Onze Favoriete Camping Koelkast

Auronic Compressor Koelbox Elektrisch review

Auronic Elektrische Compressor Koelbox

Met de Auronic Elektrische Compressor Koelbox haal je de beste camping koelkast van 2024 in huis. Zo is dit een ruime elektrische koelbox waar je maar liefst 36 blikjes in kwijt kunt. Daarnaast beschikt de koelbox over verschillende standen en heb je dankzij de Eco-stand een zeer laag stroomverbruik. Overigens kun je deze koelbox ook gebruiken als vriezer en beschikt hij over twee vakken, hierdoor kun je producten gemakkelijk verdelen.

Wist je dat een goede camping koelkast je kampeerervaring enorm kan verbeteren? Maar hoe kies je nu de beste camping koelkast? Welke soorten zijn er en waar moet je op letten bij het kopen?

Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij een overzicht samengesteld van de beste camping koelkasten. We hebben de meest populaire modellen op een rijtje gezet en beoordeeld op prijs/kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere kampeerders.

Ben je benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder en ontdek welke camping koelkast het beste bij jouw avonturen past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 camping koelkasten

Auronic Compressor Koelbox Elektrisch review

Beste koop camping koelkast
1. Auronic Elektrische Compressor Koelbox

Veripart VPTMKK85

Beste grote camping koelkast
2. Veripart VPTMKK85

Liebherr TX 1021-22

Beste compacte camping koelkast
3. Liebherr TX 1021-22

Bo-camp koelbox

Beste draagbare camping koelkast
4. Bo-camp koelbox

MOA - Thermo-elektrische koelbox

Beste elektrische camping koelkast
5. MOA - Thermo-elektrische koelbox

Top 10 camping koelkasten

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire camping koelkasten bij één van de grootste webshops in Nederland. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke camping koelkast past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een camping koelkast?

Wil jij nu een camping koelkast kopen? Natuurlijk snappen we dat. Je wil natuurlijk wel het beste van het beste voor je camping trip. Wij letten altijd op een aantal product eigenschappen als wij een top 5 lijst samen stellen waaronder die van de beste camping koelkast volgens de consumentenbond. 

Wil jij nou weten welke product eigenschappen van belang waren tijdens het uitvoeren van onze camping koelkast test? Kijk dan snel naar de onderstaande criteria. Door deze criteria in je achterhoofd te houden tijdens het kopen van een camping koelkast zo voorkom je een miskoop! 

Koeltechniek

Als eerste is het belangrijk om naar de koeltechniek van de camping koelkast te kijken. Dit kan namelijk per camping koelkast verschillen. Sommige camping koelkasten werken door middel van een compressor techniek.

Ook zijn er veel camping koelkasten die werken elektrisch dan kan je de temperatuur gemakkelijk aanpassen met een knop. Verder zijn er ook een aantal camping koelkasten die werken door middel van een isolatie techniek. 

Volume in liters 

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het volume in liters van de camping koelkast. Dit is namelijk een indicatie van grootte de camping koelkast. Het volume in liters kan variëren van 24 liter tot 102 liter. 

Type koelbox 

Als derde is het belangrijk om te controleren welk type camping koelkast je wil aanschaffen. Ga je voor een elektrische camping koelkast of ga je voor een camping koelkast die niet op elektriciteit werkt? Denk dus goed na waarvoor je de camping koelkast wil gaan gebruiken

Vriesfunctie

Als laatste is het belangrijk om te controleren of de camping koelkast een vriesfunctie heeft ja of nee. Dit is niet bij alle camping koelkasten het geval. Mocht je een vriesvak willen voor je camping trip dan raden wij je aan goed de productspecificaties te controleren. 


Wat is de beste camping koelkast van 2024? 

Wat is de beste camping koelkast? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven. Wij hebben de top 5 lijst uitgebreid met een korte product beschrijving en een opsomming van de voor- en nadelen van het product.

Zo zit er voor iedereen een camping koelkast tussen die aansluit op jouw wensen en behoeften. Wil jij weten welke camping koelkast het beste bij je past? Neem dan snel een kijkje in onze uitgebreide top 5! 

1. Auronic Elektrische Compressor Koelbox

Auronic Compressor Koelbox Elektrisch review

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteit

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

De Auronic Elektrische Compressor Koelbox is wat ons betreft de beste koop camping koelkast. Met deze koelbox haal je namelijk een ware topper in huis.

Zo is deze koelkast verkrijgbaar in 30, 40 en 49 liter waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel ruimte je nodig denkt te hebben. Verder beschikt deze koelkast over verschillende vakken waardoor je zelf je eten en drinken kunt verdelen zoals jij dat wil.

Ook heeft deze koelkast maar liefst 5 verschillende standen: Normaal, Koud, Eco en Max.

De koelkast is gemakkelijk aan te sluiten aan het stroomnet en is bovendien robuust en schokbestendig waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen. 

Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt. 

Voordelen

 • Beschikt over 5 verschillende standen: vriezen, normaal, koud, eco en max
 • Elektrisch met 12/24V en 240V stekkers
 • Robuust en schokbestendig
 • 2 vakken waardoor je producten gemakkelijk kunt verdelen

Nadelen

 • Geen

2. Veripart VPTMKK85

Veripart VPTMKK85

9.0 

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteit

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als tweede hebben wij de Veripart VPTMKK85 geselecteerd als beste hoge camping koelkast. Deze camping koelkast is groot genoeg voor boodschappen voor 1 of 2 personen. Deze camping koelkast werkt volgens luchtcirculatie techniek, hierdoor is het net zo koud bovenin als onderin de koelkast. 

De temperatuur van de koelkast kan je zelf regelen door middel van een handige draaiknop. Ook heeft deze camping koelkast een handige indeling.

Deze camping koelkast namelijk een plateau, een groentelade, deurvakken en zelfs een klein vriesvak. Verder is de achterkant van deze camping koelkast afgedekt zodat de condensor stof vrij blijft. Wil je meer te weten komen over deze camping koelkast aanbieding? Klink dan op de bovenstaande button!

Voordelen

 • Gemaakt van metaal
 • Tafelmodel
 • Basisklasse 

Nadelen

 • Deurvakken niet geschikt voor 2liter flessen  

3. Liebherr TX 1021-22

Liebherr TX 1021-22

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteit

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Liebherr TX 1021-22 geselecteerd als beste compacte camping koelkast. Door zijn compacte formaat is deze camping koelkast perfect voor jouw volgende trip. Deze camping koelkast heeft een laag geluidsniveau waardoor je geen last hebt van het geluid. 

Deze camping koelkast heeft ook een hele handige indeling, Deze camping koelkast heeft namelijk een plateau, twee groentelades, kunststof deurvakken en zelfs een vriesvak. De totale inhoud van deze koelkast is 98 liter, dus 92 liter voor het koel deel en 6 liter voor het vriesvak. 

Voordelen

 • Heeft een vriesvak  
 • Handige indeling 
 • Metalen behuizing met coating

Nadelen

 • Geen flessenrek

4. Bo-camp koelbox

Bo-camp koelbox

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteit

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vierde hebben wij de Bo-camp koelbox geselecteerd als beste draagbare camping koelkast. Deze lichtgewicht koelkast is ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg met het gezin.

De inhoud van deze camping koelkast heeft een inhoud van 24 liter dus je kan genoeg eten en drinken mee nemen voor het hele gezin. 

Deze camping koelkast is gemaakt van kunststof en houd het eten en drinken koel door middel van isolatie techniek. Hierdoor is deze camping koelkast vaatwasserbestendig.

Verder is deze camping koelkast makkelijk op te tillen door middel van het handvat. Dit handvat zorgt er ook voor dat de deksel van de camping koelkast goed afgesloten is. 

Voordelen

 • Ideaal om mee te nemen
 • Genoeg inhoud om eten en drinken mee te nemen voor het hele gezin
 • Sterk isolerend vermogen 

Nadelen

 • Niet elektrisch  

5. MOA - Thermo-elektrische koelbox

MOA - Thermo-elektrische koelbox

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteit

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vijfde hebben wij de MOA - Thermo-elektrische koelbox geselecteerd als beste elektrische camping koelkast. Deze camping koelkast heeft een compact formaat en wieltjes aan de onderkant zodat je de camping koelkast overal mee naar toe kan nemen. Ook kan je deze camping koelkast gebruiken in de auto. 

Deze camping koelkast houdt natuurlijk je eten koud, maar deze camping koelkast ook een warmte stand om je eten warm te houden. Dit kan je makkelijk zelf regelen door de schakelaar.  Deze camping koelkast heeft ene inhoud van 35 liter. 

Voordelen

 • COLD- HOT functie
 • Snoer lengte van 1,5 meter
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Camping koelkast is niet bedoeld om koud eten mee op te warmen

Veelgestelde vragen:

Hoe werkt een camping koelkast?

Een camping koelkast werkt op verschillende manieren, afhankelijk van het type. Compressorkoelkasten werken zoals huishoudkoelkasten, absorptiekoelkasten gebruiken een warmtebron (gas of elektriciteit), en thermo-elektrische koelkasten gebruiken elektriciteit om te koelen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Wat is het verschil tussen een compressor- en een absorptiekoelkast?

Een compressorkoelkast werkt zoals een gewone koelkast en is zeer efficiënt en snel in koeling, zelfs bij hoge temperaturen. Een absorptiekoelkast werkt op gas of elektriciteit en is stiller, maar minder efficiënt bij hogere temperaturen. De keuze hangt af van je voorkeuren en gebruikssituatie.

Hoeveel stroom verbruikt een camping koelkast?

Het stroomverbruik van een camping koelkast varieert per model en type. Compressorkoelkasten verbruiken gemiddeld 1-2 kWh per dag, terwijl thermo-elektrische koelkasten meer kunnen verbruiken. Absorptiekoelkasten zijn zuinig op gas, maar minder efficiënt op elektriciteit. Controleer de specificaties van het model voor nauwkeurige informatie.

Kan een camping koelkast ook in de auto gebruikt worden?

Ja, veel camping koelkasten kunnen in de auto worden gebruikt. Compressorkoelkasten en thermo-elektrische koelkasten werken meestal op 12V en 230V, waardoor je ze kunt aansluiten op de sigarettenaansteker van je auto. Dit maakt ze ideaal voor roadtrips en kampeeravonturen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>