Ga jij binnenkort naar Indonesië? Als jij een echte foodlover bent, kun je hier je hart ophalen, want als er iets is wat de mensen in Indonesië goed kunnen, is het koken. Let echter wel op met kip en rauwe groente, want veel toeristen krijgen in Indonesië last van voedselvergiftiging. Dit mag je niet overslaan als je op reis bent in Indonesië

Nasi Goreng

Wees maar niet bang dat je nasi goreng mist in Indonesië, want ze eten het daar ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds. Dit heerlijke gerecht is ook in Nederland makkelijk te maken. Je moet gewoon rijst kopen, een goede boemboe voor nasi en wat lekkere groenten. Heerlijk met wat sambal, gebakken uitjes of tempeh.

Soto ajam

Ook soto ajam moet je zeker eens proberen als je in Indonesië bent. Deze rijkgevulde soep wordt gemaakt op basis van kippenbouillon en aangevuld met rijst, ei, groente en eventueel wat extra stukjes kip. Zoals met alle gerechten het geval is, kent elke regio in Indonesië zijn eigen recept van soto ajam. Zo vind je ook vaak aardappelblokjes terug in deze soep en wordt in sommige regio’s de gewone rijst vervangen voor kleefrijst. Ook doen meer en meer vegetarische versies van deze soep zijn intrede. Wil je deze zelf maken? Kijk dan eens op de website van Asian Food Lovers voor alle ingrediënten!

Saté

Je kunt Indonesië natuurlijk niet verlaten zonder saté gegeten te hebben. Dit wordt in Indonesië ook vaak geserveerd met nasi. Saté wordt in de meeste gevallen gemaakt van kip. Soms zie je ook geitenvlees of garnaal. Rundvlees en varkensvlees komt afhankelijk van de regio (hindoeïstisch of islamitisch) ook wel voor. Tegenwoordig komen er ook veel vegetarische varianten op, op basis van tempeh bijvoorbeeld.

Rendang

Ook rendang is een heerlijk Indonesisch gerecht. Dit gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees met kruiden, pepers en kokosmelk. Door het stoven is dit gerecht ontzettend rijk van smaak. Wederom hoeven vegetariërs niet getreurd te zijn, in Indonesië zijn ze namelijk erg goed in de vleesloze keuken. Een vleesloze variant van rendang wordt vaak gemaakt op basis van witte kool. Dat gaat grappig genoeg erg goed op de combinatie van kokosmelk, kruiden en pepers die rendang typeert.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>