• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Reistips
  • /
  • Maak je auto klaar voor de vakantie: tips en tricks voor optimaal gebruik

Heb je een reis op de planning staan met de auto? Wat heerlijk! Reizen met de auto is veruit de meest comfortabele manier om de wereld te verkennen. Je hebt zoveel vrijheid en je kunt daadwerkelijk genieten van je reis. Lekker stoppen voor een lunch of een kopje koffie, geen uren rondhangen op het vliegveld om vervolgens in een veel te krappe stoel te kruipen. Maar gewoon vanuit het comfort van je eigen auto op vakantie! Genieten! Voordat je lekker kunt genieten van je vakantie moet er nog heel even gewerkt worden. Je moet namelijk je auto nog even klaarmaken voor de reis. Een goede check-up en wat kwalitatieve motorolie en dan kun je echt ontspannen op reis.

Een grondige controle voor vertrek

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om je auto even goed na te laten kijken bij de garage. Of je doet het zelf als je een echte autoliefhebber bent. Een goede controle is heel belangrijk, er is namelijk niets zo vervelend als autopech op vakantie. Door je auto even te (laten) checken weet je zeker dat je veilig op reis kunt gaan en dat je je nergens druk over hoeft te maken. Laat de remmen, de olie en de motor even checken, dan kun jij met een gerust hart en een sterke auto genieten van je vakantie.

Ga voorbereid op pad

Ook al is je auto helemaal nagekeken, is het toch nog aan te raden om je voor te bereiden in het geval er iets stuk zou gaan. Motorolie kopen en meenemen op vakantie is een gouden tip. Je wilt echt niet ergens in the middle of nowhere komen te staan zonder motorolie. Maak een lijst met dingen die je absoluut nodig hebt voor onderweg en zorg dat je die standaard in de auto hebt liggen. Motorolie, reserveband, krik: dit zijn absolute musthaves voor veiligheid onderweg. 

Kies voor kwaliteit

Als je op pad gaat met de auto is het heel erg belangrijk dat je je auto goed onderhoudt. Tank kwalitatieve benzine en zorg dat je regelmatig onderhoud laat uitvoeren. Maar ook voor de onderhoudsproducten moet je kiezen voor kwaliteit. Door te kiezen voor goede motorolie zoals Kroon Oil zorg je dat je motor langer meegaat en dat je er minder onderhoud aan hoeft te laten uitvoeren. En een ding is zeker, kwalitatieve onderhoudsproducten zijn een stuk goedkoper dan het vervangen van je motor. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>