Op zoek naar het rustigste strand aan de Nederlandse kust? Dan ben je aan het juiste adres! Nederland kent vele afgelegen rustige strandjes. In dit artikel zetten we de 10 rustige stranden in Nederland voor je op een rijtje!


1. Vrouwenpolder

Met een opmerkelijke lengte van 24 kilometer is het strand van Vrouwenpolder een van de langste en meest uitgestrekte stranden in Nederland. Deze ruimte zorgt ervoor dat er voldoende plaats is voor iedereen, en hoewel het rondom de strandtenten iets drukker kan zijn, vind je buiten deze gebieden veel rustige stukken.

De aanwezigheid van de strandtenten is handig voor een kopje koffie of om wat te lunchen. Maar als je iets verder loopt, word je getrakteerd op een rustige omgeving waar je kunt genieten van de natuur en de zee zonder alle drukte. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar rustige stranden!

2. Langevelderslag

Verscholen aan de noordzijde van Noordwijk vind je de Langevelderslag, een afgelegen strandje langs de Nederlandse kust. Je kunt dit rustige strand bereiken via het fietspad richting Zandvoort, het strandje ligt dan ter hoogte van strandpaal 75. Wat Langevelderslag nog specialer maakt, is dat het dient als een telpost voor zeldzame vogelsoorten. Dus naast dat je hier kunt genieten van de rust en stilte, kun je hier ook enkele van de meest bijzondere vogels spotten. Een echte aanrader voor de vogelliefhebbers dus!

3. Schoorl

Schoorl is een prachtig strand dat alleen bereikbaar is per fiets of te voet. De beperkte toegankelijkheid zorgt ervoor dat het heerlijk rustig is op het strand. Alleen al hoe je naar dit strand toe fietst, door de Schoorlse duinen heen, brengt rust met zich mee. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte en volledig één kunt worden met de natuur, dan is Schoorl zeker de moeite waard.

schoorl

Schoorl

4. Julianadorp aan Zee

Julianadorp aan Zee is een van de meest rustige stranden van Nederland. Met vier kilometer aan prachtig breed wit strand is hier ruimte voor iedereen. Dit strand kent vier verschillende strandopgangen. De noordelijkste en zuidelijkste opgangen, de strandslag Falga en strandslag Drooghe Weert, zijn het geschiktst voor degenen die op zoek zijn naar een rustig strand en willen genieten van de natuur. Hier zijn geen voorzieningen, waardoor je kunt genieten van een pure strandervaring zonder afleiding of massa's aan mensen.

5. Westhove

Tussen de dorpen Domburg en Oostkapelle vind je Westhove, een stukje kust dat bekendstaat om zijn rust en stilte. Een wandeling van ongeveer 20 minuten vanuit een van de dorpen brengt je naar dit afgelegen stukje strand. De afstand die je moet lopen zorgt ervoor dat weinig mensen dit strand bezoeken, waardoor het de ideale plek is om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven.

6. Hargen aan Zee

Hargen aan Zee ligt in het noorden van de gemeente Bergen. Het strand van Hargen aan Zee staat bekend als het breedste strand in de omgeving, er is hier genoeg ruimte voor iedereen. Om dit strand te bereiken is er een ruime parkeerplaats voor de bezoekers. Er is een strandpaviljoen waar je eventueel een hapje kunt eten of wat kunt drinken. Dit strand is ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een rustig strand zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een parkeerplaats.

7. Callantsoog

Callantsoog heeft twee strandopgangen, namelijk de gezellige strandpaviljoens De Vos en De Stern, die worden beschouwd als de meest rustige plekken op dit strand. Deze stranden bieden een uitgestrekt uitzicht op de zee en de mogelijkheid om lekker te wandelen zonder te veel mensen of drukte om je heen. De sfeer van Callantsoog is erg relaxed en rustig, waardoor dit de perfecte plek is om te genieten van de prachtige natuur. Callantsoog is ook een van de meest populaire hondenstranden van Nederland.

callantsoog

Callantsoog

8. Meijendel strand

Tussen de bekende stranden de Wassenaarse Slag en Scheveningen ligt het afgelegen Meijendel Strand. Dit strand is alleen toegankelijk per fiets of te voet, waardoor het de ideale plek is voor mensen die weg willen van het verkeer en de drukte. De afwezigheid van strandtenten zorgt voor een ontspannen sfeer en veel rust op dit strand. Je kunt hier prachtig wandelen, er zijn verschillende wandelroutes die je meenemen door de kleine duinen en over het strand. Een echte aanrader voor wandelaars dus!

9. Nes

Nes, gelegen op het eiland Ameland, staat bekend als een van de rustigste en schoonste stranden van Nederland. Wat dit strand speciaal maakt, is dat het strand erg uitgestrekt is, waardoor bezoekers altijd de mogelijkheid hebben om een afgelegen en rustig plekje te vinden als ze een stukje verder wandelen. Met zijn lange kustlijn is Nes een ideaal strand voor ontspanning en rust, ver weg van de drukte van stedelijke gebieden. Er is slechts een strandpaviljoen aanwezig op Nes waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ook dit zorgt voor minder drukte dan bij de plekken waar alle hippe strandtenten zitten.

10. Bergen aan Zee

Bergen aan Zee, gelegen aan de Noord-Hollandse kust, is met zijn drieënhalf kilometer lange zandstrand een van de mooiste stranden van Nederland. Dit kustgebied staat bekend om zijn ongerepte natuur en rustige sfeer, wat het een perfecte bestemming maakt voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Een fijne bijkomstigheid is dat het strand opvallend schoon is, waardoor de als bezoekers des te meer kunt genieten van het uitzicht zich voor je uitstrekt.


Veelgestelde vragen

Wat is het rustigste strand in Nederland?

Het rustigste strand in Nederland kan variëren, maar enkele minder drukke opties zijn de Vrouwenpolder, Langevelderslag en Julianadorp aan Zee.


Wat zijn de drukste stranden van Nederland?

De drukste stranden van Nederland zijn vaak te vinden in populaire badplaatsen zoals Scheveningen in Den Haag, Zandvoort in Noord-Holland en Bloemendaal aan Zee.

Waar is de zee het schoonst in Nederland?

De zee is over het algemeen het schoonst op de stranden die de Blauwe Vlag-certificering hebben ontvangen, wat staat voor goede waterkwaliteit en milieuvriendelijkheid. Stranden met deze certificering zijn onder andere Groote Keeten, Callantsoog, Sint-Maartenszee en Petten.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>