IN JE UPPIE DE WERELD ROND

EEN HEEL ANDER LEVEN

Alleen reizen is gewoon heel gaaf!

Helemaal zelf bepalen waar je heen gaat, wat je doet en wie je nieuwe vrienden worden. Complete vrijheid & intens genieten…

Wie solo reist maakt meer vrienden, verhoogt het zelfvertrouwen, leert bijzondere skills en solo reizen is ook nog eens véél voordeliger!

Recente Blogs

Thema: “Solo Reizen”

18 Voordelen wanneer je alleen ontbijt, luncht en dineert

Alleen eten.... veel mensen doen het liever niet. Omdat het lijkt op te vallen, omdat het ongezellig lijkt of omdat het echt kwebbels zijn die gewoon iemand MOETEN hebben om tegen aan te brabbelen. De Nederlandse maatschappij wordt steeds individualistische, dus hier...

Hoe ga jij om met deze 6 vooroordelen over solo-reizigers?

Solo reizen is een unieke ervaring waar zowel voor- als nadelen aan kleven. Voor mij wegen de vele voordelen niet op tegen de nadelen van het alleen reizen. Een van de (overkomelijke) nadelen van het solo reizen, zijn de vooroordelen waarmee je te maken kunt en zult...

Tips & Tijgertjes

VRIENDSCHAPPEN  Als solo-reiziger leg je sneller nieuwe contacten dan wanneer je reist met een reispartner of groep. Het woord “vriendschap” zal echter wel een andere betekenis krijgen, je bent immers onderweg! Veel vriendschappen zullen uiteindelijk eindigen als profiel op je Facebook vriendenpagina.

KWETSBAARHEID  Reis je alleen, dan zul je jezelf meer meer bewust moeten zijn van waar je precies bent en met wie je wel of juist niet omgaat. Als solo-reiziger ben je een gewillig slachtoffer voor mensen met slechte bedoelingen en daar zul je jezelf tegen moeten wapen. Lees er meer over in het artikel: Zo voorkom je slachtoffer te worden van een scam

ASSERTIVITEIT  Als solo-reiziger ontwikkel of verfijn je allerlei technieken en omgangsvormen. Je wordt bij een stuk assertiver en leert ook nog eens hoe je op verschillende manieren duidelijk JA! en NEE! kunt zeggen, zonder onbeschoft over te komen. Lees hier meer over in het artikel: Asssertief zijn zonder onbeschoft of ongevoelig over te komen. 

OMGAAN MET ARMOEDE  Als solo-reiziger beleef je de armoede die je in veel landen tegenkomt anders dan in gezelschap. Je staat er langer bij stil, raakt soms sneller betrokken en een gevoel van  “iets te willen betekenen” kan soms hardnekkig blijven hangen. Heb je daar moeite mee, probeer dan de tips uit het artikel 17 tips voor het omgaan met armoede in het buitenland. 

Reistools

Vliegtickets >

Nuttige informatie over hoe en waaar je voordelige vliegtickets kunt vinden. Zorg dat je de feiten en fabels kent en wordt expert in het boeken van voordelige vluchten.

Accommodatie >

Waar slapen we vannacht? In een hostel of liever een boxspring in een luxe resort. Handige tips en heel veel informatie over alles dat te maken heeft met het vinden van geschikte accommodatie.

Geld Besparen >

Praktische tips van iemand die al ruim 12 jaar met een beperkt budget de wereld over zwerft. Lees mijn tips, trucs en pik eruit wat bij je past!

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Werk in het buitenland

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Feiten & Fabels

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

EHENTHA?!

EHENTHA?!

Magazine voor, door en over Digital Nomads

Magazine voor, door en over  Digital Nomads

Ehentha?! betekent "Echt waar?!" en staat vol met artikelen van ervaren digital & budgetal nomads.