• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Duitsland
 • /
 • Dit zijn de leukste pretparken in Duitsland (sommige ken je nog niet!)

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur in Duitsland met je kinderen, vrienden of collega's? Zoek dan niet verder! In dit artikel zetten we de leukste Duitse pretparken voor je op een rijtje. Met een dag vol spectaculaire attracties en leuke shows ben je verzekerd van een geweldige dag!


De 9 leukste attractieparken van Duitsland

Wanneer je een weekend naar Duitsland gaat dan wil je misschien wel, naast een dagje outlet shopping, ook iets leuks doen voor de kinderen. Gelukkig heeft Duitsland meerdere attractieparken en pretparken om te bezoeken. Wij hebben de 8 leukste op een rijtje gezet!

1. Europa-Park

Europa-Park, gelegen in het prachtige Zwarte Woud, is het grootste pretpark van Duitsland en een van de meest bezochte pretparken in Europa. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden die gewijd zijn aan verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, en nog veel meer. Elk gebied heeft zijn eigen unieke attracties, shows, en restaurants die de cultuur en architectuur van het land weerspiegelen. In totaal kent het park meer dan 100 attracties!

Er zijn vele verschillende soorten attracties. Zo heb je de Silver Star, de Euro-Mir en de vliegende achtbaan Voletarium voor de echte waaghalzen. Maar ook voor gezinnen met kinderen zijn er rustigere attracties en leuke shows. Europa-Park heeft ook een groot waterpark, Rulantica, waar je als bezoeker van glijbanen, zwembaden en ontspanning kan genieten.

Europa-park is geschikt voor het hele gezin, koppels of vriendengroepen van alle leeftijden. Dit omdat het pretpark zoveel attracties heeft dat er voor iedereen wel iets geschikts is!

De kosten voor een dagticket zijn als volgt:

 • Volwassenen (12+) vanaf 57,50 euro
 • Kinderen (4-11) vanaf 49,00 euro
 • Senioren (60+) vanaf 49,00 euro

De kosten voor een tweedagenticket zijn als volgt:

 • Volwassenen (12+) vanaf 109,00 euro
 • Kinderen (4-11) vanaf 90,00 euro
 • Senioren (60+) vanaf 90,00 euro

2. LEGOLAND

LEGOLAND Duitsland, gelegen in Günzburg, is een echte aanrader voor de LEGO-fans onder ons. Dit pretpark staat namelijk volledig in het teken van de iconische LEGO-blokjes. Het park kent 10 verschillende themagebieden waaronder Miniland, LEGO NINJAGO WORLD en LEGO X-treme zone. Hier kijken zowel jong als oud hun ogen uit!

Naast spelen met de Lego-blokjes, kun je in dit pretpark ook genieten van shows en leuke attracties. Je vindt in Legoland in totaal 40 attracties, waarvan 3 spectaculaire achtbanen en 6 waterattracties. Wanneer je wil blijven overnachten is dit ook mogelijk. Je verblijft dan in het LEGO-hotel, een hotel waar alles draait om LEGO!

De kosten om toegang tot het park te krijgen zijn voor kinderen 58 euro, en voor volwassenen 64 euro.

3. Movie Park Germany

Movie Park Germany, gelegen in het Ruhrgebied, is een groot pretpark dat volledig draait om de filmindustrie. Het park heeft verschillende zones met elk hun eigen filmthema's, zoals Hollywood Street Set, Nickland en Santa Monica Pier. Movie Park Germany is daarmee ideaal voor gezinnen met kinderen of tieners die willen genieten van een dagje pretpark.

In dit park vind je vele attracties, zoals waterattracties, carrousels en achtbanen. Ook worden er verschillende shows georganiseerd die je kan bijwonen. En voor degenen die dromen van het ontmoeten van hun favoriete personages, zijn er Meet&Greets met iconische figuren uit films en tv-shows. Het is een kans om een handtekening te krijgen, een foto te maken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

De kosten voor Movie Park verschillen, een dagkaart kost aan de kassa 56,90 euro, maar online beginnen de prijzen vanaf 29,90 euro. Voor kinderen tussen de 4-11 jaar liggen de kosten net iets lager, namelijk 51,90 euro.

4. Heide Park

Het oudste pretpark van Duitsland is Heide Park. Dit attractiepark ligt in de buurt van Hamburg. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, zoals Wild Wild West, Transsylvanië en Land of the Forgotten, elk met hun eigen unieke attracties en sfeer.

Heide Park staat bekend om zijn spannende achtbanen, waaronder de bekende Colossos, een houten achtbaan die tot de hoogste en snelste ter wereld behoorde toen hij werd geopend. Naast deze achtbanen zijn er ook rustigere attracties, zoals draaimolens en waterattracties. Ook is er een speciaal gebied voor kinderen, wat dit park geschikt maakt voor iedereen!

De ticketprijzen hangen af van het moment waarop je ze aanschaft. Wanneer je vroeg optijd tickets koopt ben je maar 37 euro kwijt voor een dag in dit park. Koop je jouw tickets pas op de dag zelf? Dan kost het je 64 euro.

5. Holiday Park

Holiday Park Plopsa, gelegen in de buurt van Spiers, is een pretpark vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Je vindt hier vele water attracties zoals Aqua Team Playground, een interactieve speeltuin met alleen maar water gekte, en de Dizzy slide, een glijbaan waarin je in snelle rondjes draait. Verder vind je in dit park een draaimolen, avonturenbos, ballenbad, smurfen preview center en ga maar door. Een echt kinderparadijs dus!

Ticketprijzen van Holiday Park worden gebaseerd op lengte. Kinderen kleiner dan 85 cm mogen gratis naar binnen, kinderen tussen de 85-99 cm betalen 17,99 euro, kinderen tussen de 1-1,39 meter betalen 43,50 euro en personen groter dan 1,40 betalen 48,50 euro.

6. Playmobil Funpark

Playmobil Funpark, gelegen in Zirndorf, is een uniek pretpark waar kinderen Playmobilspeelgoed tot leven kunnen zien komen. Het park is een grote speeltuin met levensgrote Playmobil-figuren, speelzones en bijbehorende attracties die de verbeelding van kleine kinderen stimuleren.

Kinderen kunnen spelen in verschillende themagebieden, zoals het middeleeuwse kasteel, het piratenschip en de boerderij. Daarnaast zijn er ook activiteiten zoals schatzoeken, waterpret en creatieve workshops. Playmobil Funpark is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen (ongeveer 3-10 jaar oud) die fan zijn van Playmobil-speelgoed.

De kosten van een dagticket liggen tussen de 8,50 euro en 17,90, afhankelijk van of het hoog of laagseizoen is.

7. Belantis

Belantis, gelegen in de buurt van Leipzig, is het jongste pretpark van Duitsland en neemt bezoekers mee op een reis door verschillende landen rond de Middellandse Zee. Het park is verdeeld in verschillende landen, elk met hun eigen originele attracties. Belantis is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, aangezien het attracties biedt voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen.

Het park biedt allerlei soorten entertainment. Zo vind je hier snelle attracties, zoals de Fluch des Pharao (wildwaterbaan), Belanitus Rache (snelle ronddraaiende schommel) en Santa Maria (schommelschip). Maar je hebt ook verschillende familieattracties, zoals het Verlies des Grauens (draaiend huis), Fahrt des Odysseus (boottocht) en Gletscher-Rutscher (reuzenglijbaan). Daarnaast kun je verschillende shows bijwonen en je vindt er talloze eet- en winkelmogelijkheden.

De ticketprijzen variëren, volwassenen betalen 44,90 euro per persoon, kinderen van 4-10 jaar betalen 39,90 euro per persoon en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee.

8. Phantasialand

Phantasialand, gelegen in de buurt van Keulen, is een pretpark dat bekend staat om zijn unieke attracties. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, zoals Mexico, China Town, Afrika en Fantasy, die elk een unieke sfeer en ervaring bieden.

Met achtbanen zoals Taron en Black Mamba, die bekend staan om hun snelheid, zullen mensen die houden van adrenaline hier volop genieten. Voor de kleintjes zijn er ook rustigere attracties, zoals draaimolens en waterboten. Phantasialand is daarmee geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, aangezien het een mix biedt van adrenaline-pompende attracties en gezinsvriendelijke activiteiten.

De ticketprijzen liggen voor kinderen (4-11 jaar) tussen de 44,00 en 51,00 euro, voor volwassenen
(12+ jaar) tussen de 54,00 en 61,00 euro en voor senioren (60+ jaar) tussen de 44,00 en 51,00 euro.

phantasialand attractiepark

9. Eifelpark

Eifelpark, gelegen in de Eifel-regio, is een uniek pretpark dat zich midden in de natuur bevindt. Het park biedt een combinatie van attracties, een dierenpark en natuurbeleving, waardoor er voor iedereen wat leuks is.

Bezoekers kunnen genieten van spannende attracties zoals de achtbaan Eifel-Blitz en de wildwaterbaan Wildwasserbahn, maar ook van vele dieren zoals beren, lynxen en herten in het wildparkgedeelte. Het park is daarmee geschikt voor iedereen die op zoek zijn naar een ontspannen dagje uit in een prachtige omgeving!

De ticketprijzen zijn hier als volgt:

 • Bezoekers van 105 cm tot 149 cm: € 34,50
 • Bezoekers vanaf 105 cm: € 37,50
 • Kinderen kleiner dan 105 cm: gratis
 • Zwangere vrouw: € 34,50
 • Senioren 65+ : € 34,50
 • Senioren 75+ : € 24,50

Veelgestelde vragen

Waar ligt het grootste pretpark van Duitsland?

Het grootste en meest bezochte themapark van Duitsland is Europa-Park, gelegen in Rust.


Wat zijn de leukste pretparken in Duitsland voor volwassenen?

Phantasialand in Brühl wordt vaak als een leuk attractiepark in Duitsland voor volwassenen beschouwd.


Welk attractieparken in Duitsland hebben de meeste achtbanen?

Het attractiepark met de meeste achtbanen in Duitsland is Europa-Park, dit is het grootste attractiepark en je vindt hier maar liefst 13 achtbanen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>