Op zoek naar gratis activiteiten rondom Apeldoorn? Een dagje uit met vrienden of kinderen hoeft zeker niet altijd gepaard te gaan met hoge kosten. In dit artikel hebben we de leukste gratis uitjes in Apeldoorn voor je op een rijtje gezet!


Dieren aaien bij de kinderboerderij

Voor de dierenvrienden onder ons, is een van de leukste gratis uitjes in Apeldoorn toch wel de kinderboerderij. Hier kun je allerlei soorten dieren aaien en knuffelen, denk aan paarden, ezels, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen, konijnen en cavia's. Wanneer je rond voedertijd komt krijg je soms zelfs de kans om mee te helpen voeren. De meeste kinderboerderijen kun je gratis bezoeken.

Je hebt verschillende kinderboerderijen in Apeldoorn. Een daarvan is Kinderboerderij Laag Buurlo, hier vind je verschillende weides met dieren en een ruime speelweide voor de kinderen om in te spelen. Een andere optie is Kinderboerderij De Maten, ook hier vind je verschillende dierweides en speeltoestellen, maar voor de volwassenen is er ook een terras. Deze gratis activiteit is voor zowel kinderen als volwassenen de moeite waard.

kinderboerderij

Wandelen in stadspark Berg & Bos

Wil je even tot rust komen? Ga dan bij mooi weer wandelen in het park Berg & Bos. Dit park is ruim 250 hectare groot en je vindt hier prachtige planten, bomen en dieren. Kinderen kunnen zich vermaken op de speelplaats. In dit stadspark vind je ook de hoogste uitkijktoren van de Veluwe, wat een prachtig uitzicht over Apeldoorn biedt. De toegang tot dit park is gratis en is sterk aan te raden voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Boeken zoeken in bibliotheek CODA

Is het minder mooi weer maar wil je toch een gezellig dagje uit? Ga dan naar de bibliotheek CODA in Apeldoorn. Ga op zoek naar je favoriete boeken, tijdschriften of films en je kunt jezelf uren gratis vermaken! Daarnaast organiseert de bibliotheek regelmatig gratis voorleesuurtjes en workshops voor kinderen waar je bij kunt aansluiten. Genoeg gratis activiteiten dus in de bibliotheek!

Zwemmen bij recreatieplas Bussloo

Op zoek naar leuke plekken om te zwemmen? Dan is recreatieplas Bussloo sterk aan te raden. Dit recreatiepark heeft gratis toegang. Naast zwemmen kun je hier vele andere (water)sporten uitvoeren, denk aan vissen, wandelen, golfen, en zelfs paardrijden. Voor een actief dagje weg is deze recreatieplas dus sterk aan te raden!

Klimmen in de speeltuin

De speeltuinen in Apeldoorn zijn perfect voor het vermaak van kinderen. Of je nu kiest voor de speeltuin in je eigen buurt of dat je net een iets verdere fietstocht maakt naar een nieuwe speeltuin, klimmen en spelen in de buitenlucht is een geweldige (en gratis) manier voor kinderen om hun energie kwijt te raken en nieuwe vrienden te maken!

Op zoek naar nog meer leuke tips? Bekijk dan eens onze 10 favoriete kinderhotels in Nederland!

Spelen met water op de waterspeelplaats

Voor de echte warme dagen is het altijd leuk om de verfrissing op te zoeken. In het Matenpark vind je een waterspeelplaats waar kinderen gratis kunnen spelen met waterstralen en fonteinen. Je vindt in dit park ook een kinderboerderij, een heemtuin en enkele speeltoestellen. De ouders kunnen ontspannen in het park terwijl hun kinderen zich vermaken. Dit is een geweldige en goedkope manier om af te koelen op warme zomerdagen.

Bezoek een concert in het Oranjepark

In het midden van het Oranjepark vind je een muziektent. In de zomer wordt deze tent omgebouwd tot muzikale hotspot waar regelmatig concerten gegeven worden. Toegang tot deze concerten zijn gratis aangezien het een openbaar park is. Check online wanneer er livemuziek is van de zomer en zet deze in je agenda! Dit is superleuk en gratis vermaak!

Picknicken in het park

Een ander gezellig en goedkoop uitje is om te gaan picknicken in het park bij mooi weer. Maak een eigen lunchpakket, nodig een vriend of vriendin uit en ga samen genieten van de omgeving en jullie lunch in een van de prachtige parken van Apeldoorn. Geschikte parken om te gaan picknicken zijn onder andere Park Zuiderbroek en het Oranjepark.

picknicken oranjepark

Ga naar de Intratuin Apeldoorn

De Intratuin in Apeldoorn is meer dan alleen een tuincentrum. Je kunt hier gemakkelijk een leuk uitje van maken. Je kunt hier dieren knuffelen en een leuke workshops volgen. Wil je even lekker lunchen of ben je toe aan een koffiepauze? Dat kan dat bij het restaurant ‘De Proeftuin'. De Intratuin is van maandag tot zondag geopend.

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke gratis dingen om te doen in Apeldoorn?

Er zijn vele gratis activiteiten in Apeldoorn; je kan een gratis concert bezoeken in het Oranjepark, naar de kinderboerderij, picknicken in een van de parken, zwemmen bij recreatieplas Bussloo of wandelen in het stadspark.


Wat gratis te doen in Apeldoorn met kind?

Leuke activiteiten voor kinderen met gratis toegang zijn kinderboerderijen, de Intratuin, speeltuinen of zwemmen bij recreatieplas Bussloo.


Wat kun je gratis doen in Nederland?

In Nederland kun je gratis wandelen in nationale parken zoals de Hoge Veluwe, wandelen door verschillende steden of naar gratis lokale festivals en evenementen gaan.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>