Best Geteste Camping kachel

Auronic Elektrische Kachel review

Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening

De Auronic Elektrische Kachel is de ultieme camping kachel. Zo is deze kachel compact in formaat, is hij binnen 2 minuten opgewarmd en wordt hij geleverd met een handige afstandsbediening waardoor je hem gemakkelijk kunt bedienen. Daarnaast heeft deze kachel een uniek design waardoor hij amper ruimte inneemt en dus gemakkelijk mee te nemen is.  Het LED-display is voorzien van een handige touch control waarmee je de instellingen met één druk op het scherm kunt wijzigen, wel zo makkelijk

Heb jij geregeld behoefte aan een aangename warme bries als het 's avonds wat kouder is op de camping? Dan is een camping kachel, zeker een aanrader om mee te nemen.

Met een camping kachel verwarm je eenvoudig en snel jouw omgeving op waarbij je controle behoud over de temperatuur dankzij de verschillende verwarmingsstanden. Hierdoor kun je de hele caravan of tent voorzien van een perfecte bijverwarming. 

Tevens is een camping kachel compact, eenvoudig mee te nemen en in een mum van tijd op de gewenste temperatuur! Wij van Reistijger krijgen steeds vaker vragen ten aanzien van de beste camping kachels.

Om deze reden hebben we een camping kachel test uitgevoerd en de test resultaten gebruikt om een ultieme top 5 samen te stellen die verder in dit artikel uitgebreid wordt toegelicht. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Camping kachels

Auronic Elektrische Kachel review

Beste Koop Camping Kachel
1. Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening

beste-camping-kachel

Beste Camping Ventilator Kachel
2. Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

Bo-Camp - Keramische Campingkachel

Beste Camping Oscillerende Kachel
3. Bo-Camp Keramische Kachel

Tristar KA-5127 Elektrische Kachel

Beste Camping Straalkachel
4. Tristar KA-5127 Elektrische Kachel

Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel

Beste Camping Keramische Kachel
5. Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel

Top 10 Beste Camping kachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste camping kachels. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke camping kachel past het beste bij mij?

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Camping kachel?

Wat is een goede camping kachel en waar moet ik op letten bij de aankoop van een camping kachel? Dit varieert per persoon.

Zo geeft de een de voorkeur aan een de voorkeur aan een roterende kachel die een groter oppervlak verwarmt, terwijl de ander juist een klein camping kacheltje wil die prima de benen en de voeten kunnen opwarmen. 

Om deze reden hebben we rekening gehouden met verschillende beoordelingscriteria zodat we jou kunnen helpen om de beste camping kachel te selecteren die geheel in jouw wensen en behoeftes valt. 

Hieronder hebben wij voor jou de belangrijkste criteria uit onze camping kachel test voor je op een rijtje gezet. Deze criteria lijken tevens sterk op de beste camping kachel volgens de consumentenbond. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop!

Vermogen

Als eerst is het belangrijk om naar het vermogen van de camping kachel te kijken. Hoe groot het oppervlak is dat je wilt verwarmen is afhankelijk van het vermogen (wattage) van de camping kachel. Een camping kachel is vaak voorzien van verschillende verwarmingsstanden, hoe sterker de stand hoe hoger de wattage van de camping kachel.

Bedenk dus goed van te voren waar jij de camping kachel gaat gebruiken is dit om alleen je voortent te verwarmen of heb je plannen om je gehele caravan op te warmen?

Formaat

Ten tweede speelt het formaat van de camping kachel een belangrijke rol in je koopoverweging. Camping kachels zijn tegenwoordig te vinden in allerlei soorten en maten. Vaak zijn de kachels compact en makkelijk mee te nemen waardoor ze zeer geschikt zijn als camping kachel

Toch kunnen de formaten van verschillende camping kachels variëren. Om te voorkomen dat je een camping kachel aanschaft die veel te groot is of die je niet makkelijk mee kan nemen, raden we altijd aan om eerst nog eens goed te kijken naar de afmetingen van de desbetreffende camping kachel. De afmetingen staan altijd weergegeven in de product specificaties

Model

Naast het verschil in formaat en vermogen zijn er tegenwoordig ook talloze modellen op de markt die over verschillende extra functionaliteiten beschikken. Denk hierbij aan oscillerende camping kachels, keramische camping kachels, ventilatie camping kachels etc. Door de verschillende keuzes die je kunt maken wordt de aanschaf van een camping kachel automatisch ook een stuk moeilijker.

Denk daarom goed aan camping kachel die geheel is voorzien in jouw wensen en behoeftes. Uiteindelijk is de keuze aan jou en raden we aan om je niet te laten imponeren door allerlei extraatjes maar alleen stil te staan bij de gedachte : Is deze camping kachel nou echt wat ik zoek?


Wat is de beste Camping kachel van 2024? 

Wat is de beste camping kachel? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de lang verwachte test resultaten houden we je niet langer in spanning en komen we gelijk ter zaken. 

Hieronder wordt de top 5 beste camping kachels uitgebreid toegelicht aan de hand van een beschrijving en de afweging van de voor en nadelen van ieder artikel in deze lijst. Verder hebben we de opvattingen van externe reviews en tientallen klantervaringen verwerkt in de camping kachel test 2024. 

Om niemand teleur te stellen hebben we de kachels gecategoriseerd, er zitten namelijk modellen tussen die beschikken over verschillende functionaliteiten. 

1. Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening

Auronic Elektrische Kachel review

9.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Net zoals bij de meeste wedstrijden kan er maar 1 de beste zijn. Als jij de beste camping kachel zoekt van 2024 dan is de Auronic Elektrische Kachel een absolute aanrader.

Zo is dit een compact en dun model waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook neemt de kachel weinig ruimte in waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen in je caravan, camper of tent.

Het belangrijkste onderdeel van deze camping kachel? Hij warmt binnen 2 minuten op waardoor je direct profiteert van heerlijke warmte.

Verder is hij gemakkelijk te bedienen, wordt hij geleverd met afstandsbediening en beschikt hij over een kraakhelder touchscreen waardoor je altijd de actuele temperatuur van de kachel ziet. 

Voordelen Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening

 • Compact & zeer gemakkelijk mee te nemen
 • Binnen 2 tot 3 minuten opgewarmd
 • Verschillende verwarmingsstanden met een LED indicatie
 • Veiligheidsbeveiliging

Nadelen Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening

 • Geen

2. Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

beste-camping-kachel

9.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel geselecteerd. Deze camping met thermostaat is ideaal om kleinere ruimtes in een mum van tijd op te warmen!

Wat deze camping kachel uniek maakt, is dat deze jou ook kan voorzien van een koele bries dankzij de koude-lucht ventilator. Switch eenvoudig naar een koude lucht stoom als je last hebt van benauwdheid of hitte in je caravan of tent.  

De Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel is beschikt over een thermostaat waarmee je eenvoudig de temperatuur kan controleren in je omgeving en is voorzien van 3 verschillende warmte standen waardoor je de ruimte van een gewenste warme of koude lucht toestroom kunt voorzien.  

Helaas moeten we er wel bij vermelden dat deze camping kachel niet geschikt is om in de badkamer te gebruiken. Maar maak je niet druk, dit is nog steeds een van de beste camping kachels op de markt!

Voordelen Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

 • Koude-lucht ventilator
 • Compact en makkelijk mee te nemen
 • 3 verschillende verwarmingsstanden

Nadelen Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

 • Niet geschikt om in de badkamer te gebruiken

3. Bo-Camp Keramische Kachel

Bo-Camp - Keramische Campingkachel

8.9

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats staat zeker niet de minste camping kachel namelijk de Bo-Camp Keramische Kachel. Deze stijlvolle keramische camping kachel is oscillerend wat betekent dat deze kachel zichzelf rond kan draaien om alle hoeken van je omgeving te voorzien van een aangename warmte!

Verder beschikt de Bo-Camp Keramische Kachel over 3 verschillende verwarmingsstanden. Gecombineerd met de oscillatie functie is deze keramische camping kachel ideaal om je camper, caravan of tent te voorzien van een warme luchttoevoer. Naast de bovenstaande voordelen beschikt deze keramische camping kachel ook over een thermostaat waarmee je gemakkelijk de temperatuur kunt bijhouden en een omvalbeveiliging waardoor je met een gerust hart je kinderen alleen kunt laten. 

Helaas komt deze keramische camping kachel alleen in het wit, ben jij van mening dat een witte kachel totaal niet past in je interieur? Dan raden we aan om toch de andere camping kachels in deze top 5 lijst in overweging te nemen.

Voordelen Bo-Camp Keramische Kachel

 • Oscillatie functie
 • Verschillende verwarmingsstanden
 • Beschikt over een thermostaat
 • Beschikt over een omvalbeveiliging

Nadelen Bo-Camp Keramische Kachel

 • Alleen beschikbaar in het wit

4. Tristar KA-5127 Elektrische Kachel

Tristar KA-5127 Elektrische Kachel

8.6

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een camping kachel die werkt met warmte stralen? Dan zit je met de Tristar KA-5127 Elektrische Kachel aan het goede adres. Deze kachel is zeer makkelijk in gebruik.

Je hebt bij deze kachel twee verschillende standen van 400 watt en 800 watt. Dit is natuurlijk zeer fijn als het opeens wat kouder in de avond is. Dan kan je de warmste stand aanzetten. 

De kachel is zeer veilig doordat hij goed beveiligd is. De onderkant is zeer stabiel waardoor hij niet snel om kan vallen. Mocht hij toch omvallen is er een omvalbeveiliging. Hiermee schakelt hij zich automatisch uit als hij valt.

Met het geïntegreerde handvat kun je de kachel makkelijk verplaatsen. Ook als hij aanstaat. Hierdoor blijft het lekker warm ondanks dat je hem moet verplaatsen.

Voordelen Tristar KA-5127 Elektrische Kachel

 • 2 verschillende standen
 • Goed beveiligd 
 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Maakt je kamer snel warm

Nadelen Tristar KA-5127 Elektrische Kachel

 • Geeft veel licht

5. Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel

Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel

8.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plek hebben wij de Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel geplaatst als de beste keramische camping kachel. De Sunred – Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel beschikt namelijk over een vermogen van 1500 Watt waardoor je een ruimte van 16 m² eenvoudig kunt verwarmen!

De Sunred – Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel is voorzien van een oververhitting beveiliging en tip-over-safety design, waarbij de camping kachel met twee verstevigde poten stabiel op zijn plek blijft staan en zichzelf automatisch uitschakelt, mocht hij toch omvallen. 

Verder is deze keramische camping kachel voorzien van 2 verschillende verwarmingsstanden en kun je deze camping kachel eenvoudig verplaatsen doordat de zijkanten van de kachel niet mee verwarmen. 

Helaas hebben we van verschillende gebruikers vernomen dat deze camping kachel iets meer geluid maakt dan de overige camping kachels in deze top 5 lijst.

Voordelen Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel

 • Zeer veilig in gebruik
 • Verschillende verwarmingsstanden
 • Makkelijk te verplaatsen doordat de zijkanten niet mee verwarmen

Nadelen Honeywell HCE200BE4 - Keramische kachel

 • Relatief luid

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel camping kachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 soorten camping kachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de camping kachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste camping kachel op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>