In Deventer shoppen op zondag? Dat is bij de meeste winkels een keer in de maand mogelijk, namelijk op koopzondag. In dit artikel vertellen we je alles over koopzondag Deventer, wat het is, wanneer de koopzondagen in 2024 zijn en in welke winkels je terecht kunt!


Koopzondag in Deventer

In Deventer zijn de reguliere openingstijden van winkels doorgaans van 09:00 tot 18:00 uur, van maandag tot en met zaterdag. Winkeliers kunnen er echter ook voor kiezen om op elke zondag hun deuren van 12:00 tot 17:00 te openen voor winkelend publiek. Niet elke winkelier kiest ervoor om elke zondag open te gaan.

Daarom is de eerste zondag van de maand aangewezen als uitgebreide koopzondag. Dan zijn de meeste winkels open van 12:00 tot 17:00 en is er vaak een klein evenement georganiseerd voor wat extra gezelligheid. 

Op deze koopzondag doen winkels een extra dag hun deuren open voor het winkelend publiek. Deze bijzondere dag biedt consumenten de gelegenheid om op een andere dag dan normaal te shoppen en zorgt voor een gezellige sfeer in de winkelstraten!

Openingstijden op koopzondag

In de meeste winkels kun je op de koopzondag vanaf 12:00 terecht, tot 17:00. Een uitzondering hierop zijn de supermarkten, die zijn vaak tussen 09:00 en 19:00 of zelfs langer geopend. 

Deventer koopzondag

Deventer is een sfeervolle winkelstad

Welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag?

In 2024 zijn er in Deventer in totaal 14 koopzondagen gepland. Wil je weten wanneer je op zondag kunt gaan winkelen? Dat kan elke eerste zondag van de maand en op twee andere momenten. Op de andere zondagen blijft een groot aantal winkels gesloten. Onderstaand zetten we de data van de Deventer koopzondagen in 2024 voor je op een rijtje:

 • 7 januari 2024
 • 4 februari 2024
 • 3 maart 2024
 • 7 april 2024
 • 5 mei 2024
 • 2 juni 2024
 • 7 juli 2024
 • 14 juli 2024 (Deventer Op Stelten)
 • 4 augustus 2024 (Deventer Boekenmarkt)
 • 1 september 2024
 • 6 oktober 2024
 • 3 november 2024
 • 1 december 2024
 • 15 december (Dickens Festijn)

Let op! Als je op koopzondag gaat shoppen, kunnen de openingstijden verschillen. De meeste winkels gaan pas na het middaguur open.

Welke winkels zijn open op koopzondag Deventer?

In Deventer hebben winkeliers zelf de vrijheid om te beslissen of ze hun winkels willen openen op zondagen. Over het algemeen gaan de meeste winkels, tuincentra en horecazaken echter alleen open op koopzondag en blijven ze de overige zondagen gesloten.

Om te achterhalen of een specifieke winkel open is voor winkelend publiek op koopzondag, is het aan te raden om de eigen website van die winkel of de website van VVV Deventer te bekijken. Daar vind je actuele informatie over hun openingstijden op koopzondagen. Zo weet je zeker dat je niet voor een dichte winkel staat!

Is er ook een koopavond Deventer?

In de binnenstad van Deventer is de donderdagavond aangewezen als koopavond. Op deze druk bezochte avond zijn bijna alle winkels open en hangt er een gezellige en ontspannen sfeer in de winkelstraten, cafés en restaurants. Op de koopavond zijn winkels tot 21:00 geopend voor jouw winkelplezier.

Voor de buitenwijken van Deventer en de dorpen rondom de stad is de vrijdagavond aangewezen als koopavond. Ook dan kun je tot 21:00 terecht je spullen te halen! 

Veelgestelde vragen

Is de supermarkt in Deventer open op zondag?
Ja, in tegenstelling tot onze oosterburen in Duitsland zijn de meeste supermarkten in Deventer open op zondag met (licht) aangepaste openingstijden. Deze gaan meestal rond 9:00 of 10:00 open, en sluiten meestal tussen 19:00 en 22:00. 


Hoe laat beginnen de winkels op koopzondag?

De openingstijden verschillen per winkel, maar de meeste winkels zijn op koopzondag geopend vanaf de late ochtend tot in de namiddag.


Moeten winkels verplicht deelnemen aan de koopzondag?
Nee, deelname aan de koopzondag is vrijwillig voor winkeliers. Ze beslissen zelf of ze op deze extra dag open willen zijn.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>