Best Geteste Campingtoilet

Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

De Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar is modern en je kan het gemakkelijk meenemen. Zo heeft het een hoge zit waardoor je niet hoeft te bukken. De emmer is los en je kan het gemakkelijk legen. Het toilet heeft verder nog een handgreep, bril en grote deksel. Kortom, je hebt net het gevoel alsof je op je eigen toilet zit! Veel mensen gebruiken het namelijk ook thuis tijdens verbouwingen.

Als jij vaak gaat kamperen dan is een meeneembaar campingtoilet misschien wel een hele handige oplossing voor jou. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om in de wildernis een fijne wc te vinden. 

Het kiezen van het beste campingtoilet kan nog best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende modellen Gelukkig voor jou hebben wij een geheel artikel gewijd aan het beste campingtoilet van 2024.

In dit artikel vind je namelijk de 5 beste opties van dit moment. Deze hebben wij gekozen aan de hand van onze beste campingtoilet test van 2024. Ook hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Campingtoiletten

Beste koop campingtoilet
1. Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

Beste luxe campingtoilet
2. Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

BranQ Draagbare toiletcamping

Beste grote campingtoilet
3. BranQ Draagbare toiletcamping

Thetford Qube 335 Porta Potti

Beste kleinste campingtoilet
4. Thetford Qube 335 Porta Potti

Curver Toiletemmer met deksel - 10L - 31 cm - Lichtgrijs

Beste goedkope campingtoilet
5. Curver Toiletemmer met deksel - 10L - 31 cm - Lichtgrijs

Top 10 Beste Campingtoiletten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste campingtoiletten. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een campingtoilet?

Maar welk campingtoilet past het beste bij jou? Je ontdekt het door rekening te houden met enkele belangrijke criteria. Hiermee kom jij er namelijk gemakkelijk achter wat voor soort campingtoilet het beste voor jou is

Het is dus erg verstandig om voordat je een aankoop doet eerst goed te kijken naar enkele belangrijke punten. Je wilt jezelf namelijk tijd en moeite besparen door een miskoop te voorkomen. Bekijk deze criteria dus goed. 

Formaat

Allereerst kun je kijken naar het formaat van het campingtoilet. Ze zijn er namelijk in grote en kleine formaten. Hierbij zit je bij de ene laag op de grond terwijl de ander juist een hoog model heeft. Bedenk dus goed wat jij liever hebt, aangezien dit flink kan verschillen in gebruiksgemak.

Daarnaast bepaalt het ook het gemak als het gaat om meenemen. Een groot formaat campingtoilet is namelijk een stuk minder makkelijk mee te nemen dan een groot formaat campingtoilet. 

Extra's

Ook kan er gekeken worden naar de extra's waarover een campingtoilet beschikt. Denk bijvoorbeeld aan handgrepen, uitneembare bak en een toiletrol houder. Verder kunnen sommige campingtoiletten ook uit elkaar gehaald worden om bijvoorbeeld schoongemaakt te worden.

Kijk daarom altijd naar de extra's die jij van een goed campingtoilet verwacht en het gewenste model daar ook daadwerkelijk over beschikt. 

Prijsklassen

Als laatste zijn er campingtoiletten in allerlei prijsklassen. Zo heb je luxe modellen in duurdere varianten welke over alles beschikken wat jij nodig hebt. Denk aan handvatten en toilethouder. Ook zijn er goedkopere varianten welke over minder opties beschikken. 

In onze top 5 hebben wij campingtoiletten uit verschillende prijsklassen opgenomen. Hierdoor zit er voor iedereen een gewenste campingtafel qua prijsklassen tussen.


Wat is het beste campingtoilet van 2024? 

Maar welke campingtoilet is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij van Reistijger hebben namelijk aan de hand van onze beste campingtoilet test een handige top 5 opgesteld.

Hierbij hebben wij campingtoiletten uit verschillende prijsklassen en categorieën opgenomen in onze top 5. Hieronder vind je voor elke campingtoilet uit onze top 5 een korte product omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies of het campingtoilet geschikt is voor jou of niet. Ook hebben wij elke campingtoilet een eindbeoordeling gegeven gebaseerd op onze test.

1. Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben je op zoek naar het beste campingtoilet? Dan ben je op zoek naar de Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar. Dit campingtoilet beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt.

Ook is hij in twee varianten verkrijgbaar, namelijk in een hoogte van 45 cm en in een hoogte van 33 cm.  Verder heeft de Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar een inhoud van 7 liter en is de emmer gemakkelijk uitneembaar om hem te kunnen legen.

De deksel van dit campingtoilet valt ook nog eens langzaam dicht dankzij het 'soft closure' systeem waarover hij beschikt. De Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar is verder voorzien van een handgreep, wc-bril, deksel en een rekje waar een wc-rol aan gehangen kan worden. 

Ook is hij uit elkaar te halen dankzij de losse delen waaruit dit toilet is opgebouwd. Meer weten over dit campingtoilet? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

 • Capaciteit van 7 kg
 • Zeer compact model
 • Uitstekende kwaliteit

Nadelen Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

 • Duurdere variant campingtoilet

2. Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

9.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats is de Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit geëindigd. Dit campingtoilet is super praktisch en erg duurzaam. Zo is hij draagbaar en hoeft hij niet aangesloten te worden op een afvoer- of watersysteem.

Verder is dit campingtoilet lichtgewicht en gemaakt van een duurzame kunststof van uitstekende kwaliteit. De Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit is eenvoudig te legen en er is keuze uit verschillende spoelsystemen.

Door het gemakkelijke gebruik van dit campingtoilet is hij geschikt voor de ervaren en minder ervaren kampeerder. Het deksel van de Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit kan gemakkelijk afgenomen worden.

Het model van dit campingtoilet is gemiddeld waardoor je hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Wil je meer weten over de Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

 • Eenvoudig te legen
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

 • Beschikt niet over indicatoren die vloeistof bijhouden

3. BranQ Draagbare toiletcamping

BranQ Draagbare toiletcamping

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de BranQ Draagbare toiletcamping geëindigd in onze top 5. In tegenstelling tot de andere campingtoiletten beschikt dit toilet over een mooi zwart design en zie je dus niet snel wanneer het toilet vies is.

Ook is dit toilet scherp geprijsd. Deze goede campingtoilet beschikt daarnaast over een capaciteit van wel 22 liter. Dit is absurd groot als je het vergelijkt met de andere modellen.

Dit maakt de BranQ Draagbare toiletcamping wel een grotere variant campingtoilet. Ook heeft hij een zithoogte van 37 cm waardoor het gemak van dit toilet erg goed is.

Ben jij op zoek naar een comfortabele, compacte en milieuvriendelijke campingtoilet? Dan is de BranQ Draagbare toiletcamping zeker een goede optie voor jou.

Dit toilet zet jij namelijk gemakkelijk in campers, boten en tuinen. Daarnaast werkt hij volledig zonder water en zonder chemicaliën. 

Voordelen BranQ Draagbare toiletcamping

 • Groot formaat campingtoilet
 • In antraciet kleur verkrijgbaar
 • Zonder water en chemicaliën

Nadelen BranQ Draagbare toiletcamping

 • Vrij groot model

4. Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit

Thetford Qube 335 Porta Potti

8.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben wij de Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit geselecteerd. Dit campingtoilet is namelijk vrij klein en beschikt over een capaciteit van 12 liter.

Hierdoor neem jij hem wel gemakkelijk overal mee naartoe. De zithoogte van dit campingtoilet is 33 cm hoog waardoor je er prima op kunt zitten.

Het gewicht van de Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit is slechts 4 kg wat hem ook erg makkelijk maakt om te tillen en vervoeren. De kleur van dit campingtoilet is grijs en hij beschikt over een Balg spoelsysteem. 

Een ander voordeel is dat de Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit wordt geleverd inclusief Hold Down Kit waarmee jij het toilet goed vast kunt zetten. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je dit campingtoilet op bijvoorbeeld een boot wilt gebruiken.

Voordelen Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit

 • Zithoogte van 33cm
 • Weegt slechts 4kg
 • Inclusief Hold Down Kit

Nadelen Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit

 • Minder capaciteit

5. Curver Toiletemmer met deksel

Curver Toiletemmer met deksel - 10L - 31 cm - Lichtgrijs

8.0

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de Curver Toiletemmer met deksel geëindigd in onze top 5 beste campingtoiletten. Dit is namelijk de allerbeste budget optie van dit moment.

Zo krijg je voor een lage prijs toch een goed campingtoilet. Verder heeft dit campingtoilet een inhoud van 5 liter. De zithoogte van de Curver Toiletemmer met deksel bedraagt 31 cm. Dit maakt dit campingtoilet ook geschikt voor kinderen.

Daarnaast is hij voorzien van een brede rand en heeft hij een losse deksel welke de pot goed afsluit. De diameter van de Curver Toiletemmer met deksel is 31 centimeter. Dankzij het kleine formaat neem jij dit campingtoilet overal gemakkelijk mee.

Hij is namelijk van lichtgewicht en heeft een compact formaat. Meer ontdekken over deze beste budget campingtoilet? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Curver Toiletemmer met deksel

 • Klein formaat
 • 30cm zithoogte
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Curver Toiletemmer met deksel

 • Vrij klein

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel campingtoiletten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten campingtoiletten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de campingtoiletten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste campingtoiletten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>