Onze oosterburen hebben heel wat te bieden op het gebied van entertainment; de grootste Kerstmarkten, voordelige benzineprijzen en kwalitatief eten en drinken voor eerlijke prijzen. Er is echter nog een reden waarvoor veel mensen een dagje de grens over gaan. Outlet shopping in Duitsland wordt steeds populairder en we vinden dan ook steeds meer designer outlets waar je terecht kunt. In dit artikel vertellen we je waar je naartoe kunt en behandelen we al je vragen.


Wat zijn de leukste Designer Outlets in Duitsland?

In totaal zijn er meer dan 20 designer outlets te vinden in Duitsland, de een groter en leuker dan de andere. Om je outlet shopping dag zo succesvol mogelijk te laten verlopen hebben we de leukste locaties voor je uitgelicht.

1. Designer Outlet Ochtrup

Designer Outlet Ochtrup
Laurenzstr. 51-55
48607 Ochtrup
+49 (0) 2553 9730 0

Op zoek naar een shopping outlet in Duitsland net over de grens? Breng dan eens een bezoekje aan Designer Outlet Ochtrup. Je vind hier over het algemeen niet de meest luxe merken zoals Louis Vuitton, maar wel de a-merken die je ook vind in de Kalverstraat en andere winkelstraten in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Lacoste, Guess en Calvin Klein.

In Ochtrup vind je ook leuke kortingen en echte outlet prijzen. Het is geen veredeld winkelcentrum waarbij je dezelfde prijzen betaalt als dat je normaal kwijt bent. Grootste voordeel is dus dat deze locatie zich vlak over de grens bevindt en dus makkelijk bereikbaar is!

Hoe ver is het rijden?
Ongeveer twee uurtjes vanuit de provincie Utrecht.

Wat kun je verwachten?
De sfeer in dit mega winkelcentrum is erg gezellig. Het heeft een groot aanbod aan winkels maar je hebt op geen enkel moment het gevoel dat je op een massale plek bent. Naast de leuke winkels heb je ook heel veel keuze aan eten en drinken.

Ze bieden ook verschillende faciliteiten zoals 1600 parkeerplekken, toegankelijk voor rolstoelen en honden en voldoende plekken voor het opladen van je elektrische auto of e-bike!

Welke merken vind je er?
Je vind er verschillende mode merken voor kinderen, vrouwen en mannen. Zo koop je hier onder meer kleding van adidas, Asics, Desiqual, Guess, Hunkemöller, Nike en Pierre Cardin. Kijk voor het totale aanbod op de website van Designer Outlet Ochtrup.

2. Designer Outlet Soltau

Designer Outlet Soltau
Rahrsberg 7
29614 Soltau
+49 (0) 5191-602 80

In Soltau vind je misschien wel het meest gezellige en unieke shopping outlet van Duitsland! Je moet er wel iets verder voor rijden, namelijk 4,5 uur vanaf Utrecht. Dan zit je in het Noorden van Duitsland, op ongeveer 100 kilometer afstand van Hannover.

Qua sfeer doet Soltau heel erg denken aan Batavia stad. Soltau is dan ook een open lucht shopping outlet wat veel weg heeft van een klein dorpje. Er zijn ALTIJD hoge kortingen, ongeacht het seizoen.

Hoe ver is het rijden?
Je doet er vanuit de meeste plekken in Nederland ruim 4 uur over om er met de auto te komen. Vroeg de deur uit dus!

Wat kun je verwachten?
Gezellig winkelen in de open lucht, met een breed merkaanbod en goede kortingen. Wel is het aanbod van restaurants hier erg beperkt vinden wij. Je kunt er voornamelijk fastfood eten en koffie koop je bij de bekende merken als Starbucks. Op zich niets mis mee maar dit had wel beter gekund vinden wij.

Welke merken vind je er?
In Saltau vind je leuke merken zoals S Oliver, Puma en Gant. Draag je regelmatig een overhemd? Dan kan je jouw geluk hier op met merken als Eterna, Seidensticker en Jacques Brit.

In totaal vind je er meer dan 80 merken dus er is voor ieder wat wils, jong of oud!

Uiteraard heb je in Soltau niet alleen maar kledingwinkels.

3. Designer Outlet Neumünster

We sluiten ons lijstje af met deze shopping outlet in Neumünster. Dit is direct de meest verre optie uit onze lijst, aangezien je hier ongeveer 5 en een half uur over doet met de auto vanaf het midden van Nederland. De outlet is van dezelfde eigenaar als die in Ochtrup, McArthurGlen.

In tegenstelling tot de andere 2 designer outlets kom je hier ook de absolute high-fashion tegen zoals Versace en Michael Kors.

Hoe ver is het rijden?
Je doet er ongeveer +/- 5,5 uur over vanuit het midden van ons land.

Designer Outlet Neumünster
Oderstraße 10
24539 Neumünster
+49 (0) 4321 55 86 88 0

Wat kun je verwachten?
Je komt hier regelmatig kortingen tegen tot maximaal 70%. Het winkelcentrum trekt veel internationaal publiek uit Engeland en Italië. Wil je tussen het winkelen door een hapje eten? Dan zijn er verschillende gezellige eettentjes waar je vlees, pizza, groente en nog veel meer kunt eten.

Welke merken vind je er?
Wil je high-fashion brands tegen hoge kortingen kunnen kopen? Voor merken als Versace, Hugo Boss en Michael Kors is dit het beste shopping outlet in Duitsland. Daarnaast kom je ook merken tegen in lagere prijsklassen zoals Jack en Jones.

Overige shopping outlets in Duitsland

Hierboven heb je kunnen lezen wat volgens ons de 3 leukste shopping outlets zijn bij onze Oosterburen. Toch willen we je ook de overige locaties zien zodat je ook kunt zien welke alternatieven er zijn. Duitsland heeft niet alleen leuke outlet centers maar ook leuke winkelsteden. Zo kun je in Aken heel leuk winkelen en sfeer proeven. Toch liever naar de grote outlets? De opties hieronder zijn populaire keuzes.

  • Halle Leipzig - The Style Outlets
  • Outlet Center Berlin
  • Designer Outlets Wolfsburg
  • Zweibrücken Fashion Outlet
  • Ingolstad Village
  • Wertheim Village
  • Cityoutlet Metzingen

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>