• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Azie
  • /
  • Ontdek Sri Lanka: van mooie natuur tot interessante cultuur

Sri Lanka wordt ook wel de ‘de groene parel van de Indische Oceaan’ genoemd, en dat is niet voor niets! Deze exotische vakantiebestemming heeft een interessant cultureel verleden. Er is daarnaast veel natuur te vinden en de schitterende zandstranden maken Sri Lanka tot een heerlijke tropische bestemming. Bij Van Verre Reizen zijn ze gespecialiseerd in het verzorgen van reizen voor groepen, families en privéaangelegenheden naar alle hoeken van de wereld; onder andere naar Sri Lanka. In dit artikel vertellen we je graag over de mooiste bezienswaardigheden voor jouw rondreis in Sri Lanka. Lees snel verder!

Heilige stad Anuradhapura

Sri Lanka heeft een rijke geschiedenis die je terugvindt in de culturele driehoek die bestaat uit de steden Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa. De oude koningsstad Anuradhapura wordt beschouwd als de meest heilige stad van Sri Lanka waar je de oudste boom ter wereld vindt: de heilige Sri Maha Bodhi. In de tempels kun je verschillende ceremonies bijwonen, mits je passende kleding draagt: bedekkende schouders én knieën. Het verkennen van deze voormalige hoofdstad kun je het beste doen op de fiets of per tuktuk die je langs resten van paleizen, koninklijke baden, dagoba’s en stoepa’s leidt. Dit verkleint bovendien de kans om door apenfamilies, die je overal in de stad vindt, beroofd te worden van je bezittingen. 

Bedevaartsoord Mihintale

Ten noorden van Anuradhapura vind je de heilige bergtop Mihintale. Deze plek wordt gezien als de oorsprong van het Boeddhisme. Hierdoor trekt het veel pelgrims aan die te voet de bergtop beklimmen. Tijdens de tocht kom je veel oude restanten tegen en de reusachtige trap van maar liefst 1840 treden voert je na een fikse beklimming naar de top. Eenmaal boven zie je een grote dagoba en word je getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht over de jungle.

Groene oase in Kandy

Op ongeveer 3 uur rijden van de hoofdstad Colombo ligt de groene stad Kandy. Kandy staat bekend om het grootste Boeddhabeeld van Sri Lanka: de 27 meter hoge Bahiravokanda Vihara. Ook de Tempel van de Tand is kenmerkend voor deze stad. Een bezoek aan Kandy is niet compleet zonder een bezoek aan het stadspark met indrukwekkende botanische tuin (inclusief vleermuizen die aan bomen hangen!). Heb je zin om te wandelen, maak dan een wandeling om Kandy Lake en krijg een goed beeld van deze groene, drukke stad vol slangenbezweerders, witte schooluniformen, rode bussen, tuktuks en heerlijke restaurantjes.

Treinen naar Ella

Vanuit Kandy maak je een van de mooiste treinreizen ter wereld naar het plaatsje Ella. Deze treinrit duurt 7 uur en voert je dwars door het heuvelachtige landschap langs theeplantages, watervallen en pittoreske bergdorpjes. Ella ligt midden in Sri Lanka en is omgeven door groen. Je kunt hier tot rust komen, wandelingen maken langs theeplantages en genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking. Een bezoek aan de Nine Arch Bridge mag niet ontbreken; deze bakstenen brug is een erfenis uit het koloniale verleden van het eiland.

Laid back in Arugam Bay

Jouw rondreis Sri Lanka wordt helemaal tropisch tijdens je bezoek aan Arugam Bay. Dit dorpje in het oosten van het eiland is een paradijs voor surfers. Maar ook als je niet surft is de laid back sfeer en het aanbod van de vele beach bars en winkeltjes ontzettend fijn om te beleven. De omgeving van Arugam Bay zit vol wildlife (pas op voor krokodillen!). Surfers halen hun hart op bij de populaire spots Main Point, Peanut Farm en Whiskey Point; je kunt er tevens surflessen nemen. Voor avontuur trek je naar Kumana National Park waar je vanaf Kudumbigala Monastery een prachtig uitzicht hebt over het park.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>