Ben je op zoek naar hondenstranden in Nederland waar je trouwe viervoeter vrij kan rondrennen? Wij hebben de strandregels van Nederlandse stranden voor je opgezocht! In dit artikel lees je over alle hondenstranden en hun regels en vind je de stranden waar honden het hele jaar door los mogen lopen!


Hondenstranden in Noord-Holland

Ben je op zoek naar hondvriendelijke stranden in Noord-Holland? Onderstaand hebben we de stranden waar honden welkom zijn voor je op een rijtje gezet, inclusief de bijbehorende regels voor zomer en wintermaanden.

IJmuiden aan Zee

Honden mogen het hele jaar los lopen ten zuiden van strandpaal 57.5, evenals in de duinen en rondom het Kennemermeer. Op het strandgedeelte voor de strandhuisjes moeten honden na 1 april echter aan de lijn.

Bloemendaal aan Zee

In Bloemendaal aan Zee zijn honden het gehele jaar toegestaan tussen strandtent Parnassia en het naaktstrand. Dit is een rustig strand waar je hond altijd mag loslopen.

Groote Keeten

Honden zijn van mei tot september tussen 10:00 en 19:00 uur alleen aangelijnd toegestaan op het strand van Groote Keeten. Buiten deze uren en maanden mogen ze wel los rennen over het strand.

Callantsoog

Op het Callantsoog-strand zijn honden het hele jaar door welkom. Van april tot september moeten ze tussen 9:00 en 19:00 uur echter aangelijnd zijn, de rest van het jaar en buiten deze uren om kunnen ze wel vrij rondlopen.

hond wandelen strand

Camperduin

Het strand van Camperduin biedt de mogelijkheid om van september tot mei je hond los te laten rennen over het strand. Buiten deze maanden om moeten honden aangelijnd blijven.

Zandvoort aan Zee

In Zandvoort aan Zee zijn honden tussen 15 april en 1 oktober tussen 9.00 en 19.00 uur niet toegestaan op het strand. Voor of na deze uren zijn honden wel toegestaan, en buiten deze maanden mogen honden wel overal op het strand komen.

Castricum aan Zee

Dit strand is het hele jaar door toegankelijk voor loslopende honden. Van 1 mei tot 1 oktober is dit echter alleen toegestaan vóór 10.00 uur en na 19.00 uur.

Den Helder

Honden kunnen het hele jaar door vrij rondlopen, maar tussen mei en september alleen tussen 9.00 en 19.00 uur aangelijnd. Buiten deze periode mogen honden de hele dag loslopen.

Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee zijn honden tijdens de wintermaanden overal welkom. Tussen 1 mei en 1 oktober geldt hier echter een losloopverbod tussen 10.00 en 19.00 uur.

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee zijn honden tussen 1 mei en 1 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur niet toegestaan op het strand, voor of na deze uren wel. In de overige maanden zijn ze wel welkom om vrij rond te rennen.

Wijk aan Zee

Op het strand van Wijk aan Zee moeten honden tussen mei en september tussen 9:00 en 19:00 uur aangelijnd zijn. Buiten deze tijden en maanden zijn ze vrij om los rond te rennen.


honden waddeneilanden

Hondenstranden op de Waddeneilanden

Ben je op zoek naar hondenstranden op de Waddeneilanden? Onderstaand hebben we de stranden waar honden welkom zijn voor je op een rijtje gezet, inclusief de bijbehorende regels voor zomer en wintermaanden.

Ameland

Op het eiland Ameland mag jouw hond het hele jaar door lekker loslopen op het strand.

Terschelling

Honden kunnen het hele jaar door vrij rondrennen op het strand en in de bossen van Terschelling. In sommige gebieden, zoals het duingebied, moeten honden echter wel aangelijnd blijven.

Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog mogen honden het hele jaar door vrij op het strand lopen, evenals op vele andere plekken op het eiland. Binnen de bebouwde kom en in het nationale park moeten honden echter wel aangelijnd zijn.

Vlieland

Op het strand van Vlieland mag jouw hond loslopen gedurende het hele jaar. In sommige bossen en in het dorp geldt echter een aanlijnplicht.

Texel

Op de bewaakte strandgedeelten van Texel moeten honden tussen de laatste week van juni en de eerste week van september aangelijnd zijn. Gedurende de rest van het jaar zijn honden welkom om vrij op het strand te rennen.


Hondenstranden in Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een speciaal hondvriendelijk strand in Zuid-Holland? Onderstaand hebben we de stranden waar honden welkom zijn voor je op een rijtje gezet, inclusief de bijbehorende regels voor zomer en wintermaanden.

Kijkduin

Vanaf het Kijkduinpark tot aan Monster mogen honden het gehele jaar loslopen. Dit is een geweldige plek om lekker te gaan wandelen met je hond los!

Oostvoorne

Oostvoorne is een speciaal hondenstrand, honden mogen hier het gehele jaar loslopen!

Hoek van Holland

Het brede strand van Hoek van Holland biedt de mogelijkheid om je hond tussen 1 mei en 1 oktober alleen na 19.00 uur en voor 9.00 uur vrij rond te laten rennen. Tijdens de wintermaanden mogen honden gedurende de hele los rennen, maar in het duingebied moeten ze wel aangelijnd zijn.

Katwijk aan Zee

In Katwijk aan Zee mogen honden tussen 1 april en 1 oktober alleen voor 9.00 uur of na 19.00 uur vrij op het strand zijn. Gedurende de rest van het jaar kunnen honden de hele dag vrij op het strand rondlopen.

Scheveningen

In de zomermaanden zijn honden verboden op het strand van Scheveningen. Er zijn echter specifieke gebieden waar honden wel welkom zijn: ten noorden van strandpaal 47, het Noorderstrand, en ten zuiden van strandpaal 36, het Zuiderstrand.

Noordwijk aan Zee

Het gedeelte van strandopgang 1 tot aan Katwijk (ongeveer 4 kilometer) is hele jaar door toegankelijk voor honden. Hier mogen honden altijd loslopen. De overige stranden van Noordwijk zijn tussen 1 mei en 1 september alleen toegankelijk voor honden voor 9.00 uur of na 19.00 uur.

Wassenaar

Wassenaar heeft een lekker rustig strand waar honden het hele jaar door vrij kunnen rondrennen. Dit strand is gelegen tussen de strandpalen 91 en 92. Op de overige stranden van Wassenaar zijn honden tussen 15 mei en 15 september alleen toegestaan vóór 7.00 uur en na 19.00 uur.

Rockanje

Op het strand van Rockanje zijn honden tussen 1 april en 1 oktober alleen aangelijnd welkom. Gedurende de rest van het jaar mogen honden los.

Met je hond op vakantie? Elk land heeft zijn eigen regels waar je op moet letten. Bekijk bijvoorbeeld de regels voor een hondenvakantie in Spanje of Frankrijk.


Hondenstranden in Zeeland

Ben je op zoek naar hondenstranden in Zeeland? Onderstaand hebben we de leukste stranden waar je hond welkom is voor je op een rijtje gezet, inclusief de bijbehorende regels voor zomer en wintermaanden. Van alle Nederlandse hondenstranden zijn die iin Zeeland over het algemeen het mooist (vinden wij!).

Oostkapelle

Op de stranden van Hoogduin, Westhoven en Berkenbosch in Oostkapelle mogen honden het hele jaar los rondrennen.

Cadzand

In Cadzand-Bad mogen honden tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag los op het strand. Tussen 1 mei en 1 oktober moeten ze tussen 10.00 en 18.00 uur aangelijnd zijn.

Domburg

In Domburg mogen honden tussen 15 mei en 15 september alleen tussen 19.00 en 10.00 uur loslopen. Gedurende de rest van het jaar zijn honden de hele dag welkom om vrij rond te rennen.

Zoutelande

Tussen 15 september en 14 mei kunnen honden de hele dag loslopen op het strand van Zoutelande. Tussen 14 mei en 15 september mogen ze echter alleen los van 19.00 tot 10.00 uur, en moeten ze overdag aangelijnd zijn.

Renesse

Tussen 15 mei en 15 september kunnen honden in Renesse tussen 19.00 en 10.00 uur vrij rondrennen. Gedurende de rest van het jaar zijn honden de hele dag welkom om los te lopen.

Breskens

Honden zijn het hele jaar door welkom, maar moeten altijd aangelijnd zijn op de stranden van Breskens.

Vrouwenpolder

Tussen 1 mei en 1 oktober moeten honden van 8.00 tot 18.00 uur aangelijnd zijn. Buiten deze periodes mogen honden altijd vrij rondlopen.

Burgh-Haamstede

Op de stranden van Burgh-Haamstede zijn honden tussen 1 mei en 30 september tussen 10.00 en 19.00 uur alleen aangelijnd welkom. Buiten deze tijden kunnen ze vrij rondrennen.

Veelgestelde vragen

Welk strand mogen honden los in de zomer?

Op het strand van Oostvoorne, Kijkduin, IJmuiden en veel van de waddeneilanden, mogen honden het hele jaar door vrij rondlopen, inclusief de zomermaanden.


Welke periode mogen honden op het strand?

De toegestane periode voor honden op het strand verschilt per locatie. Over het algemeen zijn honden in de meeste gebieden welkom buiten het zomerseizoen dat meestal loopt van ongeveer mei tot september. Binnen deze periode kunnen honden vaak alleen vóór 9.00 uur en na 19.00 uur loslopen.


Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>