• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Egypte
  • /
  • Ontdek de mooiste plekken van Egypte: 8 vakantiebestemmingen die je moet zien

Egypte is een prachtig land met een mysterieuze geschiedenis. Het is de populairste vakantiebestemming van het Midden-Oosten. Maar welke plekken moet je bezoeken wanneer je in Egypte bent? Wij vertellen het je! In dit artikel lichten wij de mooiste plekken van Egypte uit.

Populairste vakantiebestemmingen Egypte

Op deze pagina behandelen we vooral mooie plekken, gebieden en locaties. Ben je echter specifiek op zoek naar de mooiste vakantiebestemmingen in Egypte? Dan kun je deze bekijken via het lijstje hieronder. Deze bestemmingen in Egypte worden door reizigers het vaakst verkozen.


Wat zijn de mooiste plekken van Egypte?

Over smaak valt niet te twisten, daarom kan het zo zijn dat jij het niet eens bent met de mooiste plaatsen die wij benoemen. Sommige mensen houden van de natuur, terwijl de ander liever de hele dag door de stad loopt.

Gelukkig heeft Egypte voldoende te bieden, daarom hebben wij een gevarieerde top 8 gemaakt van de mooiste plekken in Egypte.

1. Caïro

Wanneer je naar Egypte gaat, mag je Caïro niet overslaan. Het is de historische hoofdstad van dit bijzondere land. In Caïro wonen ruim 16 miljoen mensen. Je komt er oog in oog te staan met de echte Egyptische cultuur.

Veel mensen bezoeken Caïro voor het bezichtigen van de drie piramiden en de bekende Sfinx van Gizeh. Caïro is niet voor iedereen weggelegd, de stad kan namelijk behoorlijk hectisch zijn. Maar wanneer je graag mensen kijkt en culturen wilt proeven, mag je deze bruisende stad absoluut niet missen. Neem veel water mee, want de hitte kan behoorlijk drukkend zijn!

mooiste plaats egypte

Uiteraard bezoek je in Egypte de hoofdstad Caïro

2. Alexandrië

Nog zo'n mooie stad in Egypte is Alexandrië! Het is een chaotische en drukke studentenstad met ruim 4 miljoen inwoners. Alexandrië wordt ook wel de metropool aan de Middellandse Zee genoemd. Bovendien is het de oude woonplaats van Cleopatra.

Ga naar deze stad om de typische Arabische sfeer te proeven en om een bezoek te brengen aan de moderne Biblbiotheca Alexandrina. Deze bibliotheek is gebouwd om de beroemde metropool-status van de stad te herstellen, nadat de oude bibliotheek in vlammen is opgegaan. Alexandrië staat ook bekend om de vuurtoren van Pharos, maar helaas stortte deze in. Een ander hoogtepunt van deze stad is de Citadel van Qaibay, dit fort stamt uit de 15e eeuw.

Wanneer je even wilt bijkomen van alle indrukken, kun je tot rust komen op de stranden van Alexandrië. Reistijger tip: onderzoek wel of er een dresscode geldt voor het strand!

haven van Alexandrie

3. Nijlvallei

Als je aan Egypte denkt, denk je natuurlijk ook aan de Nijl. Een bezoek aan de Nijlvallei mag je dan ook zeker niet overslaan. Het is een 800 kilometer lange, smalle maar bewoonbare regio, die zich strekt van Caïro naar Aswan. Er hangt een zeer ontspannen sfeer!

In de Nijlvallei kom je oog in oog te staan met vele Egyptische cultuurschatten. Je kunt denken aan restanten van imposante steden en de prachtige tempels van Abu Simbel, Horus en Kom Ombo. Wil je de gehele vallei bezichtigen? Maak dan gebruik van een Nijlcruise!

nijlvallei

4. Luxor

De meeste mensen noemen Luxor het grootste openluchtmuseum ter wereld. Het is dan ook niet voor niets een van de populairste vakantiebestemmingen in Egypte. Deze stad ligt aan de oevers van de Nijl en is de plek om enorm veel Egyptische oudheid te bezichtigen. De stad is gebouwd op de oude hoofdstad van Egypte, nee we spreken natuurlijk niet over Caïro, maar Thebe. Ieder jaar worden er weer nieuwe tempels en tombes gevonden, die stammen uit de tijd dat de stad Thebe nog intact was.

Je bezoekt deze stad om de Karnak tempel, de tempel van Luxor en de kolossen van Memnon te bekijken. Maar breng ook zeker een bezoek aan de Vallei der Koningen- en Koninginnen. Hier liggen de farao's en koninginnen uit het nieuwe rijk begraven. Het meest bekende graf is van Toetanchamon.

In Luxor kun je ook een traditionele Egyptische zeilboot huren om een bezoek te brengen aan Gezira el-Mozh. Dit eiland wordt ook wel Banana Island genoemd, je mag er de bananen plukken en Egyptische thee nippen.

Wil je de adembenemende tombes en tempels van boven bezichtigen? Kies dan voor een ballonvaart bij zonsopkomst. Helaas staat Luxor ook bekend om zijn bedelende kinderen en opdringerige verkopers.

luxor standbeeld

5. El Gouna

Wil je genieten van helderblauw water? Ga dan naar de stranden van El Gouna! Het is belangrijk om te weten dat je er weinig Egyptische geschiedenis tegenkomt. El Gouna is een man-made plaats, het is gebouwd door de Egyptische miljardair Samih Sawiris. Je kunt er het hele jaar genieten van de zon, een van de voordelen van het klimaat in Egypte.

De stad is zeer veilig omdat het alleen toegankelijk is voor de inwoners, de toeristen en de mensen die in El Gouna werken. Mensen gaan naar El Gouna voor de all-in resorts, om te golfen en de 24 lagunes. Het is ook een favoriete plek voor watersportliefhebbers.

el gouna

6. Sharm El Sheikh

Wil je stranden bezoeken? Maar toch ook genieten van de Egyptische geschiedenis? Reis dan naar Sharm el Sheikh. Deze badplaats ligt tussen de hoogste bergtoppen van Egypte. Je kunt er genieten van de mooiste stranden en er is veel te bezichtigen. Het is ook een plek voor mensen die graag shoppen en willen genieten van het nachtleven.

Bezoek het St. Catharinaklooster, of beklim de Sinaïberg, die ook wel bekendstaat als de berg van Mozes. Het is ook mogelijk om de Sinaï woestijn te verkennen tijdens een jeepsafari. Tijdens deze safari zie jij de White- en Coloured Canyon en ervaar jij hoe het is om een oase te zien.

Ben jij een duiker? Of wil je graag eens duiken? Ga dan naar het Nationaal Park Ras Mohammed. Je ziet er enorm veel koraalsoorten, vissen en andere zeedieren.

7. Hurghada

In deze plaats kom je veel zonaanbidders tegen en mensen die graag een all-inclusive vakantie boeken. Gelukkig is er voldoende Egyptische cultuur te vinden. Hurghada beschikt over een 30 km lange kust met prachtige stranden, surf- en duikspots. Vroeger was Hurghada een belangrijke Romeinse haven, vandaag de dag is het een aantrekkelijke badplaats met ruim 250.000 inwoners.

In de oude Egyptische binnenstad kom je veel stof tegen, dat uit de omliggende woestijn komt waaien. Daarnaast kan het behoorlijk chaotisch aanvoelen, er zijn mensen die dit niet prettig vinden. Maar wanneer je de Egyptische cultuur ECHT wilt leren kennen, moet je de binnenstad zeker bezoeken.

Stad is opgedeeld in twee delen, namelijk Dahar en Sakkala. Dahar is het oude gedeelte van Hurghada, je kunt er een bazaar bezoeken en de oudheid van de stad bewonderen. Sakkala is een stuk moderner, je kunt er luxe resorts vinden, maar ook een jachthaven met enorm veel winkels en restaurants.

Hurghada

8. Marsa Alam

De plaats Marsa Alam is nooit een toeristische trekpleister geweest, maar er worden steeds meer luxe hotels gebouwd. Marsa Alam beschikt over zeer mooie duikplekken, het is dan ook een aantrekkelijke plaats voor mensen die de Egyptische onderwaterwereld willen bewonderen. Vroeger was dit vissersdorpje lastig te bereiken, maar sinds 2003 ligt er een vliegveld in de buurt.

Het is een plek met veel Egyptische oudheid, maar een stuk rustiger dan Hurghada en Sharm el Sheikh. Ga er heen om te genieten van rust, privéstranden en luxe. Het water is er kristalhelder en de riffen zijn kleurrijk. Verken de woestijn op een quad, of een kameel.

Marsa Alam

3 vragen over gebieden in Egypte

Wat is de mooiste streek / regio van Egypte?

De mooiste streek van Egypte is in onze ogen Caïro. In de stad en de omgeving is voldoende te doen en kom je oog in oog te staan met de Egyptische oudheid. Je proeft de cultuur en binnen een aantal uren ben je in andere prachtige plaatsen.

Wat is het mooiste eiland van Egypte?

Het mooiste eiland van Egypte is Tiran Island. Je kunt er snorkelen en duiken, je ziet er prachtige vissen en een oud scheepswrak!

Waar vind je de mooiste natuur in Egypte?

De mooiste natuur van Egypte is in onze ogen de woestijn. Het kenmerkt het oude Egyptische landschap en er zijn voldoende bezienswaardigheden te vinden, zoals canyons, bergen en oases. Neem ook zeker een duik in de prachtige Rode Zee.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>