Via de support op WEBSE.nl ontvang ik gemiddeld tussen de 10 en 15 e-mails per week van mensen die een probleem hebben met hun website. Vaak is een korte uitleg of toelichting voldoende om hen verder op weg te helpen. In sommige gevallen duik ik in hun website en los ik in een paar minuten kleine problemen op, waar zij zelf wellicht uren aan kwijt hadden geweest.

Dat levert zeer dankbare reacties op. Vooral het feit dat er vervolgens geen factuur op de digitale deurmat valt, zorgt vaak voor de nodige verbazing. ‘Je mag wel een factuur sturen, hoor”, is vaak hun reactie. Maar ja, wat moet ik in hemelsnaam rekenen voor 5 minuten van mijn tijd?!

Vandaar een alternatieve bedankwijze!

Anderen helpen is zo’n beetje een rode draad in mijn leven. Dat begon al op 16-jarige leeftijd en duurt voort tot op de dag van vandaag.  Een factuur sturen voor 5 minuten van mijn tijd, voelt simpelweg niet prettig.  Iemand anders helpen, daarentegen is gewoon een heerlijk gevoel en een dankjewel is dan meer dan voldoende.

Vrijwilligersprojecten

Tijdens het reizen probeer ik het verblijf zo goedkoop als mogelijk te houden. Hierbij zoek ik vaak naar mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ik geef bijvoorbeeld Engelse taallessen op een dorpsschooltje en de school regelt dan voor mij gratis accommodatie en soms zelfs wat maaltijden.

Deze projecten missen vaak van alles en nog wat en wat ik voor mijn lessen nodig heb, schaf ik aan en laat ik bij vertrek achter. Meer dan eens zou ik veel meer willen doen, maar mijn budget staat dit zelden toe.

Mensen onderweg

Ondanks dat ik reis op een beperkt budget en me vrij weinig uitspattingen kan veroorloven, heb ik niets te klagen. Ik kom onderweg genoeg mensen tegen die het leven met veel minder lol doorlopen en het soms met niet meer dan een dollar per dag moeten doen.

Kijk ik ver terug in het verleden, dan had mijn leven er ook met alle gemak heel anders uit kunnen zien. Dat ik toch redelijk goed uit de knoppen ben geschoten, zal te maken hebben met een stukje karakter, een snufje geluk, een paar verstandige keuzes, maar ook zeker aan mensen om mij heen die op cruciale momenten een helpende hand hebben aangereikt, verdraaid wijze raad hebben gegeven of me een ongeremde schop onder m’n kont hebben verkocht.

Mensen die bepaalde medische hulp nodig hebben, hun hand ophouden voor een warme maaltijd of in vodden rondlopen, daar heb ik iets mee. Ze herinneren me eraan dat wanneer je niets hebt, je ook echt niets kunt. Heb je een beetje, dan kun je al wat meer. Dat ‘beetje’ kan een financiële ruggensteun zijn, maar ook heel goed een fysieke actie, een goed gesprek of wijze raad.

Voor die mensen maak ik graag wat tijd, energie en geld vrij. Soms door gewoon een praatje te maken, een maaltijd of kleding te kopen of soms door ze gewoon wat geld in hun handen te stoppen.

Dat kost me een ei en een drol en zorgt ervoor dat iemand die zich in een wat minder prettige situatie bevindt, daar heel even aan kan ontsnappen of misschien daardoor wel de energie kan opbrengen of middelen kan aanschaffen die nodig zijn om van ‘niets’ een ‘beetje’ te maken.

Wil je een bedankje achterlaten of gewoon meehelpen, laat dan een donatie achter te laten. Jij een goed gevoel, ik meer mogelijkheden en nog meer mooie verhalen op Reistijger.nl!

P.S.
Heb je de mogelijkheid om een groot bedrag te doneren,  stuur me dan een mail op michel@reistijger.nl. Voor twee projecten of drie individuen zal een pittige donatie voorgoed levens veranderen!

Help Mee

Heb ik jou verder geholpen, daar geen factuur voor in rekening gebracht en wil je toch iets terugdoen? Of heb je net als ik iets met mensen die het allemaal wat minder hebben, laat dan een donatie achter.  Daarmee kan ik weer wat meer voor anderen betekenen en maken we samen de wereld van enkelen een beetje makkelijker te verdragen.

Verstuur je donatie

Donaties via onderstaand formulier verlopen via een beveiligde verbinding met PayPal. Kies zelf het donatiebedrag en vul alle gevraagde velden in. je ontvangt een bevestigingsmail en een factuur.

Geen illusies…. mijn missie is niet de wereld verbeteren noch de last van anderen op mijn schouders te nemen.  Goed doen, voelt gewoon goed: that’s all! Geven = geweldig, maar daarbij houd ik me wel aan een aantal regels.