Best Geteste Slaapzak

Abbey Camp

Abbey Camp

De test was weer superspannend, en er is een overduidelijke winnaar uit gekomen. Namelijk de slaapzak van Abbey Camp! Deze is verkozen tot de beste slaapzak van 2024 en is hiermee ook de beste koop slaapzak.

En dat kwam absoluut niet als een verrassing. Zo is deze slaapzak erg luchtig maar goed geïsoleerd. Zo is de rits voorzien van een speciale tochtstrip waardoor je geen last hebt van vervelende koude vlagen tijdens de nachtrust. 

Ook is de slaapzak waterafstotend, mocht je bijvoorbeeld je drinken er overheen morsen. Dan hoeft deze niet direct bij de was, maar kun je hier nog gewoon heerlijk in slapen. De slaapzak is ook uitermate geschikt voor de langere mensen onder ons: de slaapzak is meer dan 200 cm lang!

Op zoek naar de beste slaapzak? Slaapzakken zijn er in allerlei vormen, formaten en prijsklassen. Het is daarom belangrijk om eerst goed te kijken naar wat voor slaapzak jij nodig hebt. Zo zijn er professionele kampeer slaapzakken maar ook simpele slaapzakken. Deze slaapzakken verschillen in prijs daarom aanzienlijk.

Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij een ultieme slaapzakken test uitgevoerd om zo de beste slaapzakken te selecteren in onze top 5. Benieuwd naar onze top 5 beste slaapzakken? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slaapzakken

Abbey Camp

Beste slaapzak
1. Abbey Camp Dekenmodel Basic

Dutch Mountains Slaapzak Marken XL - Grote polycotton 210 x 80cm lichtgewicht - Incl. tasje en tochtstrip

Beste prijs- kwaliteitverhouding slaapzak

2. Dutch Mountains Marken XL

NOMAD Condor | Dekenmodel Slaapzak | 205 x 80 | Donkergrijs | Katoenen voering | Koordtunnel

Beste design slaapzak
3. NOMAD Condor

Dutch Mountains Slaapzak Texel Mummy - Extra grote 220 x 81cm Polycotton - Opbergtasje - Groen

Beste mummy- model slaapzak
4. Dutch Mountains slaapzak Texel

Camp-Gear Slaapzak - Travel Mini - 190x75 Cm - Grijs/blauw

Beste bikepacking slaapzak
5. Camp Gear Slaapzak Travel Mini

Top 10 beste slaapzakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste slaapzakken, dit zijn direct de meest verkochte slaapzakken bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapzak?

Een slaapzak is dus ontzettend belangrijk om te hebben wanneer je gaat kamperen. Zo’n zak houdt jou lekker warm en zorgt voor een fijne nachtrust. 

Omdat het aanbod zo groot is kan het misschien moeilijk zijn om de beste slaapzak te vinden. Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste slaapzak.

Lengte

Het eerste zeer belangrijke punt waar je op moet letten is natuurlijk de lengte van je toekomstige slaapzak. Mocht je nou onder de 1.80m zijn, dan hoef je je hier niet zo’n zorgen over te maken.

Mocht je langer zijn dan dat, dan is het handig om van tevoren even te checken wat de lengte van je slaapzak is. Anders heb je namelijk de kans dat je te lang bent voor je eigen slaapzak, en lig je alsnog in de kou.

Model

Het tweede punt om rekening mee te houden is het model slaapzak. Je wil natuurlijk wel je ruimte hebben tijdens het slapen, zodat je je ook kan omkeren bijvoorbeeld.

Dan is een te kleine slaapzak alles behalve fijn, en dat kan ook zorgen voor een vernauwd gevoel. Wij adviseren daarom een slaapzak te kopen die zowel in de lengte als in de breedte afgesteld is op je lichaam. 

Vaak werkt het rechthoekige slaapzak model daarvoor het beste. Je hebt ook slaapzakken in de vorm van een mummy, dit is dan een stukje breder bij de schouders. Ook dat zorgt voor extra ruimte en vaak komt dit model ook nog eens met een capuchon. 

Temperatuurbereik

Het temperatuurbereik van je slaapzak is niet te vergeten. Dit is volgens de Europese wet verplicht en staat aangegeven op iedere slaapzak. Er zijn vier verschillende temperatuuraanduiding waar je uit kan kiezen:

Extreme limit: minimumtemperatuur waarbij een vrouw 6 uur lang kan slapen zonder risico op onderkoeling 

Upper limit: temperatuur waarbij een man kan slapen zonder overmatig zweten 

Comfort limit: temperatuur waarbij vrouw comfortabel kan slapen in ontspannen positie

Lower limit: temperatuur waarbij een man ten minste 8 uur lang kan slapen in opgekrulde positie

Dit geeft een indicatie van hoe jouw nacht zal verlopen. Bekijk dit dus van tevoren even goed zodat je zeker weet dat de slaapzak bij je behoeften past

Garantie

Het laatste punt dat wij willen bespreken is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze gestelde termijn iets mis zijn met het product, zal de fabrikant je hierbij helpen. 

Mocht er geen garantie zitten op het product dat je wil kopen, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Zorg er daarom voor dat de garantie op je slaapzak ten minste twee jaar is. Zo kan jij onbezorgd slapen op je vakantie.


Wat is de beste slaapzak van 2024? 

Rekening houdend met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende slaapzakken.

Erg veel van de slaapzakken gingen gelijk aan elkaar op en uiteindelijk waren er een paar die zich wisten te onderscheiden. Deze blinken uit in categorieën als beste design of beste prijs-kwaliteitverhouding.

Hierdoor hebben deze slaapzakken een plekje weten te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Ben jij ook benieuwd naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste slaapzakken van 2024!

1. Abbey Camp Dekenmodel Basic 

Abbey Camp

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Natuurlijk kan er maar één de beste zijn. En in dit geval is dat overduidelijk de slaapzak van Abbey Camp. Deze slaapzak doet alles wat je ervan mag verwachten én meer.

En naast dat wij dit de beste slaapzak vinden, is deze ook verkozen tot beste slaapzak volgens de consumentenbond. En dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. 

Ten eerste is de slaapzak erg luchtig maar goed geïsoleerd. In de rits namelijk een speciale tochtstrip, zodat er absoluut geen kou naar binnen kan komen. Ook zit de rits op zo’n manier verwerkt in de slaapzak dat je hier ook geen hinder van hebt.

Voordelen Abbey Camp Dekenmodel Basic 

 • Heel erg warm door de goede isolatie die wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde tochtstrip in de rits
 • Je kan een extra slaapzak aan deze vast ritsen
 • De rits is zo verwerkt dat je hier geen last van hebt als je slaapt

Nadelen Abbey Camp Dekenmodel Basic 

 • Geschikt voor temperaturen tot 4 graden, als het kouder is kan het in de slaapzak te koud worden

2. Dutch Mountains Marken XL

Dutch Mountains Slaapzak Marken XL - Grote polycotton 210 x 80cm lichtgewicht - Incl. tasje en tochtstrip

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over deze slaapzak van Dutch Mountains. De comfortzone van deze slaapzak is 5-8 graden, waardoor deze superlekker warm is. 

Ook is deze slaapzak voorzien van een speciale heavy peach voering waardoor je lekker comfortabel kan slapen in iedere soort tent. Ook komt deze met speciale glow in the dark ritsen. Een tip van ons is om een reiskussen te gebruiken voor in de slaapzak, deze kun je dan ook tijdens het reizen gebruiken.

Voordelen Dutch Mountains Marken XL

 • Komt met handige glow in the dark ritsen
 • Heeft een comfort zone van 5-8 graden waardoor je lekker warm bent
 • Voorzien van een speciale heavy peach voering voor extra slaapcomfort

Nadelen Dutch Mountains Marken XL

 • Niet geschikt voor extreme kou (minder dan 5 graden Celcius)

3. NOMAD Condor

NOMAD Condor | Dekenmodel Slaapzak | 205 x 80 | Donkergrijs | Katoenen voering | Koordtunnel

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Veruit het beste design is deze slaapzak van NOMAD. Deze komt in maar liefst zes verschillende kleuren! Daarnaast is de binnenkant ontworpen met speciaal Polyester Katoen met een comfortabele katoenen voering.

Ook is deze voorzien van een handige tweewegrits zodat je er een tweede slaapzak aan zou kunnen ritsen. Een ontzettend slim design is het dus zeker weten!

Voordelen NOMAD Condor

 • Komt in zes verschillende kleuren
 • Is voorzien van een handige tweewegrits zodat je er een tweepersoons slaapzak van kan maken
 • Ontworpen met speciaal Polyester Katoen aan de binnenkant van de slaapzak

Nadelen NOMAD Condor

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere slaapzakken prijzig in verhouding met andere soorten slaapzakken

4. Dutch Mountains slaapzak Texel

Dutch Mountains Slaapzak Texel Mummy - Extra grote 220 x 81cm Polycotton - Opbergtasje - Groen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Veruit het beste mummy- model slaapzak is deze van het bekende merk Dutch Mountains. Deze slaapt extra comfortabel door de bredere vorm rond je schouders. Daarnaast is deze 220 cm lang en past daardoor iedereen er comfortabel in. 

En nog iets tofs: deze slaapzak heeft glow in the dark zippers. Zo hoef je niet eerst tien minuten te zoeken naar de rits wanneer je bijvoorbeeld graag even naar de wc wil. Super handig!

Voordelen Dutch Mountains slaapzak Texel

 • Heeft glow in the dark zippers waardoor je als het donker is niet meer op zoek hoeft naar de rits
 • Is 220 cm lang waardoor zelfs de langste mensen comfortabel kunnen slapen in deze slaapzak
 • Heeft een verbreding bij de schouders waardoor je meer beweegruimte hebt tijdens het slapen

Nadelen Dutch Mountains slaapzak Texel

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere soorten slaapzakken

5. Camp Gear Slaapzak Travel Mini

Camp-Gear Slaapzak - Travel Mini - 190x75 Cm - Grijs/blauw

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je met zo weinig mogelijk spullen op pad wil, is deze slaapzak perfect. Deze is namelijk erg licht van gewicht en daardoor comfortabel te dragen. Ook is deze erg makkelijk op te vouwen tot een klein, compact formaat.

Hierdoor kan je deze dus super makkelijk mee nemen op reis. Daarnaast is deze gevuld met zeer comfortabel hollow fibre van 100 g/m2.

Voordelen Camp Gear Slaapzak Travel Mini

 • Ideaal te gebruiken bij bikepacking door het kleine, compacte formaat wanneer deze opgerold is
 • Is gevuld met zeer comfortabel hollow fibre van 100 g/m2
 • Inclusief foedraal, aantrekkoord en comfort rand voor de beste kwaliteit

Nadelen Camp Gear Slaapzak Travel Mini

 • Ietwat moeilijk in het opbergzakje te krijgen

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>