Wil je op zondag graag shoppen in Emmen? Dat kan bij de meeste winkels eens per maand, namelijk op koopzondag. In dit artikel delen we alle informatie over de koopzondag Emmen, namelijk wat het is, wanneer het is, welke winkels open zijn en welke tijden ze open zijn. 


Koopzondag in Emmen

In Emmen zijn de winkels meestal van maandag tot en met zaterdag open met de reguliere openingstijden. De meeste winkels hanteren openingstijden van 09:00 uur tot 18:00 uur, met een latere starttijd op maandag (13:00 uur) en een eerdere sluitingstijd op zaterdag (17:00). Verder is elke laatste zondag van de maand aangewezen als koopzondag!

Op koopzondag zijn de winkels in Emmen een extra dag open voor het winkelende publiek. Op deze gezellige dag hebben consumenten de kans om op een andere dag dan normaal te shoppen, en het zorgt altijd voor een hele leuke sfeer in de winkelstraten.  

Openingstijden op koopzondag

In de meeste winkels kun je op de koopzondag vanaf 13:00 terecht, tot 17:00. Een uitzondering hierop zijn de supermarkten, die zijn op zondag geopend van 10:00 tot 18:00. 

Wildlands dierentuin Emmen

De WILDLANDS dierentuin in Emmen is op zondag ook geopend van 10:00 tot 17:00!

Welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag?

In 2024 is elke laatste zondag van de maand aangewezen als koopzondag in Emmen. De enige uitzondering hierop is december. De laatste zondag van de maand is hier geen koopzondag, maar de twee zondagen daarvoor wel. De volgende dagen zijn dus aangewezen op koopzondag:

 • 28 januari
 • 25 februari
 • 24 maart
 • 28 april
 • 26 mei
 • 30 juni
 • 28 juli
 • 25 augustus
 • 29 september
 • 27 oktober
 • 24 november
 • 15 december
 • 22 december

Let op! Als je op koopzondag gaat shoppen, kunnen de openingstijden verschillen. Winkeliers zijn vrij om hun openingstijden te bepalen. De meeste winkels gaan pas na het middaguur open.

Welke winkels zijn open op koopzondag Emmen?

In Emmen mogen winkeliers zelf bepalen of ze hun winkels openen op de koopzondag. Over het algemeen gaan de meeste winkels, tuincentra en horecazaken wel gewoon open op koopzondag.

Wil je weten of jouw favoriete winkel in Emmen de deuren opent voor klanten tijdens koopzondag? Neem dan een kijkje op de officiële website van de winkel. Hier vind je de meest actuele gegevens over de openingstijden op zondagen. Op deze manier voorkom je teleurstellingen door voor een gesloten deur te eindigen!

Is er ook een koopavond Emmen?

Als je lekker wil winkelen in de avond dan kan dat ook. Donderdagavond is namelijk koopavond in Emmen. Op deze vond zijn de winkels tot 9 uur 's avonds geopend. De sfeer is ongedwongen en gezellig, met volop drukte in zowel de winkelstraten als de omliggende horecagelegenheden. Een ideale gelegenheid voor iedereen die houdt van shoppen in een ontspannen sfeer.

Veelgestelde vragen

Is de supermarkt in Emmen open op zondag?
Ja, net als in Deventer zijn de meeste supermarkten in Emmen open op zondag met aangepaste openingstijden. Deze gaan meestal om 10:00 uur open, en sluiten meestal om 17:00. 


Hoe laat beginnen de winkels op koopzondag?

De openingstijden verschillen per winkel, maar de meeste winkels zijn op koopzondag geopend vanaf de late ochtend tot in de namiddag.


Moeten winkels verplicht deelnemen aan de koopzondag?
Nee, deelname aan de koopzondag is vrijwillig voor winkeliers. Ze beslissen zelf of ze op deze extra dag open willen zijn.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>