WAT IS EEN DIGITAL NOMAD?

Geld verdienen via het internet

Reizen en via internet inkomsten genereren

Een digital nomad is iemand die reist en zijn inkomsten verdient via online activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld als webdesigner, tekstschrijver, maar ook als online coach, helpdeskmedewerker of online docent. 

Veel mensen werken al thuis of “op afstand” en van die groep besluiten steeds meer mensen hun werkplek te combineren met reizen maken.

Recente Blogs

Thema: “Digital Nomad”

Wanneer moet ik mijzelf uit laten schrijven uit de BRP / GBA?

De Nederlandse overheid is nog lang niet zover dat er ook voor Digital Nomads pasklare oplossingen zijn ontwikkeld, laat staan specifieke regelgeving. Dat is best te begrijpen, aangezien het begrip Digital Nomad nog vrij nieuw is en verhoudingsgewijs niet zo heel veel...

WAARSCHUWING voor Startende Digital Nomads! Wijk Af!

Wie vindt dat het tijd wordt voor 'iets anders', wordt geen digital nomad, maar koopt een nieuw bankstel, een sjaal of gaat op zondag eens niet naar het bos, maar naar het strand. Kiezen voor een leven als digital nomad MOET een zeer bewuste en weloverwogen beslissing...

Verschillende Verdienmethoden Uitproberen is NIET SLIM!

Een van de eerste vragen die je jezelf als startende digital nomad stelt, is hoe je in hemelsnaam online je geld kunt gaan verdienen. Op verschillende blogs worden dezelfde conclusies getrokken en adviezen gegeven. Adviezen die je soms helemaal de verkeerde kant...

Is een cursus ‘Digital Nomad Worden” wel zo’n goed idee?

Op dit moment bestaat er geen officieel erkende cursus om het digital nomadschap onder de knie krijgen. Iedere digital nomad die een cursus of training aanbiedt, doet maar wat en doet dat vrijwel altijd vanuit zijn of haar eigen ervaring., eigen lifestyle en vanuit...

Tips & Tijgertjes

ONBEZORGD LEVEN?  Dat begint gewoon in Nederland. Wie in zijn of haar huidige situatie met allerlei problemen te maken heeft, doet er verstandig aan die eerst op te lossen. Is dat gedaan, dan is de weg vrij voor een carrière als digital nomad.

VERGEET DIE STRANDSTOEL  Geen enkele digital nomad werkt vanuit een strandstoel of vanaf een rotsblok op 5000 meter hoogte. Het zijn natuurlijk prachtige foto’s, maar allesbehalve een realistisch beeld van jouw toekomst als digital nomad. 

PROBEER HET UIT  Prik in de aankomende maand een dag uit en plan niets in.  Werk in de tussenliggende periode aan het samenstellen van een vragenlijst. Heb je kleine praktisch zaken die je online kunt regelen, zet dat in een apart lijstje. Werk die hele lijst af op de vrije dag. Waar loop je allemaal tegenaan?!

LEZEN, LEZEN en LEZEN  De hamvraag die digital nomads als eerst willen beantwoorden is: waar ga ik mijn geld mee verdienen? Geloof het of niet, maar er zijn honderden methoden om geld online te verdienen. Zoek ze op, lees erover, maak een lijstje van wat je leuk lijkt en ga daarmee aan de slag!

KOOP NIKS…  Nou, ja, niks. Koop in ieder geval alleen het hoogst nodige. Als digital Nomad zul je landen bezoeken waar alles 85 keer goedkoper is dan in Nederland en daarnaast wil je natuurlijk zo licht als mogelijk reizen. 

KOOP GOEDKOPE GADGETS Als je echt de drang niet kunt onderdrukken en allerlei snuisterijen wilt aanschaffen die je DENKT nodig te hebben, sla dan zo goedkoop mogelijk in. Je raakt het namelijk onderweg zeer waarschijnlijk toch allemaal kwijt!

VERWACHT NIETS VAN ANDERE DN’ers  Niemand kan je vertellen hoe je leven er 6 maanden na de start van je digital nomad carriere eruit ziet. Andere digital nomads kunnen hooguit ervaringen met je delen en daar houdt het mee op. Hoe jouw digital nomad lifestyle eruit gaat zien, mag je helemaal zelf bepalen: doe dat ook!

BOUW EEN KLEIN NETWERKJE OP  Geen honderden mensen waarmee je contact moet onderhouden, maar een selecte groepen mensen die jou kunnen helpen, adviseren of waar je inspiratie uit haalt. Maak niet de fout alles en iedereen te willen kennen, plezieren of (nog erger) te volgen.

Reistools

Vliegtickets >

Nuttige informatie over hoe en waaar je voordelige vliegtickets kunt vinden. Zorg dat je de feiten en fabels kent en wordt expert in het boeken van voordelige vluchten.

Accommodatie >

Waar slapen we vannacht? In een hostel of liever een boxspring in een luxe resort. Handige tips en heel veel informatie over alles dat te maken heeft met het vinden van geschikte accommodatie.

Geld Besparen >

Praktische tips van iemand die al ruim 12 jaar met een beperkt budget de wereld over zwerft. Lees mijn tips, trucs en pik eruit wat bij je past!

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Werk in het buitenland

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Feiten & Fabels

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

EHENTHA?!

EHENTHA?!

Magazine voor, door en over Digital Nomads

Magazine voor, door en over  Digital Nomads

Ehentha?! betekent "Echt waar?!" en staat vol met artikelen van ervaren digital & budgetal nomads.