zwart - 40L

Beste Backpack Handbagage
4. Globeless - Omnistow - Handbagage rugzak

Handbagage Backpack 31 Liter Reistas - Geschikt Voor Vliegtuigmaatschappijen! - 45x35x20cm - Rugzak - Lichtgewicht

Beste Backpack Licht
5. Active Sport Handbagage Backpack


Top 10 Backpacks

Kan jij niet wachten en wil je zo snel mogelijk een nieuwe backpacks bestellen? Bekijk dan de top 10 beste backpacks van Bol hieronder. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de backpacks test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een backpack?

Een backpack kopen kan best lastig zijn aangezien je met een aantal dingen rekening moet houden. Die punten hebben wij ook meegenomen in dit artikel. Hieronder hebben we dus de criteria uitgewerkt.

We raden het aan om dit goed door te nemen. Op deze manier kan je een miskoop voorkomen. Wij denken dat het voor iedereen dus van groot belang kan zijn. Ook hebben we de consumentenbond meegenomen.

Lees dus gauw al deze criteria door. Daarna kan je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5 en de reviews hiervan.

Inhoud

Het gene wat je sowieso mee moet nemen bij de aankoop is de inhoud van de backpack. Dit moet namelijk wel groot genoeg zijn voor jouw eigen verwachtingen en wensen.

Er zijn genoeg backpacks op de markt te vinden van verschillende formaten. Neem dus zeker je tijd en bepaal alvast wat je in de tas wilt zetten. Op deze manier kan je ook gerichter op zoek gaan.

Waterdicht

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de waterdichtheid. Als je bijvoorbeeld gaat backpacken in Azië, dan ben je vaak buiten te vinden. Ook hier kan het natuurlijk gaan regenen.

Dan wil je wel dat de backpack geschikt is tegen de regen. Dit wordt vaak in de handleiding omschreven. Het klinkt heel erg logisch maar er zijn veel mensen die hier overheen lezen.

Indeling backpack

Naast de inhoud is het ook slim om te kijken naar de indeling. Kijk hier goed naar hoe de vakjes verdeeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vakje voor je laptop of voor een waterfles.

Dit zorgt er allemaal voor dat je vakantie gemakkelijker verloopt. Iedereen heeft hier z'n eigen voorkeuren, dus het is belangrijk om van tevoren een lijst te maken. Op deze manier kan je ook makkelijker op zoek gaan.

Materiaal

Het laatste belangrijke punt is dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Een backpack is een lange termijn aankoop. Daarom moet je er goed onderzoek naar doen.

Dit materiaal moet zeer stevig zijn zodat het niet snel kapot gaat. Als het meegaat in een vliegtuig moet het ook niet open scheuren. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.


Wat is de beste backpack van 2024?

We zijn nu eindelijk aangekomen bij de leukste en belangrijke sectie van dit artikel! Hier geven we namelijk antwoord op 2 belangrijke vragen: welke backpack is best beste? En welke backpack past het beste bij mij?

Aan de hand van verschillende criteria hebben we de producten getest. Dit was aan de hand van ruimte, materiaal en prijs / kwaliteit. Op basis van deze punten hebben we een beknopte review geschreven over de producten.

Dit is uiteindelijk weer aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier heb je een goed beeld van de backpacks. Kan jij niet wachter om de producten te zien? Lees dan nu gauw verder!

1. NOMAD® Batura 55 liter Zwart

NOMAD® Batura review

9.4

Eindbeoordeling

Ruimte

9.4

Materiaal

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Op de eerste plek hebben we natuurlijk de NOMAD® Batura 55 liter Zwart! Dit product hebben we net al geïntroduceerd aangezien dit de beste koop van 2024 is.

Met deze rugtas ben je helemaal klaar om op reis te gaan. Het staal in de naam van het product, maar de NOMAD® Batura 55 liter Zwart heeft maar liefst een inhoud van 55 liter. Je kan hier dus heel veel spullen in plaatsen.

Denk bijvoorbeeld aan een laptop of extra schoenen. Verder beschikt het nog over een handige 'frontloader'. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot je spullen en kan je ze gemakkelijk eruit halen. Dat is altijd mooi meegenomen.

Het is ook een hele stevige en comfortabel tas die voor een lange tijd meegaat. Er zit namelijk ook nog een veiligheidsfluitje aan. Dit kan bijvoorbeeld te pas komen in de wildernis. Altijd handig toch!

Voordelen

 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Heeft een inhoud van 55 liter (kan dus veel in)
 • Aan de zijkant zit een vak om drinken mee te nemen
 • Zit een regenhoes bij

Nadelen

 • Voor sommige mensen is de tas te groot 

2. Always Prepared Backpack

Backpack | Waterdicht | Rugzak | Rugtas | Dagrugzak | Wandelen | Hike rugzak | Schooltas | 45 Liter | Zwart

9.0

Eindbeoordeling

Ruimte

9.5

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een backpack die waterdicht is? Bekijk dan gauw de Always Prepared Backpack! De naam zegt het eigenlijk ook al; je bent voorbereid op alles.

De Always Prepared Backpack heeft zoveel ruimte dat je er verschillende spullen in kan doen. Denk aan een laptop maar ook een grote handdoek. Op deze manier ben je helemaal klaar voor de vakantie.

Dit product is gemaakt van sterk polyester. Dat zorgt er weer voor dat de rugtas een hoge dichtheid heeft. Met de waterdichtheid kan je nog gemakkelijk in de regen lopen. Reis jij met het vliegtuig? Dan is dat geen probleem. 

Deze backpack is namelijk scheurvast en zal niet gauw kapot gaan. Dat is altijd iets wat je zoekt in een backpack. Met het mooie design val je in ieder geval goed op in het buitenland. Dat is altijd handig met de Nederlandse vlag.

Voordelen

 • Goed herkenbaar door de Nederlandse vlag
 • De tas is scheurvast
 • Beschikt over een rug ventilatie
 • Gemaakt voor mannen en vrouwen

Nadelen

 • Krijgt er geen regenhoes bij

3. Miltec Backpack US Assault Molle Large

Miltec Backpack US Assault Molle Large - Rugzak - Zwart - 36 L

8.7

Eindbeoordeling

Ruimte

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben we de Miltec Backpack US Assault Molle Large. Dit is namelijk een backpack die uiterst geschikt is voor sporten. Dat is altijd mooi meegenomen!

Met de Miltec Backpack US Assault Molle Large kan je veel indruk maken. Het is namelijk een hele mooie tas en het heeft een inhoud van 36 liter. Dit is heel erg veel en het beschikt dan ook over meerdere vakjes.

Hierdoor kan je alles goed ordenen in de tas. In de 2 grote vakken kan je voornamelijk grote spullen leggen zoals kleding of een tablet. Tijdens het lopen zul je ook merken dat je weinig zweet. Dat komt omdat beschikt over rug ventilatie.

Hierdoor kan je dus urenlang met deze rugtas lopen door de mooiste landen van de wereld. Verder is deze backpack geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Iedereen kan er dus gebruik van maken!

Voordelen

 • Mooi design van de tas
 • Ook verkrijgbaar in camouflage kleur
 • Beschikt over 2 grote vakken
 • Alle vakken zijn te vinden met 2 ritsen

Nadelen

 • Het rugpand is niet verstelbaar

4. Globeless - Omnistow - Handbagage rugzak

Globeless - Omnistow - Handbagage rugzak - 51x33x20cm - Cabin approved backpack - Zwart - 40L

8.5

Eindbeoordeling

Ruimte

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Globeless - Omnistow - Handbagage rugzak hebben we meegenomen in deze lijst vanwege het kleine formaat. Hierdoor is het uiterst geschikt om mee te nemen bij de handbagage

Zoals je kan zien is het design van de Globeless - Omnistow - Handbagage rugzak anders dan de backpacks uit onze lijst. Het is namelijk een zakelijk design waardoor je het gemakkelijk kan meenemen op reis.

Deze backpack heeft een inhoud van maar liefst 40 liter. Vind je dit te veel? Dan is er ook een formaat van 32 liter. In deze tas kan je alles goed ordenen. Er wordt ook een regenhoes bijgeleverd. Hierdoor kan je het ook buiten in de regen gebruiken.

Deze rugzak heeft meerdere vakjes en sommige zijn zelfs heel goed verstopt. Ze worden ook wel anti diefstal vakjes genoemd, waar je alle waardevolle spullen in kan stoppen. Dat geeft toch een veilig gevoel!

Voordelen

 • Ook geschikt voor zakelijke reizigers
 • Waardevolle spullen kan je in speciale anti diefstal vakjes doen
 • Is waterdicht

Nadelen

 • Alleen te verkrijgen in het zwart

5. Active Sport Handbagage Backpack

Handbagage Backpack 31 Liter Reistas - Geschikt Voor Vliegtuigmaatschappijen! - 45x35x20cm - Rugzak - Lichtgewicht

8.2

Eindbeoordeling

Ruimte

8.2

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is weggelegd voor de Active Sport Handbagage Backpack. Deze backpack is namelijk een echte lichtgewicht waardoor je het gemakkelijk kan meenemen!

De Active Sport Handbagage Backpack is geschikt voor bijna alle vliegmaatschappijen. Dat is heel erg fijn aangezien je hiermee dus goed op reis kan gaan. Het is gemaakt van stevig materiaal, zo gaat het product lang mee.

Je kan het gemakkelijk open ritsen en alle spullen eruit halen. Dit kan namelijk door iedereen gedaan worden (jong en oud) Voorop zitten nog 2 banden. Deze banden zorgen voor veiligheid. Zo kan je gerust op reis gaan.

Dit product is ook veruit de goedkoopste optie van de lijst. Hierdoor heeft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het de beste backpack aanbieding van het moment!

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Is mooi en compact
 • De rugzak is stootbestendig

Nadelen

 • Voor sommige mensen is het product te klein

Veelgestelde Vragen

Hoe kies je de juiste maat backpack?

Kies de juiste maat backpack door je ruglengte te meten en te bepalen hoeveel je wilt meenemen. Voor dagtochten is 20-30 liter meestal voldoende. Voor weekendtrips is 30-50 liter ideaal, en voor langere reizen heb je vaak 50-70 liter of meer nodig.

Wat is het verschil tussen een hiking backpack en een travel backpack?

Een hiking backpack is ontworpen voor wandeltochten en heeft functies zoals een intern frame, heupbanden en ventilatiesystemen. Een travel backpack is meestal lichter en heeft meer focus op organisatie en toegang tot je spullen, vaak met een ritssluiting over de hele lengte.

Welke functies moet een goede backpack hebben?

Een goede backpack moet comfortabele schouderbanden, een gewatteerde heupband, een ventilerend rugpaneel, meerdere opbergvakken, een waterbestendige hoes en duurzame materialen hebben. Deze functies zorgen voor comfort, organisatie en bescherming van je spullen tijdens je reizen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>