Best Geteste Rondvaart in Amsterdam

Loavers rondvaart

Rondvaart Amsterdam (Tours&Tickets)

Ga jij binnenkort een dagje of een weekendje naar Amsterdam? Dan hebben wij iets leuks voor je! Wij van Reistijger hebben een rondvaart in Amsterdam test uitgevoerd om er achter te komen wat te leukste rondvaarten in Amsterdam zijn. 

En de leukste rondvaart hebben wij gevonden! Rondvaart Amsterdam is als beste rondvaart in Amsterdam 2024. Dit op basis van de uitstekende route en vele GPS-audio gidsen. 

Deze rondvaart vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade en vaart door de beroemde grachten van Amsterdam. Ook vaart de boot langs bezienswaardigheden zoals de Westerkerk dus vergeet niet om je camera mee te nemen tijdens deze boottocht! 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste rondvaart in Amsterdam? Klik dan snel op de onderstaande button!

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam staat om een hoop dingen bekend en een van die dingen is het uitgebreide grachtennetwerk van de stad. De nachten zijn aangelegd in de 17e-eeuw en staan sinds 2010 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Niet gek dus dat er jaarlijks miljoenen toeristen een bezoek brengen aan onze hoofdstad om te genieten van zijn bezienswaardigheden en grachten. 

Wat is nu de beste manier om de grachten te verkennen? Je kan natuurlijk wandelen langs bekende grachten zoals de prinsengracht en keizersgracht, maar je kan ook kiezen voor een rondvaart. Tijdens een rondvaart verken je Amsterdam vanaf het water. Tijdens een rondvaart vaar je onder de begeleiding van een kapitein en een gids door de leukste buurten van Amsterdam en langs veel bezienswaardigheden. 

Maar wat is nu een goede rondvaart in Amsterdam? Om daar achter te komen hebben wij van Reistijger een beste rondvaart in Amsterdam test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de leukste rondvaarten zijn in Amsterdam. Aan de hand van de uitkomsten van onze test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste boottochten van Amsterdam. Ben jij benieuwd naar de 5 beste rondvaarten in Amsterdam? Lees dan snel verder en ontdek het in de top 5! 


Top 5 Beste rondvaarten in Amsterdam

Loavers rondvaart

Best aanbevolen rondvaart in Amsterdam
1. Rondvaart Amsterdam (Tours&Tickets)

Beste rondvaart in Amsterdam met eten
2. New York Pizzaboot by Lovers Amsterdam

Beste rondvaart in Amsterdam voor toeristen
3. Semi-open Boot Rondvaart

Beste rondvaart in Amsterdam met borrel
4. Wijn & Kaas Rondvaart

Beste rondvaart in Amsterdam voor kinderen
5. Pannenkoekenboot Amsterdam


Waar moet je op letten bij het boeken van een rondvaart in Amsterdam?

Na het zien van onze top 5 denk je er misschien wel over na om een rondvaart te boeken voor je volgende bezoek aan Amsterdam. Toch willen wij je erop wijzen dat je moet letten op een aantal punten als je een rondvaart gaat boeken. Zo weet je zeker dat je een goede rondvaart boekt.

Zo kan jij zonder zorgen genieten van alle bezienswaardigheden van Amsterdam. Vergeet niet om je camera bij de hand te houden tijdens de rondvaart! Je kan namelijk fantastische foto's maken van alle bezienswaardigheden tijdens een boottocht. 

Route 

Allereerst is het belangrijk dat je van te voren goed kijkt naar de route van de rondvaart. Er zijn namelijk verschillende routes die je kan kiezen. Zo zijn er routes binnen de grachtengordel en routes over de rivier het IJ. Kijk daarom van te voren waar je moet opstappen en welke route de boot vaart. Zo weet je zeker dat je de route kiest die het beste bij jou past. Ook weet je dan zeker dat je een heerlijke middag hebt op het water in Amsterdam. 

Audiogids 

Heb je nou familie en/of vrienden uit het buitenland die graag een rondvaart willen doen? Dat is geen probleem! De meeste rondvaartboten hebben een GPS audiogids aan boord. Deze audiogidsen zijn in verschillende talen beschikbaar zoals Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Japans. Dubbel check altijd of er een GPS audiogids beschikbaar is aan boord zo weet je zeker dat je vrienden en/of familie optimaal genieten van wat Amsterdam te bieden heeft vanaf het water. 

Duur rondvaart 

Als derde is het belangrijk dat je de duur van de rondvaart controleert. De meeste boottochten duren tussen de 1 á 2 uur. Je kan tussendoor niet van boord dus houdt hier rekening mee in je planning. Als je bijvoorbeeld een rondvaart wil doen met jongen kinderen raden wij je aan om een rondvaart van 1 uur te boeken. Dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen aan boord. 

Met of zonder eten? 

Als laatste is het handig om te controleren of er eten en drinken wordt geserveerd tijdens de rondvaart. Dit is niet altijd het geval. Check daarom altijd of je een rondvaart boekt met eten. Dit staat aangegeven in de beschrijving van de rondvaart. Als je hier naar kijkt weet je zeker dat je een rondvaart boekt met eten en drinken. 


Wat is de beste rondvaart in Amsterdam van 2024? 

Welke rondvaart in Amsterdam is het leukste? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze rondvaart in Amsterdam test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste rondvaarten van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij elke rondvaart voorzien van een korte omschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar de rondvaarten uit onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. Rondvaart Amsterdam | Tours&Tickets

Loavers rondvaart

9.5

Eindbeoordeling

Route 

8.8

Bezienswaardigheden

9.4

Audiogids 

9.5

Wij van Reistijger hebben een rondvaart in Amsterdam test uitgevoerd om er achter te komen wat te leukste rondvaarten in Amsterdam zijn. En de leukste rondvaart hebben wij gevonden! Rondvaart Amsterdam is als beste rondvaart in Amsterdam 2024. Dit op basis van de uitstekende route en vele audio gidsen. De GPS-audio gidsen zijn beschikbaar in maar liefst 19 verschillende talen. 

Deze rondvaart vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade en vaart door de beroemde grachten van Amsterdam. De rondvaartboot vaart langs een paar van de beroemdste bezienswaardigheden van Amsterdam zoals het Anne Frank Huis, de Wallen en de oude Heineken fabriek. Ook vaart deze rondvaartboot door bekende wijken zoals de Jordaan en de Pijp. Deze wijken staan bekend om hun mooie straatjes, historische bruggen en oude panden die Amsterdam zijn karakter geven. 

Voordelen Rondvaart Amsterdam

 • Check-in 5 minuten voor vertrek
 • De rondvaartboot vertrekt vanaf Prins Hendrikkade 25
 • Vaart langs een aantal bezienswaardigheden
 • De rondvaart duurt 1 uur

Nadelen Rondvaart Amsterdam

 • Alleen de tickets die online gekocht zijn kunnen kosteloos geannuleerd worden 

2. New York Pizzaboot by Lovers Amsterdam

9.3

Eindbeoordeling

Route 

9.3

Bezienswaardigheden

8.6

Audiogids 

9.8

Pizza lovers opgelet! Als je een groot fan bent van pizza's is dit de rondvaart voor jou! Wij hebben de New York Pizzaboot by Lovers Amsterdam geselecteerd als beste rondvaart in Amsterdam met eten. Tijdens deze rondvaart geniet je niet alleen van de Amsterdamse grachten, maar ook van een lekkere pizza van New York pizza! En dat is lang niet alles ook zijn er verschillende dranken aan boord van deze boot waaronder Heineken-bier, wijn, frisdranken en water. 

Tijdens deze rondvaart vaar je door de bekendste wijken van Amsterdam, dit zijn de Pijp en de Jordaan. Ook kan je genieten van verschillende bezienswaardigheden waarom de beroemde Westertoren. Deze toren is met zijn hoogte van 85m de hoogste kerktoren van Amsterdam. Dus geniet van alles wat Amsterdam te bieden heeft vanaf het water onder het genot van een heerlijke pizza en een koud drankje. 

Voordelen New York Pizzaboot by Lovers Amsterdam

 • De rondvaartboot vertrekt vanaf Prins Hendrikkade 25
 • Check-in 15 minuten voor vertrek
 • Inclusief Cookie Dough Chocolate Chip ijsje
 • Deze rondvaart duurt ruim een uur

Nadelen New York Pizzaboot by Lovers Amsterdam

 • Je kan op deze boottocht Amsterdam slechts een beperkt aantal pizza's uit het assortiment van New York pizza bestellen

3. Semi-open Boot Rondvaart

8.7

Eindbeoordeling

Route 

8.2

Bezienswaardigheden

8.3

Audiogids 

8.7

Heb jij nou vrienden en/of familie die een paar dagen naar Amsterdam komen? Dan raden wij je aan om de Semi-open Boot Rondvaart te boeken! Deze rondvaartboot heeft namelijk een verstelbaar dak dus als de zon schijnt is het dak van de boot open. Zo kan je lekker genieten van het zonnetje terwijl je door de prachtige Amsterdamse grachten vaart. Ook is het open dak perfect voor het maken van foto's tijdens de rondvaart. 

Spreken je vrienden en/of familie geen Nederlands? Dat is geen probleem tijdens deze rondvaart. Op de boot zijn namelijk GPS-audiogidsen aanwezig. Deze audiogidsen zijn beschikbaar in meerdere talen waaronder Engels en Frans. Zo kunnen buitenlandse toeristen luisteren naar de verhalen die schuilen achter de beroemde grachtenpanden. Ook krijgen zij wat achtergrond informatie te horen over de bezienswaardigheden die aan de route liggen. 

Voordelen Semi-open Boot Rondvaart

 • Vertrekt vanaf de Raamsdonksteiger
 • Check-in 5 minuten voor vertrek 
 • GPS audiogids in meerdere talen beschikbaar
 • Comfortabele boot met een verstelbaar dak

Nadelen Semi-open Boot Rondvaart

 • De route kan afwijken afhankelijk van het verkeer op de grachten 

4. Wijn & Kaas Rondvaart

8.3

Eindbeoordeling

Route 

9.0

Bezienswaardigheden

8.3

Audiogids 

8.1

Als vierde hebben wij de Wijn & Kaas Rondvaart geselecteerd als beste rondvaart in Amsterdam met borrel! Tijdens deze rondvaart kan je genieten van Amsterdam onder het genot van een heerlijk wijntje met een kaasplankje. Aan boord van deze rondvaart boot kan je kiezen uit een witte, rode en rosé-wijnen ook kan je water bestellen met of zonder bubbels. Het kaasplankje bestaat uit verschillende soorten Hollandse kazen, waaronder Old Amsterdam. 

Deze rondvaartboot vaart over de waterwegen van het stadscentrum langs de 17e-eeuwse grachtenpanden. Wist je al dat deze panden op de UNESCO werelderfgoedlijst staan? Deze panden zijn dus niet alleen mooi, maar ook zeer geliefd bij de rest van de wereld. De rondvaart start aan het eind van de middag/ begin van de avond, oftewel rond borreltijd. Deze rondvaart is dus de perfecte manier om je dagje Amsterdam goed af te sluiten. 

Voordelen Wijn & Kaas Rondvaart

 • Proeverij van lokale kazen, druiven, brood en vijgen
 • Witte, rode en rosé-wijnen verkrijgbaar aan boord 
 • Deze rondvaart duurt 90 minuten
 • Er is een gastheer/gastvrouw aan boord van deze rondvaartboot

Nadelen Wijn & Kaas Rondvaart

 • Deze rondvaart is niet overdag beschikbaar

5. Pannenkoekenboot Amsterdam

8.1

Eindbeoordeling

Route 

8.4

Bezienswaardigheden

7.1

Audiogids 

8.0

Ga je nou met het hele gezin een dagje naar Amsterdam en wil je een rondvaart boeken? Dan raden wij je aan om een rondvaart te boeken bij de Pannenkoekenboot Amsterdam. Deze rondvaartboot kwam uit de test als beste rondvaart in Amsterdam voor kinderen. De kinderen zullen zich tijdens deze rondvaart zeker niet vervelen. 

Zij kunnen genieten van een all-you-can-eat pannenkoeken buffet, inclusief overheerlijke toppings waaronder chocolade en stroop. Daarna kunnen de kinderen zich prima vermaken in de enorme ballenbak aan de achterkant van de boot. Deze rondvaartboot vaart over de rivier het IJ. Voor de ouders is daar genoeg te zien. Zo heb je uitzicht op de A'DAM Tower en het EYE Film Museum. In de zomer kun je genieten van de enorme cruiseschepen die in de haven van Amsterdam aanmeren. 

Voordelen Pannenkoekenboot Amsterdam

 • Geschikt voor het hele gezin
 • All-you-can-eat pannenkoeken buffet
 • Ballenbak aanwezig waar kinderen kunnen spelen
 • Deze rondvaart duurt 75 minuten

Nadelen Pannenkoekenboot Amsterdam

 • Deze rondvaartboot vaart niet de binnenstad in 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel rondvaarten in Amsterdam hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten rondvaarten in Amsterdam getest. Op basis hiervan hebben we 5 rondvaarten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de rondvaarten in Amsterdam op beoordeeld?

Om te bepalen wat de rondvaarten in Amsterdam dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, route en beoordelingen van andere bezoekers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>