Best Geteste Pop Up Tent

Kampeertent 2 SECONDS voor 2 personen

Kampeertent voor 2 personen 2Seconds

Ben jij opzoek naar de beste pop up tent? Dan heb je het juiste artikel uitgekozen! Wij van Reistijger hebben de afgelopen weken een pop up tent test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste pop up tenten van dit moment zijn! 

Het resultaat? De Kampeertent voor 2 personen 2Seconds is uit de test gekomen als beste pop up tent 2024! Dit op basis van het gebruiksgemak en de uitstekende kwaliteit!

Ga jij binnenkort een weekendje weg of heb je al plannen gemaakt om een bezoekje te brengen aan de camping? Dan is dit wellicht de allerbeste koop die je in huis kan halen!

Wil je meer weten over de beste pop up tent van 2024? Klik dan snel op de onderstaande button!

We kijken er allemaal tegen op om weer die grote en zware tent uit de auto te halen en het komende half uur bezig te zijn met grondzeilen, opzethaken en een tent die gewoon niet meewerkt. Hoe los je dit op? Wat nou als een manier is om je tent binnen enkele seconden helemaal klaar voor gebruik te maken. Knijp jezelf maar want dit kan de werkelijkheid worden! 

De afgelopen jaren zijn de zogenaamde 'pop up tenten' erg gegroeid in Nederland. Dit soorten tenten beschikken over een subliem opzet gemak, waarbij je in sommige gevallen zelfs na het drukken op een paar knoppen al lekker in je tent kan kruipen. Ook wij van Reistijger waren er benieuwd naar dit fenomeen. Om deze reden hebben we onderzoek gedaan naar de beste pop up tenten van dit moment. In onze pop up tent test 2024 hebben we dan ook tientallen verschillende pop up tenten met elkaar vergeleken en de beste opties van dit moment opgesteld in een handig top 5 overzicht. 

Wij steven ernaar om jou goed mogelijk te begeleiden in je toekomstige aankopen. Dit artikel zit daarom ook vol handige en waardevolle tips die je kunnen helpen aan een goede pop up tent. Ben jij benieuwd naar de testresultaten en onze ultieme top 5 lijst? Scrol dan gauw naar beneden. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pop Up Tenten 

Kampeertent 2 SECONDS voor 2 personen

Beste koop pop up tent 
1.  Kampeertent voor 2 personen 2Seconds

kampeertent-2-seconds-3-personen

Beste pop up tent 3 personen 
2. Kampeertent 2 SECONDS 3 personen

kampeertent-2-seconds-xl-3-personen-fresh-and-black

Beste pop up tent groot
3. Kampeertent 2 SECONDS XL 3 personen Fresh & Black

kampeertent-voor-2-personen-2seconds-easy-fresh-and-black

Beste duurzame pop up tent
4. Kampeertent voor 2 personen 2Seconds Easy FRESH&BLACK

kampeertent-2-seconds-easy-2-personen

Beste pop up tent 2 personen
5. Kampeertent 2 SECONDS EASY 2 personen

Top 10 beste Pop Up Tenten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste pop up tenten. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke: pop up tent past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een pop up tent?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een pop up tent kopen. Of je nou een pop up tent van de Decathlon of een pop up tent van de Action aanschaft we raden je altijd aan om rekening te houden met een aantal belangrijke criteria, zo weet je dat je altijd goed zit!

De onderstaande criteria hebben wij zelf ook gebruikt in onze pop up tent test. Wij raden je aan om dit ook te doen. Ook al kom je elders een aantrekkelijk pop up tent aanbieding tegen het is altijd handig om te kijken naar de beste pop up tent volgens de consumentenbond. Op deze manier bespaar je jezelf veel tijd, moeite en nog belangrijker een miskoop!

Aantal personen

Allereerst is het belangrijk om van te voren te bedenken hoeveel personen in je pop up tent gaan verblijven. Het is natuurlijk nooit fijn om in een te drukke pop up tent te slapen. We raden je daarom aan om goed op de grootte en de inhoud van je pop up tent te letten voordat je een aankoop verricht.

Meestal staat er duidelijk in de product specificaties voor hoeveel personen de desbetreffende pop up tent geschikt is. Mocht dit niet het geval zijn probeer dan aan de hand van de afmetingen zo goed mogelijk in te schatten of alle gewenste personen in de pop up tent passen.

Montage / demontage

De naam " pop-up " zegt het al, je bent natuurlijk opzoek naar een tent die je eenvoudig kan opzetten en afbouwen. Niet alle pop up tenten beschikken over hetzelfde opzetsysteem. Sommige pop up tenten dien je op te pompen andere zijn na het drukken op een paar knoppen al klaar om voor gebruik. 

Voordat je definitief een pop up tent aanschaft raden we je aan om te kijken naar het opzetsysteem en om rekening te houden met het gewenste opzetgemak.

Materiaal

Ten derde is het belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal van een pop up tent. Polyster is veruit het populairste materiaal type, de meeste pop up tenten op de markt zijn ook gemaakt van polyester. De verwachte levensduur van een lichtgewicht polyester pop up tent is ongeveer 30 - 50 weken en bij de zwaargewicht polyester pop up tenten is dit doorgaans 60 tot 110 weken.

Het kan ook voorkomen dat er een combinatie aan een van de bovenstaande stoffen is verwerkt in de tent. Hierbij kan je denken aan polyethyleen-, polyoxymethyleen- en glasvezel. Dit komt veel voor bij duurzaam geproduceerde pop up tenten. Het doel hiervan is om de ecologische voetafdruk te verkleinen, dit alternatieve materiaal heeft de zelfde kwaliteitstandaarden als traditioneel polyester. 

Extra functionaliteiten

Tot slot raden we je aan om rekening te houden met handige extraatjes die kwaliteit en het gebruiksgemak van je pop up tent bevorderen. Hierbij kan je denken aan waterdichtheid, windbestendigheid, warmte reductie en het transportgemak. Meestal staan alle extra functionaliteiten weergegeven in de product specificaties, lees deze dus altijd goed door. 


Wat is de beste pop up tent van 2024? 

Welke pop up tent is het beste? Graag geven we in de onderstaande sectie hier uitgebreid antwoord op! Aan de hand van de resultaten van onze beste pop up tent test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. De beste opties van dit moment zijn gecategoriseerd zodat iedereen in zijn of haar wensen kan worden voorzien.

Ieder beste pop up tent wordt geïntroduceerd middels een productomschrijving waarna een aantal voor- en nadelen worden opgesomd. Tevens staan de beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen weergegeven die gebaseerd zijn op de testresultaten, externe reviews en de input van de deelnemers in de beste pop up tent test.

1. Kampeertent voor 2 personen 2Seconds

Kampeertent 2 SECONDS voor 2 personen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen is de Kampeertent voor 2 personen 2Seconds verkozen tot de beste koop pop up tent van 2024! Waarom is dit de perfecte pop up tent? We vertellen het je graag!

Om te beginnen is deze pop up tent goedkoop, voorzien van alle gebruiksgemakken en beschikt over een uitstekende kwaliteit. De naam zegt het al dit model is letterlijk binnen een paar seconde klaar om te gebruiken dankzij het geïntegreerde opzetsysteem. Het materiaal is water- en wind bestendig bovendien wordt de temperatuur binnenin de pop up tent aanzienlijk verminderd door het ventilerende materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat er voldoende verse lucht van buiten door de tent wordt gecirculeerd. 

Daarnaast wordt deze pop up tent geleverd met het nodige materiaal om de tent veilig op zijn plek te houden. Hierbij kan je denken aan diverse haringen en scheerlijnen. Hoe makkelijk je de pop up tent opzet, hoe gemakkelijker je deze tent weer afbouwt en meeneemt in de bijgeleverde tentzak om je reis te vervolgen. Kortom een top product!

Voordelen Kampeertent voor 2 personen 2Seconds

 • In enkele seconde opgezet
 • Voordeligste prijs
 • Hoogwaardig water-, windbestendig materiaal
 • Verse lucht circulatie binnenin de tent
 • Bijgeleverde veiligheidsmateriaal 
 • Duurzaam ontwerp

Nadelen Kampeertent voor 2 personen 2Seconds

 • Geen

2. Kampeertent 2 SECONDS 3 personen

kampeertent-2-seconds-3-personen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het kan heel vervelend zijn dat de meeste pop up tenten alleen geschikt zijn voor maximaal 2 personen. Ben je opzoek naar een goede pop up tent waar je een extra logé in kwijt kan? Dan ben je vast blij om te lezen dat we de Kampeertent 2 SECONDS 3 personen hebben geselecteerd als beste pop up tent voor 3 personen! 

Deze pop up tent is getest in een windtunnel en heeft stevige regenbuien ondergaan. Over het resultaat zijn we zeer te spreken, deze pop up tent heeft zich prima staande gehouden. Hieruit kan gesteld worden dat deze pop up tent zowel water als wind dicht is.

Daarnaast is dit een prima tent om een extra logé in kwijt te kunnen. Het materiaal van deze tent reduceert de warmte en zorgt voor een kwalitatieve verse luchttoevoer. Deze pop up tent komt ook met de nodige extraatjes die ervoor zorgen dat de tent ten alle tijden op zijn plek blijft staan. Wil je de volgende dag vertrekken? Geen probleem de tent zit binnen een mum van tijd weer keurig in de meeneemzak.  Je hebt dus geen opblaasbare tent nodig!

Voordelen Kampeertent 2 SECONDS 3 personen

 • Geschikt voor 3 personen
 • Hoogwaardig water-, windbestendig materiaal
 • Transportgemak
 • Reparatie mogelijkheden

Nadelen Kampeertent 2 SECONDS 3 personen

 • Kan nare geurtjes achterlaten als je de tent niet goed laat drogen 

3. Kampeertent 2 SECONDS XL 3 personen Fresh & Black

kampeertent-2-seconds-xl-3-personen-fresh-and-black

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij toch behoefte aan meer ruimte in je pop up tent voor 3 personen? Dan ben je vast blij om te lezen dat de derde topper in deze lijst lijst is verkozen tot de beste grote pop up tent van 2024! We hebben het natuurlijk over de Kampeertent 2 SECONDS XL 3 personen Fresh & Black.

Deze pop up tent is de grootste in deze top 5 lijst. Maar wat maakt deze pop up tent zo speciaal? Deze pop up tent beschikt over speciaal geïntegreerde buitenstof dat er voor zorgt dat je pop up tent ten alle tijden 99% procent donker is, zelfs in vol daglicht! Daarnaast is ook dit materiaal warmte reducerend, water en windbestendig. 

Tevens is het ook goed om te weten dat er genoeg zelfopblazende slaapmatjes of trekkingmatjes in deze pop up tent passen, in combinatie met de gepatenteerde fresh & black-buitenstof slaap je elke nacht als een roosje. Wil je meer weten over deze fantastische pop up tent? Klik dan gauw op de bovenstaande button!

Voordelen Kampeertent 2 SECONDS XL 3 personen Fresh & Black

 • Grootste pop up tent in deze top 5 lijst
 • Ten alle tijden 99% donker, zelfs in vol daglicht
 • Warmte reducerend, water en windbestendig materiaal
 • Goed te combineren met zelfopblazende slaapmatjes of trekkinsmatjes 

Nadelen Kampeertent 2 SECONDS XL 3 personen Fresh & Black

 • Duurder geprijsd

4. Kampeertent voor 2 personen 2Seconds Easy FRESH&BLACK

kampeertent-voor-2-personen-2seconds-easy-fresh-and-black

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Kampeertent voor 2 personen 2Seconds Easy FRESH&BLACK geselecteerd als beste duurzame pop up tent van dit moment. Wanneer je deze eco-vriendelijke pop up tent aanschaft verklein jij je ecologische voetafdruk en draag je ook nog eens steentje bij aan het milieu!

Wat deze tent uniek maakt is het opzetgemak van deze tent, door op een paar knoppen te drukken staat jouw tent binnen 1 minuut als een huis! Daarnaast waren de deelnemers van de pop up tent test 2024 zeer te spreken over het transportgemak, tevens blijft ook deze pop up tent ten alle tijden lekker donker waardoor jij je bed niet zal missen tijdens je verblijf op de camping.  

Deze duurzame pop up tent is op een efficiënte en duurzame manier geproduceerd waarbij het kleurpigment meteen bij het garen van de tent wordt toegevoegd. Op deze manier komt er minder afvalwater in het milieu terecht en blijft er enorm veel water bespaart. Naast de duurzame voordelen beschikt deze pop up tent ook net als de voorgaande plaatsingen over een warmte reducerende, water en winbestendig tentdoek.

Voordelen Kampeertent voor 2 personen 2Seconds Easy FRESH&BLACK

 • Montage en demontage door op een paar knoppen te drukken 
 • Duurzaam ontwerp
 • Ten alle tijden 99% donker, zelfs in vol daglicht
 • Warmte reducerend, water en windbestendig materiaal

Nadelen Kampeertent voor 2 personen 2Seconds Easy FRESH&BLACK

 • Slaapbreedte max 70 cm per persoon

5. Kampeertent 2 SECONDS EASY 2 personen

kampeertent-2-seconds-easy-2-personen

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Geef je toch de voorkeur aan een spontaan tripje of een lekker een weekendje weg met je geliefde? Dan is dit wellicht de perfecte pop up tent voor jou! Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Kampeertent 2 SECONDS EASY 2 personen verkozen tot de beste pop up tent voor twee personen.

Deze pop up tent is van dezelfde gebruiksgemakken en kwaliteit voorzien als de voorgaande plaatsingen in deze top 5 lijst. Zou je graag willen genieten van meerdere bezienswaardigheden tijdens je uitje? Geen probleem! De pop up tent opvouwen gaat net zo makkelijk als het opzetten waardoor het transport gemak uitstekend is. Mocht er onverhoopt toch nog iets niet naar toebehoren functioneren? Dan kan je altijd gebruikmaken van de 5 jarige garantie en terecht bij het atelier van Decathlon om een paar onderdelen te vervangen of om je pop up tent te laten repareren. Handig he!

Voordelen Kampeertent 2 SECONDS EASY 2 personen

 • Zeer geschikt voor 2 personen
 • Warmte reducerend, water en windbestendig materiaal
 • Uitstekend transportgemak
 • 5 jaar garantie & reparatie mogelijkheden

Nadelen Kampeertent 2 SECONDS EASY 2 personen

 • Duurder geprijsd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel pop up tenten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten pop up tenten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de pop up tenten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pop up tenten van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>