In Leiden shoppen op zondag? Dat is goed te doen! In Leiden is elke zondag namelijk koopzondag! In dit artikel vertellen we je alles over koopzondag Leiden, wat het is, in welke winkels je terecht kunt en welke tijden ze open zijn!


Koopzondag in Leiden

In Leiden zijn de reguliere openingstijden van winkels doorgaans van 09:00 tot 18:00 uur, van dinsdag tot en met zaterdag. Op maandag openen de winkels doorgaans om 13:00. Winkeliers kunnen er echter ook voor kiezen om op elke zondag hun deuren van 12:00 tot 17:00 te openen voor winkelend publiek. Niet elke winkelier kiest ervoor om elke zondag open te gaan.

Op koopzondag doen winkels een extra dag hun deuren open voor het winkelend publiek. Deze bijzondere dag biedt consumenten de gelegenheid om op een andere dag dan normaal te shoppen en zorgt voor een gezellige sfeer in de winkelstraten!

Openingstijden op koopzondag

In de meeste winkels kun je op de koopzondag vanaf 12:00 terecht, tot 17:00. Een uitzondering hierop zijn de supermarkten, die gaan op zondag vaak een uurtje later open en hebben voor de rest geen aangepaste openingstijden. 

koopzondag Leiden

Leiden is een prachtige winkelstad

Welke zondagen zijn aangewezen als koopzondag?

In 2024 is (bijna) elke zondag aangewezen als koopzondag. De enige uitzonderingen zijn Eerste Paasdag (31 maart) en Eerste Pinksterdag (19 mei). Wel zijn er een aantal feestdagen die aangewezen zijn als koopzondag, waar de winkels ook van 12:00 tot 17:00 open zijn. Dat zijn de volgende dagen:

  • maandag 1 april 2024 (Tweede Paasdag)
  • zaterdag 27 april 2024 (Koningsdag)
  • donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaart)
  • maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag)
  • donderdag 26 december 2024 (Tweede Kerstdag)

Let op! Als je op koopzondag gaat shoppen, kunnen de openingstijden verschillen. De meeste winkels gaan pas na het middaguur open.

Welke winkels zijn open op koopzondag Leiden?

In Leiden hebben winkeliers zelf de vrijheid om te beslissen of ze hun winkels willen openen op zondagen. Over het algemeen gaan de meeste winkels, tuincentra en horecazaken wel gewoon open op koopzondag.

Om te achterhalen of een specifieke winkel open is voor winkelend publiek op koopzondag, is het aan te raden om de eigen website van die winkel te bekijken. Daar vind je actuele informatie over hun openingstijden op koopzondagen. Zo weet je zeker dat je niet voor een dichte winkel staat!

Is er ook een koopavond Leiden?

In de binnenstad van Leiden is de donderdagavond aangewezen als koopavond. Op deze druk bezochte avond zijn bijna alle winkels open en hangt er een gezellige en ontspannen sfeer in de winkelstraten, cafés en restaurants. Op de koopavond zijn winkels tot 21:00 geopend voor jouw winkelplezier. Naast de binnenstad van Leiden is de donderdagavond ook de koopavond voor Leiderdorp Meubelplein en Zoeterwoude-Rijndijk.

Voor verschillende buitenwijken van Leiden en de dorpen rondom de stad is de vrijdagavond aangewezen als koopavond. Ook dan kun je tot 21:00 terecht je spullen te halen! Deze plekken zijn Leiden Merenwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude-Dorp. 

Veelgestelde vragen

Is de supermarkt in Leiden open op zondag?
Ja, net als in Deventer zijn de meeste supermarkten in Leiden open op zondag met licht aangepaste openingstijden. Deze gaan meestal rond 08:00 of 09:00 uur open, en sluiten meestal om 21:00 of 22:00. 


Hoe laat beginnen de winkels op koopzondag?

De openingstijden verschillen per winkel, maar de meeste winkels zijn op koopzondag geopend vanaf de late ochtend tot in de namiddag.


Moeten winkels verplicht deelnemen aan de koopzondag?
Nee, deelname aan de koopzondag is vrijwillig voor winkeliers. Ze beslissen zelf of ze op deze extra dag open willen zijn.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>