Wil je graag shoppen in Amersfoort komende zondag? Dat kan! In Amersfoort is namelijk elke zondag koopzondag. In dit artikel vertellen we alles wat je wil weten over koopzondag Amersfoort, wat het is, welke winkels open zijn en welke tijden ze open zijn!


Koopzondag in Amersfoort

In Amersfoort zijn de winkels meestal van maandag tot en met zaterdag geopend, van 09:00 tot 18:00 uur. Op maandag starten ze wel iets later, namelijk om 13:00 uur. Voor de zondagsshoppers is er ook goed nieuws: winkeliers hebben de mogelijkheid om elke zondag hun zaak van 12:00 tot 17:00 uur te openen. Alleen, niet elke winkel doet elke zondag mee.

Op deze koopzondag zijn de winkels open voor iedereen die graag winkelt. Deze dag is een speciale gelegenheid om te shoppen op een moment buiten de standaard winkeltijden, wat een gezellige en levendige sfeer in de winkelstraten van Amersfoort creëert!

Openingstijden op koopzondag

In de meeste winkels kun je op de koopzondag vanaf 12:00 terecht, tot 17:00. Een uitzondering hierop zijn de supermarkten, die hebben op zondag grotendeels dezelfde openingstijden als de rest van de week.  

Amersfoort winkelen zondag

Je kan prachtig winkelen in het historische Amersfoort

Welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag?

In 2024 is (bijna) elke zondag aangewezen als koopzondag in Amersfoort. De enige uitzonderingen zijn Eerste Paasdag (31 maart) en Eerste Pinksterdag (19 mei). Wel zijn er een aantal feestdagen die aangewezen zijn als koopzondag, waar de winkels ook van 12:00 tot 17:00 open zijn. Dat zijn de volgende dagen:

  • maandag 1 april 2024 (Tweede Paasdag)
  • zaterdag 27 april 2024 (Koningsdag)
  • donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaart)
  • maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag)
  • donderdag 26 december 2024 (Tweede Kerstdag)

Let op! Als je op koopzondag gaat shoppen, kunnen de openingstijden verschillen. De meeste winkels gaan pas na het middaguur open.

Welke winkels zijn open op koopzondag Amersfoort?

In Amersfoort hebben winkeliers zelf de vrijheid om te beslissen of ze hun winkels willen openen op zondagen. Over het algemeen gaan de meeste winkels, tuincentra en horecazaken wel gewoon open op koopzondag.

Als je van plan bent om in Amersfoort op koopzondag te gaan shoppen is het verstandig om direct de website van de winkel zelf te raadplegen. Daar tref je up-to-date informatie aan over de openingstijden op deze specifieke zondagen, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Is er ook een koopavond Amersfoort?

Op donderdagavond verandert de binnenstad van Amersfoort tot een bruisend winkelparadijs, dankzij de speciaal ingestelde koopavond. Deze avond, bekend om zijn levendige atmosfeer, trekt zowel veel bezoekers naar de winkels als naar de cafés en restaurants in de omgeving. Voor iedereen die op zoek is naar een avond vol winkelgenot, blijven de deuren van de winkels open tot 21:00 uur.

Veelgestelde vragen

Is de supermarkt in Amersfoort open op zondag?
Ja, net als in Leiden zijn de meeste supermarkten in Amersfoort open op zondag met licht aangepaste openingstijden. Deze gaan meestal rond 08:00 of 09:00 uur open, en sluiten meestal om 21:00 of 22:00. 


Hoe laat beginnen de winkels op koopzondag?

De openingstijden verschillen per winkel, maar de meeste winkels zijn op koopzondag geopend vanaf de late ochtend tot in de namiddag.


Moeten winkels verplicht deelnemen aan de koopzondag?
Nee, deelname aan de koopzondag is vrijwillig voor winkeliers. Ze beslissen zelf of ze op deze extra dag open willen zijn.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>