Cuba is een heel speciaal land in het Caribisch gebied. Denk aan prachtige stranden, kleurrijke gebouwen en swingende muziek. Het is alsof je teruggaat in de tijd, want veel dingen zijn er nog net zoals vroeger. Je kunt er rondwandelen in de oude straten van Havana en de sfeer van de jaren 50 proeven. En vergeet de oldtimers niet, die zie je overal rijden!

Het eten in Cuba is ook heerlijk. Probeer bijvoorbeeld de ropa vieja (een lekker stoofgerecht) en de mojito’s, een typisch Cubaanse cocktail. En als je van dansen houdt, zit je helemaal goed in Cuba. De salsa, de rumba, en de mambo zijn er ontstaan, dus je kunt overal wel een feestje vinden. Op Cuba is het vrijwel altijd lekker warm. Het is er altijd minimaal tussen de 18 en 23 graden en maximaal tussen de 27 en 33 graden.

Maar Cuba is niet alleen maar feest. Het land heeft ook een interessante geschiedenis en cultuur. Cuba is een communistisch land, wat betekent dat de mensen niet altijd evenveel vrijheid hebben. De gemiddelde cubaan krijgt een minimumloon van zo’n 90 euro per maand met daarbij een gratis basispakket aan voedsel, gratis onderwijs en soms zelfs gratis onderdak. 

Groepsreizen Cuba zijn echt voor de avonturier en de flexibele reiziger. De mañana mañana instelling is namelijk wel bekend op Cuba.

Wat houdt een groepsreis in?

Een groepsreis houdt in dat je samen met een groep andere mensen een reis gaat maken. Samen voeren jullie het programma uit en nemen jullie deel aan activiteiten en excursies. Ook slapen jullie in dezelfde accommodaties. Simi Reizen biedt groepsreizen speciaal voor jongeren van 18 t/m 32 jaar. Je weet dan dat je altijd met leeftijdsgenoten reist en zo kunnen wij ook het programma afstemmen op deze leeftijdsgroep. Wij zorgen bijvoorbeeld altijd voor genoeg avontuurlijke activiteiten! Het is erg leuk om samen te reizen omdat je echt de ervaring deelt met elkaar. Er ontstaan vaak vriendschappen voor het leven!

De reizen van Simi Reizen zijn ook volledig verzorgd. Zo boek je de reis inclusief vluchten, accommodaties, verschillende excursies en enkele maaltijden. Zo hoef jij dit allemaal niet meer te regelen. Je reis is dus kant en klaar met een vooraf gestelde reisduur. Samen met de groep reis je naar de bestemming vanaf waar een gids jullie opwacht. De gids zorgt er dan voor dat de reis goed voor jullie zal verlopen. Je kunt met ons een reis maken naar vele bestemmingen over de hele wereld en dus hebben we ook groepsreizen Cuba.

Waarom zou ik kiezen voor groepsreizen Cuba?

Kies je voor een van de groepsreizen Cuba, dan kies je voor een reis vol met activiteiten. Je houdt van actie en avontuur. Je gaat namelijk kajakken, krokodillen zien en een canopy tour doen. Ook ben je geïnteresseerd in de cultuur van Cuba en vind je het niet erg om bijvoorbeeld bij locals thuis te slapen. Je houdt van gezelligheid, muziek, sfeer en een dansje. Want dat zijn dingen die echt bij Cuba horen en je dus ook zeker gaat ervaren tijdens een reis naar Cuba. Maar ook vind je het interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van Cuba. Verder ben je ook niet vies van een lekker dagje aan het strand liggen. Althans, wie is dat nou wel? Je kan genieten van mooie witte stranden en vindt het heerlijk om je vakantie relaxed af te sluiten. Herken jij jezelf in al deze punten? Dan zouden de groepsreizen Cuba goed bij jou kunnen passen!

Groepsreizen Cuba met Simi Reizen

Cuba heeft vele bezienswaardigheden. Als je het programma van de groepsreizen Cuba op de website van Simi Reizen leest, zal je zien dat er vooral veel activiteiten in het programma staan. Dat betekent dat deze reis heel leuk is als je echt wilt beleven en veel dingen wilt doen.We laten je Cuba niet alleen zien maar ook ervaren. Je gaat steden als Havana en Trinidad bezoeken, een canopy tour doen, een tabaksfarm bezoeken en zwemmen bij watervallen. De groepsreizen Cuba worden afgesloten met twee nachten in een all inclusive resort aan het strand. Daar kun je heerlijk niks doen. Mocht je toch graag wat willen ondernemen dan zijn er ook tal van mogelijkheden.

Hoe ziet het programma eruit?

We vertellen je graag meer over hoe het programma van de groepsreizen Cuba met Simi Reizen eruitziet. 

Je begint je rondreis in de hoofdstad Havana. Daar ga je een fietstocht maken waarbij je langs verschillende bezienswaardigheden komt. Denk bijvoorbeeld aan het Plein van de Revolutie, het Metropolitan Park, de universiteit, Vedado (zakendistrict), Miramar en het oude centrum van Havana. Ook mag een rit in een echte Amerikaanse auto niet ontbreken. ’s Avonds kun je jezelf onderdompelen in het culturele uitgaansleven van Cuba.

 Je reist vervolgens door naar Viñales waar je een gave canopy tour gaat maken. Je gaat een mooi strand bezoeken en naar een tabaksfarm. Iets wat echt een must is als je in Cuba bent! 

Je reist daarna naar het Las Terrazas in het Sierra del Rosario gebergte waar je mooie wandelingen gaat maken. Vervolgens ga je naar Playa Larga waar je gaat kajakken. Je gaat vervolgens overnachten in Topes de Collantes waar je ook een mooie waterval gaat bezoeken waar je uiteraard in kunt zwemmen.

Een bezoek aan de Trinidad mag tijdens deze reis ook zeker niet ontbreken. Je maakt ook daar een stadstour en gaat naar een soort disco in een grot. In deze stad zul je verblijven bij locals. Een echte unieke ervaring die je de kans biedt om de cultuur echt te ervaren! Uiteraard zul je ook een salsa workshop doen, hoe kan het ook anders in Cuba?

Vervolgens reis je naar Santa Clara waar je dag in het teken staat van geschiedenis. Je gaat naar een mausoleum en bezoekt het Tren Blindado monument. Je sluit je reis af met 2 heerlijke nachten in een all inclusive hotel. Je kunt dan nog even ultiem ontspannen aan hagelwitte stranden voordat je je reis afsluit en terug naar Nederland vliegt.

En dat is nog niet alles want er staan nog veel meer leuke activiteiten op het programma.

Kortom, de groepsreizen Cuba zitten vol avontuur, cultuur en plezier. Of je nu wilt genieten van prachtige stranden, de muziek en dans of geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Cuba, deze bestemming heeft het allemaal. Met een gevarieerd programma vol activiteiten biedt een reis naar Cuba je de perfecte mix van avontuur en ontspanning. Dus pak je koffers maar alvast in!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>