Best Geteste Dierentuin in Nederland

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Wil je een dagje naar de dierentuin toe dan is Ouwehands Dierenpark zeker een kijkje nemen waard. Deze dierentuin is goed te bereiken doordat het dicht bij de snelwegen zit. Ideaal als je niet in de buurt woont. Wat Ouwehands Dierenpark speciaal maakt, is dat ze als enige reuzenpanda's hebben in Nederland. Mochten je kinderen hier gek van zijn van panda's. Dan kun je ze hier bezoeken.

Wil je er binnenkort een dagje op uit met het gezin? Dan is een dagje naar de dierentuin misschien wel het volgende gezinsuitje. In de dierentuin kunnen je kinderen hun favoriete dieren van dichtbij bewonderen.

Geen zorgen, uiteraard op veilige afstand en achter een sterke omheining. Zo kunnen je kinderen genieten van de vele vissen in het aquarium of van de verschillende shows die in de dierentuin worden gegeven. 

Maar wat is nu de beste dierentuin in Nederland? Daar gaan wij in dit artikel antwoord op geven! Wij van Reistijger hebben onderzoek gedaan naar de beste en leukste dierentuinen van Nederland!

Aan de hand van de uitkomsten van onze beste dierentuin in Nederland test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste dierentuinen van dit moment! Ben jij benieuwd naar de dierentuinen die wij hebben geselecteerd voor onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Dierentuinen getest

15

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

14

Ticket prijzen vergeleken


Top 5 Beste Dierentuinen in Nederland

Ouwehands Dierenpark

Best aanbevolen dierentuin in Nederland
1. Ouwehands dierenpark 

Beste historische dierentuin in Nederland
2. ARTIS 

Burgerszoo

Beste dierentuin in Nederland met ecodisplays
3. Koninklijke Burgers' Zoo

Beekse bergen

Beste safaripark in Nederland
4. Beekse Bergen

Diergaarde Blijdorp

Beste dierentuin in Nederland volgens de ANWB
5. Diergaarde Blijdorp


Waar moet je op letten bij het kopen kaartjes voor de dierentuin?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een of meerdere dierentuinen bezoeken. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen.

In dit gedeelte van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten als je kaartjes voor de dierentuin gaat kopen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste dierentuin in Nederland test.

Hoewel een aanbieding van dierentuin kaartjes verleidelijk is, zijn deze niet altijd even goed. Mocht je na dit artikel nog twijfels hebben kijk dan is eens naar de beste dierentuin in Nederland volgens de ANWB. 

Ticketprijzen 

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de ticketprijzen als je kaartjes voor de dierentuin wilt kopen. Voor volwassenen hanteren de meeste dierentuinen een standaard prijs, maar voor kinderen niet.

Zo zijn de kaarten voor bijvoorbeeld: kinderen, studenten. Abonnementhouders en mensen met een vriendenloterij VIP-kaart goedkoper. Kijk hier dus goed naar als je kaarten gaat kopen, zo kan je wat geld besparen!

Diersoorten 

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de verschillende diersoorten die je kan bewonderen in de dierentuin. Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als je favoriete dier of het favoriete dier van je kindje niet in de dierentuin te bewonderen is.

Gelukkig kan je dit gewoon na kijken op de website van de dierentuin. Op de website staat namelijk precies welke diersoorten te bewonderen zijn in de dierentuin. 

Bereikbaarheid 

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is het handig om de bereikbaarheid van de dierentuin te controleren. De meeste dierentuinen zijn over het algemeen goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Controleer wel altijd of er geen wegwerkzaamheden zijn of als je met het openbaar vervoer reist of er stakingen zijn. 


Wat is de beste dierentuin in Nederland van 2024? 

Welke dierentuin in Nederland is het beste?  Als jij het ultieme dagje uit zoekt dan is dit wellicht een vraag die je momenteel hebt. 

Wat is bijvoorbeeld de beste en leukste dierentuin van Nederland in 2024? In onderstaande sectie gaan we proberen antwoord te geven op deze vraag.

Uiteraard is dit een beetje subjectief, de beste en leukste dierentuin is voor iedereen anders. Wel hebben we onze 5 favoriete dierentuinen op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder en ontdek onze top 5!

1. Ouwehands dierenpark

Ouwehands Dierenpark

9.2

Eindbeoordeling

Faciliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Bereikbaarheid

9.3

Wij van Reistijger hebben een beste dierentuin in Nederland test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste dierentuin van Nederland is. Ouwehands dierenpark is uit onze test gekomen als beste dierentuin in Nederland 2024!

Dit op basis van het diverse aanbod aan dieren en de goede bereikbaarheid van de dierentuin. Ouwehands Dierenpark ligt in Rhenen en is makkelijk de bereiken via de A12 en A15. Ook is de dierentuin goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Ouwehands dierenpark is de enige dierentuin in Nederland die in het bezit is van twee reuzenpanda's. Deze reuzenpanda's zijn onderdeel van een wereldwijd fokprogramma.

 De dieren worden in het wild namelijk met uitsterven bedreigd. De dierentuin heeft nog veel meer diersoorten in zijn bezit. Zo kan je ook genieten van de dagelijkse zeeleeuwen-voorstelling. Deze voorstelling wordt maar liefst twee keer per dag gegeven. 

Voordelen Ouwehands dierenpark

 • Veel verschillende dieren 
 • Meerdere horeca gelegenheden in de dierentuin
 • Mooie en schonen verblijven 

Nadelen Ouwehands dierenpark

 • Geen 

2. ARTIS

9.0

Eindbeoordeling

Faciliteiten

9.3

Bereikbaarheid

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als tweede hebben wij de dierentuin ARTIS geselecteerd als beste historische dierentuin in Nederland. ARTIS is in 1838 opgericht onder de naam Natura Artis Magistra.

Vroeger was deze dierentuin gesloten voor bezoekers en werd het gebruikt om dieren te bestuderen en onderzoeken. Alleen in september was de dierentuin open voor het publiek. Om die reden zijn de kaarten in de maand september nog goedkoper dan in de andere maanden. 

ARTIS bevindt zich in het oosten van Amsterdam in het zogenoemde Jodenkwartier, vlakbij de Hortus Botanicus, het Verzetsmuseum en het Nationaal Scheepvaartmuseum.

De dierentuin heeft 550 verschillende diersoorten in zijn bezit. Ook zijn er in de dierentuin meer dan 700 verschillende boom- en plantensoorten te bewonderen. Verder heeft de dierentuin een planetarium, een zo√∂logisch museum, 's werelds enige tentoonstelling van microscopisch leven. 

Voordelen ARTIS

 • Oudste dierentuin van Nederland 
 • Bevindt zich net buiten het centrum van Amsterdam
 • 550 verschillende diersoorten 

Nadelen ARTIS

 • Je moet een apart kaartje kopen voor de tentoonstelling van microscopisch leven

3. Koninklijke Burgers' Zoo

Burgerszoo

8.6

Eindbeoordeling

Bereikbaarheid

8.2

Faciliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Koninklijke Burgers' Zoo geselecteerd als beste dierentuin in Nederland met ecodisplays. Ecodisplays zijn nagebouwde leefomgevingen die zo groot en natuurgetrouw mogelijk zijn nagebouwd.

Zo kun je in Burgers' Zoo wandelen door de mangrove en woestijn of dompel je onder in de oceaan. Je kunt je favorieten dieren dus bezoeken in hun natuurlijke leefomgeving. Ook vind je verschillende plantensoorten die bij deze leefomgevingen passen terug in de ecodisplays. 

In deze dierentuin vinden bezoekers verschillende soorten dieren en planten. Een groot deel van de dieren in te bewonderen in de ecodisplays, maar er zijn ook dieren in het park zelf te bewonderen zoals de olifant.

Ook zijn er in de dierentuin verschillende horecagelegenheden waar je een lekker hapje kan eten. Burgers' Zoo ligt in Arnhem en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. 

Voordelen Koninklijke Burgers' Zoo

 • Goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer
 • De meeste dieren leven in een ecodisplay
 • Veel verschillende diersoorten

Nadelen Koninklijke Burgers' Zoo

 • Huisdieren zijn niet toegestaan 

4. Beekse Bergen

Beekse bergen

8.3

Eindbeoordeling

Bereikbaarheid

8.6

Faciliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vierde hebben wij de Beekse Bergen geselecteerd als beste safaripark in Nederland. Deze dierentuin heeft een niet alleen dieren in de verblijven, maar ook een losloop gebied waar bezoekers door middel van een auto of bus de dieren kunnen bezoeken.

En dat is niet alles bij de Beekse Bergen kan je er ook voor kiezen om te overnachten in het Safari Resort of het Lake Resort. Zo kan je vol op genieten van de dierentuin en kan je al je favoriete dieren bewonderen. 

In de dierentuin kan je maar liefst 100 verschillende diersoorten bewonderen, waaronder the big five. Geen paniek, je hoeft niet op safari om alle dieren te kunnen zien. Je kan deze dieren ook bewonderen in hun verblijven.

Als je kiest voor een overnachting op het Safari Resort heb je uitzicht op het safari park. Als je kiest voor een overnachting op het Lake Resort dan overnacht je in een bosrijke omgeving. De dierentuin is goed te bereiken met de auto en het ov

Voordelen Beekse Bergen

 • Beste dierenpark volgens Zoover 
 • Meer dan 100 verschillende diersoorten
 • Keuze tot overnachting 

Nadelen Beekse Bergen

 • Op safari is het niet zeker dat je alle dieren zich laten zien  

5.  Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

8.0

Eindbeoordeling

Faciliteiten

8.2

Bereikbaarheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste hebben wij Diergaarde Blijdorp geselecteerd als beste dierentuin volgens de ANWB. Ja, je leest het goed. Diergaarde Blijdorp is namelijk door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van 2024! Wij snappen heel goed waarom. Zo heeft Diergaarde Blijdorp mooie en ruime verblijven voor zijn dieren en je kan er natuurlijk een hoop verschillende dieren bezoeken. 

Diergaarde Blijdorp ligt in Rotterdam en is gemakkelijk te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De dierentuin is ruim aangelegd, waardoor alle dieren een groot verblijf hebben.

Ook is Diergaarde Blijdorp actief in verschillende fokprogramma's. Zo dragen zij bij aan het voortbestaan van bedreigde diersoorten en dit zorgt er natuurlijk voor dat er veel jonge dieren te bewonderen zijn in de dierentuin. 

Voordelen Diergaarde Blijdorp

 • Leukste uitje van Nederland 2022 volgens de ANWB 
 • Travellers' choice 2021 volgens tripadvisor
 • Veel verschillende diersoorten 

Nadelen Diergaarde Blijdorp

 • De informatie over de dieren is alleen beschikbaar in het Nederlands en daarom minder geschikt voor toeristen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel verschillende dierentuinen in Nederland hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten dierentuinen in Nederland getest. Op basis hiervan hebben we 5 dierentuinen in Nederland geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de verschillende dierentuinen in Nederland op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste dierentuinen in Nederland op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar de prijs van een kaartje, de ligging, aanbod van verschillende dieren en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>