Best Geteste Kofferweegschaal

Rheme Digitale hang koffer weegschaal review

Rheme Bagageweegschaal

Met de Rheme Bagageweegschaal kom je nooit meer voor een vervelende verrassing te staan op het vliegveld. Doordat je tot wel 50 kg kan wegen weet je precies hoe zwaar je koffer is. De riem om alles te wegen is zeer sterk en duurzaam waardoor je er een lange tijd gebruik kan maken. Na het wegen kan je alles gemakkelijk af lezen van het LCD scherm. Na het gebruik gaat hij automatisch uit als je het per ongeluk vergeet.

Je kent het vast wel, kom je aan op het vliegveld is je koffer te zwaar. Je moet dan meestal extra betalen. Om te zorgen dat je niet opeens tegen onverwachte verrassingen komt te staan is er kofferweegschaal. Hierdoor weet je precies hoe zwaar je koffer is voordat je van huis gaat.

In dit artikel ontdek je wat de beste kofferweegschalen van dit moment zijn. Zo ontdek je de top vijf beste kofferweegschalen en lichten we toe welke optie het beste is voor iedere situatie. Ook ontdek je de belangrijkste criteria waar je op moet letten wanneer je een kofferweegschaal wilt aanschaffen. Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

61

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kofferweegschalen

Rheme Digitale hang koffer weegschaal review

Beste koop Kofferweegschaal
1. Rheme Bagageweegschaal

BOTC Digitale kofferweegschaal

Beste Kofferweegschaal Nauwkeurig
2. BOTC Digitale kofferweegschaal

TTD Kofferweegschaal

Beste Kofferweegschaal Slechtzienden
3. TTD Kofferweegschaal

Nuvance Digitale Kofferweegschaal

Beste Kofferweegschaal Premium
4. Nuvance Digitale Kofferweegschaal

Digitale Bagageweegschaal

Beste Kofferweegschaal Budget
5. Digitale Bagageweegschaal
 


Top 10 Beste kofferweegschalen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste kofferweegschalen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een kofferweegschaal?

Je bent natuurlijk druk bezig met wat je allemaal mee moet op vakantie en zorgen dat je niks vergeet. Het kan al snel zijn dat je niet weet waar je op moeten letten bij de aanschaf van een kofferweegschaal.

Om die reden hebben we hieronder de belangrijkste criteria, waar je op moet letten, voor je op een rijtje gezet. Deze criteria helpen jou bij het maken van de beste keuze en zorgen er dus voor dat je een miskoop voorkomt.

Neem daarom zeker even de tijd om deze criteria door te lezen en ontdek gemakkelijk de beste optie!

Gewicht

Iedereen probeert zoveel mogelijk spullen in zijn koffer te stoppen, maar je mag maar maximaal 23 kg bij de meeste vliegvaartmaatschappijen.

Dus aan dat gewicht moet je koffer voldoen, anders moet je meer betalen. De meeste kofferweegschalen kunnen wegen tot 50 kg waardoor je er niet aan komt.

Je kunt de kofferweegschaal ook voor andere dingen gebruiken. Wil je meer wegen dan 50 kg dan moet je daar goed naar kijken.

Materiaal

Er worden verschillende materialen gebruikt om een kofferweegschaal te maken. Dit om te zorgen dat de kosten omlaag gaan of de prijs duurder te kunnen maken. Het is belangrijk dat je goed kijkt waar het product van gemaakt is en hoe goed dat materiaal is.

Het materiaal is zeer belangrijk bij de haak die de koffer gaat wegen. Het materiaal moet wel het gewicht aan kunnen zonder dat hij kapot gaat.

Weeg manier

Als laatste waar je op kunt letten is de weeg manier. Hiermee wordt bedoeld hoe de koffer gewogen wordt. Dit kan door middel van een band of een haak. De band komt het vaakste voor omdat het makkelijk gebruikt kan worden.

Heb jij echter iets wat je wilt wegen en dat via een band niet kan, dan heb je een haak nodig. Niet elke kofferweegschaal heeft deze haak. Kijk daarom goed op welke manier er gewogen wordt.


Wat is de beste kofferweegschaal?

Vraag je je af welke kofferweegschaal het beste is? Dan zit je hier aan het goede adres. Hieronder ontdek je de vijf beste kofferweegschalen van dit moment.

Bij het opstellen van onze top vijf hebben we rekening gehouden met verschillende soorten kofferweegschalen. Zo zit er sowieso een die geschikt is voor jou. Benieuwd naar de geselecteerde artikelen? Lees dan snel verder.

1. Rheme Bagageweegschaal

Rheme Digitale hang koffer weegschaal review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Effectiviteit

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Met de Rheme Bagageweegschaal is jouw koffer nooit meer te zwaar op het vliegveld. Met deze weegschaal kun je je tas en koffer gemakkelijk wegen. De gewichten kunnen wel op gaan tot 50 kg.

Iedereen wilt natuurlijk zoveel mogelijk kleding mee zodat je genoeg schone kleren hebt. Want meestal kun je je kleren niet wassen. Dit zorgt ervoor dat je koffer al snel te zwaar is. Met deze weegschaal kan je het makkelijk aflezen of hij te zwaar is.

Omdat er tegenwoordig aardig wat kilo in een tas of koffer mag, is het natuurlijk wel belangrijk dat hij alles houdt. De riem die gebruikt wordt om te wegen is zeer stevig en duurzaam. Hierdoor kan jij lang genieten van dit apparaat.

Ben je klaar met wegen en vergeten de weegschaal uit te doen? Geen probleem want hij schakelt zichzelf na een tijdje uit zodat de batterij langer mee gaat. 

Voordelen Rheme Bagageweegschaal

 • Heeft een weegcapaciteit van 50 kg
 • Makkelijk af te lezen van het LCD scherm
 • De riem is gemaakt van duurzame materialen
 • Auto uitschakeling

Nadelen Rheme Bagageweegschaal

 • Geen

2. BOTC Digitale kofferweegschaal

BOTC Digitale kofferweegschaal

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Effectiviteit

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De tweede plaats is ingenomen door de BOTC Digitale kofferweegschaal. Met deze weegschaal lees jij alle gegevens zeer nauwkeurig af. Hierdoor is je koffer nooit meer te zwaar.

Door de schaalverdeling van 02lb verschilt het gewicht niet van andere weegschalen ideaal als hij opnieuw gewogen wordt bij de balie. Hierdoor komt er niet opeens een extra kilo bij.

Tijdens het wegen kan je hem gemakkelijk vast houden door de comfortabele grip die deze weegschaal heeft. Hierdoor krijg je geen last van je handen.

Ben je klaar met het wegen dan hoef je niet snel alle gegevens af te lezen. Ze blijven een tijdje op het scherm staan zodat je niet hoeft te haasten.

Voordelen BOTC Digitale kofferweegschaal

 • Zeer nauwkeurige 
 • Comfortable grip
 • De gegevens blijven op het scherm staan
 • Gemaakt van roestvrij staal

Nadelen BOTC Digitale kofferweegschaal

 • In een kleur beschikbaar

3. TTD Kofferweegschaal

TTD Kofferweegschaal

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Effectiviteit

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De derde plaats is ingenomen door de TTD Kofferweegschaal. Deze kofferweegschaal hebben we verkozen tot beste kofferweegschaal voor slechtzienden.

Voor veel mensen is het niet makkelijk om kleine cijfers af te lezen in een donkere kamer. Daar heeft dit model naar gekeken. Het LCD scherm heeft groen licht waardoor het goed af te lezen is in het donker. Ideaal voor slechtzienden.

Door het zeer compacte design is hij ideaal voor onderweg. Hierdoor kun jij lekker gaan shoppen en op de laatste dag van je vakantie je koffer wegen of hij niet te zwaar is.

De band is gemaakt van sterk nylon waardoor je koffer niet opeens valt tijdens het wegen. Want dit kan betekenen dat je koffer wordt beschadigd.

Voordelen TTD Kofferweegschaal

 • Geschikt voor slechtzienden
 • Zeer compact design
 • Band is gemaakt sterk nylon

Nadelen TTD Kofferweegschaal

 • Geen

4. Nuvance Digitale Kofferweegschaal

Nuvance Digitale Kofferweegschaal

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Effectiviteit

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De vierde plaats is ingenomen door de Nuvance Digitale Kofferweegschaal. Deze weegschaal is perfect voor de mensen die graag de premium spullen hebben. Je hebt met dit product een zeer betrouwbare weegschaal.

Je kunt met deze kofferweegschaal op 2 verschillende manieren je bagage wegen. Hierdoor kan je altijd je bagage wegen ondanks dat het maar een klein gaatje heeft. Er is een band en een haak om je spullen aan te hangen.

Ben je toevallig in het buitenland waar ze niet in kilo's of grammen tellen? Dan zie je hoe zwaar het is in oz en lb. Hierdoor kunnen mensen ook hun spullen wegen en weten hoe zwaar het is zonder Google te gebruiken.

Voordelen Nuvance Digitale Kofferweegschaal

 • Op 2 verschillende manieren kan je wegen
 • Wordt in kg/g/oz/lb weergegeven
 • Geavanceerd LCD scherm

Nadelen Nuvance Digitale Kofferweegschaal

 • Iets duurder dan andere producten in deze lijst

5. Digitale Bagageweegschaal

Digitale Bagageweegschaal

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Effectiviteit

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar een goede kofferweegschaal voor een niet al te hoge prijs? Dan zit je met de Digitale Bagageweegschaal aan het goede adres. Deze weegschaal beschikt over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Je gaat meestal op vakantie met een volle koffer, maar met het idee dat er misschien nog bij moet omdat je iets leuks ziet op vakantie. Met het compacte design kan de weegschaal ook mee en kom je ook op de terugweg niet voor een vervelende verrassing te staan.

Met het ergonomisch ontwerp houd je de weegschaal makkelijk in 1 hand of met 2 handen vast. Je zult geen last krijgen van je handen omdat hij niet lekker in je handen ligt.

Voordelen Digitale Bagageweegschaal

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Compact design voor onderweg
 • Ergonomisch ontwerp

Nadelen Digitale Bagageweegschaal

 • Niet van de beste kwaliteit materiaal

Hoeveel soorten kofferweegschalen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 22 kofferweegschalen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de kofferweegschalen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste kofferweegschaal is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.  

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>