• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Portugal
  • /
  • Fanal Forest Madeira; alles over dit adembenemende lauriersbos

Fanal Forest, Vereda do Fanal in het Portugees, is een prachtig laurierbos op het Portugese eiland Madeira. Het bos wordt beschouwd als een van de weinige plaatsen ter wereld waar het zeldzame laurierbos nog bestaat en staat bekend om zijn unieke en ongewone landschap. In dit artikel lees je alles over het Fanal Forest; wat het zo bijzonder maakt, hoe je er kunt komen en wat je mee moet brengen, het beste moment om het bos te bezoeken en de beste begeleide tour!

  • Onze Tips! 

Top 5: Portugal Vakantie aanbieders 


Wat is het Fanal Forest?

Fanal Forest is een prachtig laurierbos op het Portugese eiland Madeira, gelegen in het meest noordelijke deel van het eiland. Het bos is onderdeel van het Laurisilva-bos en staat bekend om zijn prachtige en sprookjesachtige landschap. Daarnaast staat het bos op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt het gezien als een van de weinige plaatsen in de wereld waar het zeldzame laurierbos nog bestaat.

Het Fanal Forest is aan te raden voor iedereen die van natuur en wandelen houdt. De bomen in het bos zijn tot wel 500 jaar oud en er zijn vele unieke plantsoorten en dieren te vinden die nergens anders ter wereld voorkomen. Het is een bijzonder gezicht om tussen deze enorme, oude bomen te wandelen en de sfeer te voelen die hier hangt.

Een van de dingen die Fanal Forest zo bijzonder maakt, is het uitzicht wanneer er mist hangt. Wandelen door het bos terwijl er mist tussen de bomen hangt geeft een sprookjesachtig gevoel. Dit is dan ook de reden waarom vele bezoekers het bos willen bezoeken wanneer er mist hangt! Het maakt de ervaring nog magischer! Maar ook bij helder weer is het een prachtige plek om te bezoeken.


Hoe kom je bij Fanal Forest?

Als je Fanal Forest wilt bezoeken, zijn er een paar manieren om er te komen, met eigen vervoer, een taxi of onder begeleiding van een guide die je erheen rijdt. Helaas gaat er geen openbaar vervoer rechtstreeks naar Fanal Forest.

Wanneer je graag zelf het Fanal Forest wil ontdekken is het aan te raden om een auto te huren, dat is de meest handige en goedkope manier is om Madeira te ontdekken. Eenmaal aangekomen bij Fanal Forest kun je je auto parkeren op de parkeerplaats en loop je zo het bos in.


Wat meebrengen naar Fanal Forest Madeira?

Als je van plan bent om Fanal Forest op Madeira te bezoeken, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Het kan hier namelijk behoorlijk fris zijn, zelfs in de zomermaanden. Het is daarom verstandig om warme kleding mee te nemen, zoals een trui, een jas en misschien zelfs een muts en handschoenen. Vooral als je van plan bent om langere tijd in het bos door te brengen, is het belangrijk om jezelf warm te houden.

Daarnaast is het aan te raden om stevige wandelschoenen te dragen. Het terrein in Fanal Forest kan namelijk soms wat ongelijk zijn en er kunnen boomwortels en stenen op de paden liggen. Goede schoenen met een stevige zool zorgen ervoor dat je stabiel blijft tijdens je wandeling en voorkomen blaren en andere vervelende blessures.

Tot slot is het handig om een rugzak mee te nemen met wat snacks en drinken, zodat je onderweg wat kunt eten en drinken als je trek of dorst krijgt. Ook is het handig om een kaart van het gebied bij je te hebben, zodat je niet verdwaalt tijdens je wandeling.

Als je Fanal Forest wilt bezoeken, zijn er een paar manieren om er te komen, met eigen vervoer, een taxi of onder begeleiding van een guide die je erheen rijdt. Helaas gaat er geen openbaar vervoer rechtstreeks naar Fanal Forest.

Reistijger.nl


De beste tour naar Fanal Forest

Ga je liever onder begeleiding van een gids naar het Fanal Forest? Dan is de Madeira: Skywalk, vulkanische poelen van Porto Moniz en Fanal Tour via Get Your Guide een fantastische optie. Deze tour neemt je mee naar enkele van de meest spectaculaire en adembenemende bezienswaardigheden van het eiland.

Je begint je avontuur in Funchal, waar je wordt opgehaald bij de jachthaven. Van daaruit gaat de reis verder naar São Vicente, een stadje aan de noordkust van Madeira. Hier kun je genieten van de lokale wijngaarden, vulkanische grotten en de beroemde Véu da Noiva-waterval. Deze waterval lijkt op een bruidssluier en is prachtig om te zien.

Na São Vicente gaat de tour verder naar Seixal, waar je kunt zwemmen in de kristalheldere vulkanische poelen. Porto Moniz, een van de meest bezochte plaatsen op Madeira, is de volgende stop. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de oceaan en de rotsachtige kustlijn.

De volgende stop is bij het Fanal bos, waar je kan genieten van de eeuwenoude bomen en rustgevende sfeer van de natuur. Na Fanal gaat de tour verder naar Paul da Serra, het grootste plateau van Madeira op bijna 1500 meter hoogte. Hier kun je genieten van een lunch in een typisch Madeiraans restaurant en van het adembenemende uitzicht over het eiland.

De laatste stop van de tour is bij Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa met 580 meter. Hier kun je genieten van het uitzicht op de oceaan en de zwevende glazen vloer van het uitkijkpunt. Na deze stop eindigt de tour en word je terug gebracht naar Funchal.

Bekijk hier de beste tours voor het lauriersbos in Madeira.

Het beste moment om Fanal Forest te bezoeken

Fanal Forest op Madeira is een magische plek om te bezoeken, vooral wanneer er een dikke mist hangt. Het geeft het bos een extra mysterieuze sfeer, waardoor het lijkt alsof je in een sprookjeswereld bent beland. Maar ook met helder weer is het bos indrukwekkend en behoort het tot de mooiste plekken van Portugal. Dus mist of geen mist, het Fanal Forest is het altijd waard een bezoek te brengen.

Het kan lastig zijn om precies te voorspellen wanneer er mist in het bos zal zijn. Er zijn echter wel een aantal aanwijzingen waarop je kunt letten. Kijk bijvoorbeeld of de toppen van Madeira verdwijnen in wolken, dan is er een grotere kans dat er zich mist in het Fanal bos bevindt. Ook kan je eventuele webcams in de omgeving controleren!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>