• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Portugal
  • /
  • 8 X de mooiste plekken en vakantiebestemmingen in Portugal (Absolute highlights!)

Het fijne klimaat is zeker niet de enige plek waarom veel mensen Portugal als favoriete vakantiebestemming hebben. Een andere reden is de vele schitterende locaties die het land te bieden heeft. Daarom speciaal voor jullie: een overzicht van de mooiste plekken van Portugal!

Populairste vakantiebestemmingen Portugal

Op deze pagina behandelen we vooral mooie plekken, gebieden en locaties. Ben je echter specifiek op zoek naar de mooiste vakantiebestemmingen in Portugal? Dan kun je deze bekijken via het lijstje hieronder. Deze bestemmingen in Portugal worden door reizigers het vaakst verkozen.


Wat zijn de mooiste plekken van Portugal?

Niet iedereen zal het eens zijn met onze lijst van mooiste plekken in Portugal. De ene persoon houdt ten slotte meer van de natuur en de ander is gek op stedelijke locaties.

We hebben dan ook ons best gedaan om verschillende soorten plaatsen op te nemen in onze lijst van favoriete en mooiste plaatsen.

1. Lissabon

Je kan niet naar Portugal reizen zonder de hoofdstad te bezoeken. Lissabon is een prachtige stad met karakteristieken die je nergens anders op de wereld tegenkomt.

We moeten je wel waarschuwen om goede wandelschoenen aan te trekken. Lissabon heeft namelijk heel veel steile straten. Een dagje wandelen door de binnenstad is best pittig en we raden je dan ook aan om de hoge hakken thuis te laten!

Lissabon

2. Algarve

Algarve was al jaren dé hotspot van welvarend Nederland, lang voordat de regio echt bekendheid begon te werven bij het grotere publiek. De Algarve is ongetwijfeld de mooiste streek van Portugal door de combinatie van natuur, faciliteiten en het klimaat.

Houdt er wel rekening mee dat dit ook het meest toeristische gebied is, zeker in de zomer komen er veel toeristen op af.

Algarve

3. Obidos

Obidos is een stad op ongeveer anderhalf uur rijden van Lissabon. Het is een stad die cultuur en historie ademt en is een beetje een onontdekte parel binnen de vakantiebestemmingen in Portugal. Obidos is namelijk een van de overgebleven Portugese steden die nog steeds over de traditionele buitenmuur beschikt. Wanneer je hier bent breng je ook gelijk een bezoek aan het kasteel van Obidos dat volledig van lijmsteen is gemaakt!

Obidos

4. De Azoren

De Azoren is een autonome regio van Portugal. Deze regio bestaat uit 9 verschillende eilanden verspreid over 600 kilometer. Wanneer je gek bent op natuur is dit zonder twijfel een van de mooiste plekken van Portugal.

Je zult om de eilanden te bereiken een aparte vlucht moeten boeken vanaf Lissabon of Porto. Elk van de 9 Azoren eilanden is gemaakt van vulkanisch materiaal en elk eiland heeft zijn eigen unieke stukjes.

Azoren

5. Costa Nova do Prado

Als we het hebben over een van de kleurrijkste plaatsen in Portugal dan hebben we het natuurlijk over Costa Nova do Prado. Een blik op de typische huisjes aan de kust geeft je het gevoel van een combinatie van Volendam en Noordwijk. Het dorp is van oorsprong een vissersdorp. Het strand en de duinen zijn prachtig, maar wat deze plek zo uniek maakt zijn de huisjes met een volledig eigen look en architectuur.

6. Braga

Samen met Lissabon is Braga een van de mooiste plaatsen in Portugal om te bezoeken. Toegegeven, één of twee dagen zijn genoeg om de stad te ontdekken, maar het is absoluut de moeite waard.

De meest bijzondere locatie is toch wel de beroemde Braga Kathedraal. Je kunt deze plek het best combineren met een bezoek aan de stad Porto, aangezien je vanaf daar makkelijk een bus of trein pakt naar Braga.

7. Cascais

Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Cascais. Cascais was ooit slechts een klein vissersdorpje, zoals we die hier in Nederland ook hebben. Mede dankzij haar prachtige stranden is Cascais uitgegroeid tot een zeer populaire kustplek, waar mensen komen voor architectuur, kunst, surfen en de prachtige stranden. 

Het leven in Cascais is wel wat duurder dan het gemiddelde in Portugal.

Cascais

8. Porto

Na Lissabon is Porto de tweede grote stad in Portugal. Qua inwoners dan, want de sfeer en architectuur van deze stad is niet te evenaren. Niet voor niets staat Porto op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Porto is een kuststad in het Noordwesten van het land. Zeker de afgelopen jaren komen er steeds meer mensen naartoe. 

De Rua das Flores bijvoorbeeld is een zeer mooie en moderne straat waar je veel unieke winkeltjes hebt en lekkere eettentjes. Ook loopt de rivier Douro dwars door de stad. Langs de rivier geniet je van een adembenemend uitzicht en een heerlijk glas echte Portugese wijn!

Porto

3 vragen over gebieden in Portugal

Wat is de mooiste streek / regio van Portugal?

De Algarve is volgens velen de mooiste streek van Portugal door zijn combinatie van natuur, temperatuur en mogelijkheden. Echter is de Madeira regio ook prachtig en de moeite waard.

Wat is het mooiste eiland van Portugal?

São Miguel is het mooiste eiland van Portugal. São Miguel is onderdeel van de autonome regio Azoren.

Waar vind je de mooiste natuur in Portugal?

De mooiste natuur van Portugal vind je in het nationale park Serra de Estrela. Dit nationale park bestrijkt meer dan 100.000 hectare aan prachtige natuur!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>