Best Geteste Familietent

Kampeertent voor 4 personen Arpenaz 4.1 F&B tunneltent met 1 slaapcompartiment

QUECHUA Kampeertent voor vier personen

Ga je binnenkort kamperen met het gezin en ben je nog op zoek naar een tent? Dan kun je nu stoppen met zoeken! De QUECHUA Kampeertent voor vier personen is namelijk uit onze test gekomen als beste familietent 2024! Deze opblaasbare tent staat in een mum van tijd zodat je snel kan genieten van je vakantie. De tent heeft plaats voor vier luchtbedden of campingbedjes en is dus geschikt voor vier personen. Ook beschikt de tent over een kuipvormig grondzeil.

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste familietent? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Veel Nederlanders gaan elk jaar op vakantie en een groot deel van deze mensen gaat naar een camping. Dit doen zij op drie manieren: het huren van een stacaravan, een eigen caravan meenemen of in een tent. 

Het kan natuurlijk zijn dat de samenstelling van je gezin is veranderd na je laatste kampeertrip. Ook kan het zo zijn dat je oude tent zijn beste tijd toch echt gehad heeft en dat er nu een nieuwe moet komen. 

Wat je reden ook is wij van Reistijger zijn op zoek gegaan naar de best geteste familietenten van dit moment. Hoe hebben wij de beste opties geselecteerd? Aan de hand van onze beste familietent test.

Aan de hand van onze test resultaten wisten wij een handige top 5 samen te stellen met de beste tenten van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Familietenten

Kampeertent voor 4 personen Arpenaz 4.1 F&B tunneltent met 1 slaapcompartiment

Beste Koop Familietent
1. QUECHUA Kampeertent voor vier personen

Beste Familie daktent
2. QUECHUA Daktent MH500 

Beste Familietent met Black-stof
3. QUECHUA F&B Kampeertent

Beste Familietent voor 5 personen
4. QUECHUA Kampeertipi

Beste Budget Familietent
5. QUECHUA Kampeertent MH100

Top 10 Beste Familietenten

Kan jij niet wachten en wil je zo snel mogelijk een nieuwe familietent bestellen? Bekijk dan de top 10 beste familietent van Bol en Decathlon hieronder. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de familietent test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een familietent?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een familietent kopen voor je volgende kampeer tripje. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een tent klinkt makkelijker dan het is. 

Om ervoor te zorgen dat je een goede familietent vindt voor je volgende vakantie hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te nemen om zo een miskoop te voorkomen. 

Alle door ons geselecteerde tenten zijn uitvoerig op deze punten getest. Ook lijken de onderstaande punten sterk op die van de beste familietent volgens de consumentenbond. 

Voor hoeveel personen

Allereerst is het belangrijk om te kijken voor hoeveel personen de tent geschikt is. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten familietenten en dat is niet gek, want niet iedere familie is hetzelfde natuurlijk. Controleer daarom altijd eerst voor hoeveel personen de tent geschikt is. Dit staat altijd beschreven in de product informatie. 

Materiaal

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de tent. Veruit de meeste tenten worden gemaakt van polyethyleentereftalaat. Polyethyleentereftalaat is een industrieel textiel dat onder andere wordt gebruikt voor het maken van PET flessen. Dit materiaal is zeer sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. 

Montage 

Als derde is het belangrijk om te controleren of de tent makkelijk in elkaar te zetten is. Je wil natuurlijk niet dat je op vakantie uren lang bezig bent met het in elkaar zetten van de tent. In de productomschrijving staat altijd aangegeven of de tent makkelijk in elkaar gezet kan worden. 

Waterdichtheid

Als laatste is het belangrijk om te controleren of de tent echt waterdicht is. De meeste familietenten zijn gelukkig waterdicht. De mate van waterdichtheid kan wel per tent verschillen, daarom is het altijd belangrijk om te product informatie goed te lezen


Wat is de beste familietent van 2024?

Nu je al een voorproefje hebt gehad van de tenten uit onze top 5 en weet waar je op moet letten tijdens het kopen. Zijn we al weer toegekomen aan het laatste gedeelte van het artikel. 

Al is het zeker de moeite waarde om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. In deze top 5 komen alle producten nog een keer voorbij. Dit keer met een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook zijn er verschillende soorten familietenten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere familie een beste tent tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. QUECHUA Kampeertent voor vier personen

Kampeertent voor 4 personen Arpenaz 4.1 F&B tunneltent met 1 slaapcompartiment

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Ontwerp

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Wij van Reistijger zijn op zoek gegaan naar de best geteste familietenten van dit moment. De QUECHUA Kampeertent voor vier personen is uit onze test gekomen als beste familietent 2024 en dat verbaasd ons niet! 

Deze tent staat binnen een mum van tijd op je kampeerplek door de 'all-in-one' structuur. De structuur van de tent bestaat uit opblaasbare buizen die zich in de binnentent bevinden. Het enige wat je hoeft te doen is de buizen op te blazen. 

De tent is voorzien van een leefruimte met daarachter een grote slaapruimte. De slaapruimte heeft genoeg ruimte voor vier eenpersoons luchtbedden of vier kampeerbedjes. In de leefruimte is er genoeg ruimte voor je spullen. 

De ventilatie van de tent is ook goed, dit wordt geregeld door middel van een groot raam in de leefruimte. Het raam is voorzien van muggengaas, hierdoor word je in de nacht niet lek gestoken door deze beestjes. 

Voordelen QUECHUA Kampeertent voor vier personen

 • Heeft een 'all-in-one' structuur 
 • Zeer makkelijk op te zetten 
 • Geschikt voor 4 personen
 • Het raam is voorzien van muggengaas

Nadelen QUECHUA Kampeertent voor vier personen

 • Heeft 1 gezamenlijke slaapruimte

2. QUECHUA Daktent MH500 

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Ontwerp

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Niet iedereen gaat naar een camping en blijft daar twee of drie weken. Als je toch als met de auto op vakantie bent zou je natuurlijk ook een roadtrip kunnen maken door verschillende landen. 

Nou wordt het boeken van hotels een duur geintje, maar gelukkig is hier een oplossing voor. Wij hebben daarom de QUECHUA Daktent MH500 geselecteerd als beste familie daktent. 

Met deze tent heb je altijd een plek om te slapen, want deze tent kan namelijk opgezet worden op dakdrager van je auto. Geen zorgen het is niet moeilijk om deze tent op te zetten, dit zal slechts 5 minuten duren. 

Ook wordt er een montageboekje meegeleverd en zijn er instructievideo's beschikbaar zodat je de tent op de juiste en veilige manier kan opzetten. Verder beschikt de tent over een Fresh & Black-technologie, zo blijft je tent lekker fris.

Voordelen QUECHUA Daktent MH500 

 • Minimaal 2 jaar garantie 
 • Makkelijk te monteren op het dak van de auto
 • Je hebt geen kampeerplek meer nodig 
 • De tent blijft koel door de Fresh & Black-technologie 

Nadelen QUECHUA Daktent MH500 

 • Niet geschikt voor de originele dakdragers van de auto

3. QUECHUA F&B Kampeertent

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Ontwerp

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Het buitenleven is natuurlijk heerlijk, maar je bent wel afhankelijk van wanneer de zon op gaat. Ik zelf word altijd snel wakker van licht en kan heel goed begrijpen dat je hier ook veel last van kan hebben op vakantie. 

Gelukkig wordt het niet in iedere tent even licht. Wij hebben dan ook de QUECHUA F&B Kampeertent geselecteerd als beste familietent met black-stof, want in deze tent zal het niet snel licht worden. 

n het slaapgedeelte wordt er gebruik gemaakt van black-stof. Hierdoor is de gehele ruimte verduistert en word je niet wakker gemaakt door de zon. Ook op de camping kan je dus heerlijk uitslapen. 

Ook zal het door de black-stof niet heet worden in de tent, dit omdat de buitentent wit van kleur is. De kleur wit heeft namelijk als eigenschap dat licht wordt weerkaatst. Zo zal het niet al te heet worden in de tent. 

Voordelen QUECHUA F&B Kampeertent

 • Beschikt over 2 slaapcompartimenten 
 • Heeft een eco-design
 • Het boekje gaat automatisch uit
 • Kan goed tegen UV stralen waardoor het koel is in de tent

Nadelen QUECHUA F&B Kampeertent

 • Het materiaal van de tent is wat kwetsbaar

4. QUECHUA Kampeertipi

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Ontwerp

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De meeste familietenten zijn geschikt voor een even aantal personen. Als je drie kinderen hebt of een extra persoon die mee gaat op vakantie is een tent voor 4 personen natuurlijk te krap. 

Geen zorgen hier hebben wij tijdens het samenstellen van onze top 5 rekening mee gehouden. Om die reden hebben wij de QUECHUA Kampeertipi geselecteerd als beste familietent voor 5 personen. 

Deze tent is ontworpen is samenwerking met kampeerders en is dus ook van alle gemakken voorzien. De tipitent is gemakkelijk op te zetten door middel van twee masten en door de twee voorgemonteerde slaapruimtes.

De tent is gemaakt van polykatoen dit zorgt voor extra conform. Zo zorgt dit materiaal ervoor dat de tent minder snel opwarmt en de slaapruimtes blijven door deze stof 40x donkerder dan bij een gewone tent. Door de grootte van de tent heb je geen douchetent meer nodig omdat je genoeg ruimte hebt!

Voordelen QUECHUA Kampeertipi

 • De slaapruimtes hebben een Magnetische 'Easy&Quiet'-ingang
 • Heeft twee voorgemonteerde slaapruimtes
 • 40 x donkerder dan een gewone tent
 • Ontworpen in samenwerking met kampeerders

Nadelen QUECHUA Kampeertipi

 • Polykatoen kan schimmelen als de tent niet op een droge plek bewaard wordt

5. QUECHUA Kampeertent MH100

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Ontwerp

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een familietent kopen, maar wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven, omdat je voor het eerst gaat kamperen. Wij begrijpen heel goed dat je niet meteen een dure tent wil kopen. 

Gelukkig zijn er ook goede familietenten te vinden voor een vriendelijke prijs. Wij hebben daarom de QUECHUA Kampeertent MH100 geselecteerd als beste budget familietent. Dit is de goedkoopste optie uit de top 5. 

Deze tent heeft een vrijstaande koepelstructuur, waardoor het heel makkelijk is om de tent op te zetten. Als de tent eenmaal opgezet is, kun je deze nog makkelijk verplaatsen naar de gewenste plek. 

Deze tent is geschikt voor 4 personen en heeft dan ook plaats voor 4 luchtbedden of kampeerbedjes. De tent bestaat uit een grote cabine en heeft weinig ruimte voor spullen als er 4 luchtbedden in staan. 

Voordelen QUECHUA Kampeertent MH100

 • 3 jaar fabrieksgarantie
 • Goedkoopste optie uit de top 5 
 • Heeft een vrijstaande koepelstructuur
 • Zeer geschikt voor beginnende kampeerders

Nadelen QUECHUA Kampeertent MH100

 • Niet voorzien van Black-technologie

Hoeveel familietenten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 familietenten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de familietenten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste familietenten zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>