Best Geteste Koffer

Samsonite reiskoffer review

Samsonite NCS Klassik Spinner 75cm Black

Wij hebben maar liefst 17 koffers getest en we konden niet anders dan concluderen dat de Samsonite NCS klassik Spinner momenteel je beste keuze is. Deze koffer heeft een inhoud van 91 liter waarmee je genoeg bagage kunt meenemen voor zo'n 2 tot 3 weken. Verder is deze koffer gemaakt van polycarbonaat waardoor de koffer ontzettend sterk maar wel licht in gewicht is. Benieuwd naar de beste prijs van deze koffer? Klik op de button hieronder!

Heb je een mooie vakantie op de planning staan maar heb je nog niet een geschikte koffer? Goed nieuws! In dit artikel ontdek je de best geteste koffers van 2024

Wij hebben een uitgebreide test gedaan waarin we maar liefst 17 verschillende koffers hebben getest op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, de duurzaamheid en natuurlijk de prijs van verschillende koffers.

In deze beste koffers test van 2024 ontdek je onze 5 favoriete koffers van dit moment. Door te kiezen voor een van deze koffers weet je zeker dat je geen miskoop doet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste koffers

Samsonite reiskoffer review

Beste koop van 2024:
1. Samsonite NCS Klassik Spinner 75cm Black
Gemaakt  Met 92 liter geschikt voor een vakantie van zo'n 2 tot 3 weken.

Beste Grote koffer
2. Delsey Châtelet Air Cabin Size Spinner
Inhoud van 135 liter biedt voldoende ruimte van een vakantie langer dan 3 weken.

Beste zachte koffer
3. Samsonite Spark SNG Expandable Spinner
Zachtschalige materiaal maakt de koffer ideaal voor auto vakanties.

Beste Keuze voor middelgrote koffer
4. SININ No. 1 Spinner 67cm Black
Biedt genoeg ruimte voor 1-2 weken vakantie.

Beste betaalbare handbagage koffer 
5. Monopol grote reiskoffer
Uitklabaar waardoor je extra ruimte kunt maken


Top 10 Beste Koffers

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Koffer?

Voor we je meer gaan vertellen over de beste koffers van 2024 is het wat ons betreft een goed idee om eerst even stil te staan bij een aantal criteria.

Om miskopen te voorkomen is het van belang dat je beslagen ten ijs komt voor je een koffer gaat kopen. Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een koffer?

Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen en om die reden lijkt het ons goed om even stil te zijn bij de belangrijkste eisen en criteria van een goede koffer.

Door te letten op onderstaande criteria weet je zeker dat jij geen miskoop doet.

Hoe groot moet je koffer zijn?

Allereerst is het van belang dat je kijkt naar de grootte van je koffer. Hoelang ben je van plan op vakantie te gaan en hoeveel spullen neem je mee? Voor een weekend tripje of een midweek vakantie heb je waarschijnlijk genoeg aan een goede handbagage koffer

Ga je echter 1 tot 2 weken weg? Kies dan voor een kleine tot middelgrote koffer, deze hebben vaak een inhoud van 51 tot 75 liter (dit komt neer op zo'n 15 kilogram aan bagage). 

Ga je 2 tot 3 weken op vakantie? Kies dan voor een middelgrote / grote koffer, deze hebben vaak een inhoud van 75 tot 95 liter (15 tot 20 kg bagage). 

Ga je langer dan 3 weken weg? Kies dan voor een grote koffer van 95 liter. In koffers van 95 liter kun je gemiddeld zo'n 20 kilogram bagage kwijt.

Harde of zachte koffer?

Als tweede is het verstandig om te kijken naar het materiaal van de koffer. Kies je voor een harde of een zachte koffer?

Een harde koffer wordt over het algemeen vooral aangeraden voor vliegvakanties. Dit omdat harde koffers je bagage beschermen tegen harde stoten en vocht. Vaak word je koffer niet heel zorgvuldig behandeld in het ruim van een vliegtuig, om die reden is het wel zo fijn dat je bagage goed beschermt is.

Een zachte koffer is daarentegen weer ideaal voor een autovakantie omdat je deze makkelijk in je kofferbak neerlegt. Ook voor vliegvakanties is een zachtere koffer prima echter is je bagage dan natuurlijk wel minder goed beschermt tegen stoten.

Materiaal van de koffer

Als 3e en laatste punt zouden we je adviseren om altijd te kijken naar het materiaal van de koffer. Over het algemeen zijn er 4 koffer materialen die het meeste voorkomen.

Hieronder beschrijven we elke soort kort:

Koffers van Curv worden gezien als het Zwitserse zakmes onder de koffers. Curv werd vroeger gebruikt om kogelwerende te maken. Je kunt je dus wel voorstellen hoe stevig koffers van dit materiaal zijn. 

Naast curv zijn er ook veel koffers van Polycarbonaat. Deze koffers zijn vaak lichter in gewicht en zijn ontzettend goed bestendig tegen hoge temperatuur. 

Dan heb je ook nog koffers van Polypropyleen. Ook koffers van dit materiaal zijn oersterk en over het algemeen iets goedkoper dan de bovenstaande twee soorten. 

Als laatste heb je koffes van ABS. Dit materiaal is krasbestendig, flexibel en buigzaam.


Wat is de beste koffer van 2024?

Ben je er nog? Gelukkig! De bovenstaande tekst kan wat stoffig en saai overkomen maar is wel ontzettend belangrijk bij het kopen van een goede koffer.

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van een koffer is het tijd om over te gaan naar het meest boeiende ( en leuke) gedeelte van dit artikel.

De testresultaten van onze review! Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven hebben we ontzettend veel verschillende koffers met elkaar vergeleken.

Alleen de allerbeste 5 opties hebben we opgenomen in deze lijst. Door te kiezen voor een van deze koffers weet je zeker dat jouw bagage goed beschermt is tijdens je volgende vakantie.

1. Samsonite NCS Klassik Spinner 75cm Black

Samsonite reiskoffer review

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Samsonite NCS Klassik Spinner 75cm Black is wat ons betreft de beste koffer van 2024. Met een inhoud van maar liefst 92 liter biedt deze koffer voldoende ruimte van een vakante van zo'n 2 tot 3 weken. 

Een groot voordeel van deze koffer is het materiaal: dit is namelijk polycarbonaat. Door dit materiaal is de koffer ontzettend stevig en licht in gewicht.

Ondanks het grote formaat is deze koffer dus niet heel zwaar en is hij makkelijk te verplaatsen en mee te nemen. Een ander voordeel van deze geweldige koffer? Hij beschikt over een TSA-cijferslot en een interne verdeler.

Dankzij de interne verdeler kun je de koffer snel en gemakkelijk opdelen in twee compartimenten (ook handig in combinatie met packing cubes). Al met al is deze koffer wat ons betreft je beste optie.

Voordelen Samsonite NCS Klassik Spinner 75cm Black

 • Licht in gewicht en ontzettend stevig
 • Koffer beschikt over een TSA-cijferslot
 • Met een inhoud van 92 liter voor 2 tot 3 weken

Nadelen Samsonite NCS Klassik Spinner 75cm Black

 • Geen

2. Delsey Châtelet Air Cabin Size Spinner

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ga jij op vakantie voor een periode die langer is dan 3 weken? Geen zorgen, we've got you covered! Wat ons betreft is de Delsey Châtelet Air Spinner 82cm Chocolate de best geteste grote koffer. 

Deze koffer heeft een inhoud van maar liefst 135 liter waardoor er genoeg bagage in past voor een vakantie langer dan 3 weken.

Ook deze koffer is gemaakt van polycarbonaat, dit materiaal is super omdat het licht in gewicht is maar je bagage wel beschermt tegen stoten en vocht. Ook heeft deze koffer dubbele wieltjes waardoor je hem makkelijk verplaatst (ondanks het grote formaat).

Uiteraard heeft deze koffer een handige trekstang waardoor je de koffer snel en gemakkelijk vervoert. Ook krijg je handige waszakken geleverd bij deze koffer, wel zo handig voor kleine spulletjes. Het nadeel van deze koffer?

De prijs is aan de hoge kant maar hier krijg je wel een super goede koffer voor terug.

Voordelen Delsey Châtelet Air Cabin Size Spinner

 • Ontzettend stevig materiaal waardoor hij niet snel kapot zal gaan
 • Dankzij wieltjes beweegt de koffer super stabiel
 • Wordt geleverd met waszakken voor al je kleine spullen

Nadelen Delsey Châtelet Air Cabin Size Spinner

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Samsonite Spark SNG Expandable Spinner

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.6

Zoek jij een goede zachte koffer? Kies dan voor de Samsonite Spark SNG Expandable Spinner. Deze koffer is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten en is dankzij het zachte formaat ideaal voor een vakantie met de auto. 

Ook heeft deze koffer een dubbele rits waardoor je snel en gemakkelijk de bagageruimte van je koffer vergroot. Daarnaast heeft deze koffer 4 dubbele wielen waardoor de koffer enorm stabiel staat.

Bovendien zorgen de 4 wielen ervoor dat je de koffer ontzettend snel en makkelijk kunt verplaatsen. Nadeel van dit model? Door het zachte materiaal is je bagage minder goed beschermt tegen regen of stoten.

Voordelen  Samsonite Spark SNG Expandable Spinner

 • Beste zachte  koffer
 • Makkelijk te verplaatsen dankzij de 4 wielen

Nadelen Samsonite Spark SNG Expandable Spinner

 • Zachte materiaal beschermt je bagage minder goed tegen regen en stoten

4. SININ No.1Spinner

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij een goede koffer voor een vakantie van 1 tot 2 weken? Kies dan voor de SININ No.1Spinner. Deze degelijke koffer is wederom van polycarbonaat. 

Zoals je kunt zien zijn bijna alle koffers uit deze top 5 gemaakt van dit materiaal, dat is natuurlijk niet voor niets. Polycarbonaat is super goed materiaal en zorgt ervoor dat je koffer ontzettend stevig maar toch licht in gewicht is. 

Ook heeft deze koffer interne ritsvakken, een TSA-cijferslot en vier wielen die 360 graden kunnen draaien. 

Nadeel van deze koffer? De koffer heeft enkele wieltjes waardoor hij minder stevig staat.

Voordelen SININ No.1Spinner

 • Stevig en licht in gewicht 
 • Uit te breiden van 40 naar 47 liter

Nadelen SININ No.1Spinner

 • Enkele wieltjes waardoor hij minder stabiel staat

5. TravelZ Horizon Handbagagekoffer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Zoek jij de beste betaalbare reiskoffer? Kies dan voor deze Monopol Grote reiskoffer met cijferslot. Het mooie van deze koffer? Hij beschikt over een extra rits die je kunt openen, hierdoor wordt de koffer 5 cm dieper. Verder is de koffer voorzien van een cijferslot, licht in gewicht en makkelijk te verplaatsen. Als jij graag een goede koffer wilt maar niet te veel geld aan de koffer wilt uitgeven dan is dit je beste optie.

Voordelen TravelZ Horizon Handbagagekoffer

 • Handig in gebruik
 • Uit te breiden

Nadelen  TravelZ Horizon Handbagagekoffer

 • Geen

Hoeveel soorten koffers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 handbagage koffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de koffers op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste koffers is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>