MICHEL MINNEBREUKER

Digital Nomad, Leerkracht & Webdesigner

De wereld rondreizen op een klein budget. Kiezen voor slimme vormen van accommodatie en transport. Genoegen nemen met eenvoudige maaltijden. Besparen op kleding, toiletartikelen en hebbedingetjes. Compleet vreemde mensen om hulp vragen en vooral flink afwijken van de toeristisch betegelde paden.

Dat leek me gewoon zo gaaf!

Het begon met een ferme YES!

Nadat ik in 2006 eenmaal de keuze had gemaakt mijn leven een andere wending te geven, duurde het nog 6 maanden voor ik daadwerkelijk in het vliegtuig richting Malediven zat.  Er moest immers van alles geregeld worden voordat ik zowel praktisch, mentaal en fysiek in staat was af te reizen.

Twee jaar lang zou ik als vrijwilliger aan de slag gaan in het paradijs op aarde. Wonend op een eiland van 2 vierkante kilometer met geen enkele vorm van vertier en in een cultuur die ik nauwelijks begreep en waar ik zelfs een beetje fronsend tegenaan keek.

Deze twee jaren werden uiteindelijk niet alleen de meest uitdagende, maar bovenal de leukste jaren uit mijn leven. En dat smaakte naar meer!

Na de periode op de Malediven, was het aanvankelijk goed zoeken naar wat mijn volgende ding zou worden. Weer als leerkracht voor de klas in Nederland, huisje huren en de draad oppakken, dat leek me niets.

En dus stapte ik december 2016 op het vliegtuig naar Sri Lanka om te beginnen aan een (soort van) reis rond de wereld. Soort van, aangezien er simpelweg landen en gebieden zijn waar ik mezelf echt niet doorheen zie banjeren.  Verder voel ik er ook weinig voor om als een zwaar bepakte rugzaktoerist van stad naar stad te reizen.

Ik blijf graag wat langer hangen…

Ik vind het interessant om landen of gebieden wat beter te leren kennen en blijf daarom een aantal weken of zelfs maanden op dezelfde locatie. Hierdoor ben ik prima in staat werkzaamheden uit te voeren voor mijn -met name Nederlandse- opdrachtgevers.

Bijkomstig voordeel is dat door langer op dezelfde plek te blijven, ik meer informatie kan verzamelen over het land of streek en dus meer kennis opdoe dan de gemiddelde reiziger. Deze informatie gebruik ik vervolgens weer om Reistijger aan te vullen met nog meer interessante artikelen en inzichten.

Zonder twijfel anders dan anderen!

Waar de meeste reisblogs je prachtige foto’s en verhalen voorschotelen, zal Reistijger het een stukje realistischer aanpakken. De wereld rondreizen is namelijk niet alleen zonneschijn en roze wolken.

Ik kom de meest aftandse figuren tegen, krijgt te maken met corrupte ambtenaren, vluchten worden geannuleerd, stroom valt om de haverklap uit en appartementen blijken opeens simpele hutjes te zijn (met of zonder tweede generatie kakkerlakken).

Dat is vervelend, irritant en om gek van te worden…. maar levert wel hele leuke blogs, video’s en foto’s op!

En er is meer leuke ellende!

Ik ben soms rete-eenzaam, armer dan Job, doodmoe van het reizen, kotsmisselijk van bedbugs en ik vraag me in een chagrijnige bui echt wel eens af of het niet eens tijd wordt voor een flatje drie hoog ergens in Amsterdam-West.

Dat hoort allemaal bij het leven van een reisblogger, digital nomad en budgettoerist, dus daarover mag best ook best wel wat geschreven worden.

Maar boven alles: Lol, plezier en geluk!

Want reizen is en blijft gewoon heel gaaf! Alsof je een mega-pretpark binnenwandelt en van gekkigheid niet weet welke attractie je als eerst gaat ontdekken.

Wanneer keer op keer blijkt dat de wereld bereizen eigenlijk helemaal niet zo duur en ingewikkeld hoeft te zijn, dan is en blijft het gewoon heel aantrekkelijk om daar gewoon lekker mee door te gaan.

Voordelig de wereld rond is geen sprookje. Ik leef mijn droom en voel mij al jarenlang een dankbaar en bevoorrecht mens.

Inmiddels alweer 12 jaar!

Na 15 jaar voor de klas te hebben gestaan, verliet ik in 2006 het natte Nederland om voor twee jaar als onderwijskundig adviseur aan de slag te gaan in het paradijselijke Malediven. Het werden de beste twee jaren van mijn leven! Ik besloot langer te blijven, startte een kleine internetonderneming op en leidde een relax en gelukkig leven.

Ondanks dat ik letterlijk woonde en werkte op een bounty-eiland,  ontwikkelde zich langzaam het gevoel dat na 7 jaar het paradijs wel mooi was geweest. Ik wilde meer van de wereld zien, andere culturen ontdekken, nieuwe vrienden maken en onderzoeken of het mogelijk was om nog meer genot uit het leven te persen.

Mijn ferme YES

Eind 2016 besloot ik om vier jaar van mijn leven uit trekken om de wereld rond te reizen. Ook ik heb hierbij een flinke YES moeten doen en die ziet er vrij-vertaald zo uit:

Doel: In vier jaar tijd ga ik zoveel als mogelijk van de wereld zien en doe ik verslag via een reisblog. Dat blog gaat Reistijger heten. Naast mijn persoonlijke ervaringen staat Reistijger vol met praktische informatie, vooral gericht op digital nomads en budgetreizigers.

Ik ben inmiddels onderweg…

Ik hoop dat Reistijger inspireert bij het tot leven brengen van jouw droom. Dat je met de informatie op Reistijger niet alleen beter voorbereid op reis gaat, maar ook nog eens flink zult besparen voor en tijdens het reizen!