ETHISCHE REISDILEMMA’S

Voor de een logisch, voor de ander niet…

Ethische Reisdilemma’s

We worden wijzer, denken meer over zaken na, zien sneller risico’s, bedreigingen en nemen gepaste maatregelen. Wat tien jaar geleden nog helemaal OK was, is nu uit den boze. In andere culturen werkt dit precies hetzelfde.

Het antwoord op de vraag wat wel en niet OK is, klinkt soms heel anders dan we gewend zijn.

Recente Blogs

Thema: “Ethische Reisdilemma’s”

Reisdilemma 1 – Wel Of Geen Geld Geven Aan Bedelaars? (+ tips)

Ik zeg DOEN, maar.... De een gaat er heel makkelijk mee om en bij anderen wakkert het een innerlijke strijd aan. Ik behoor inmiddels tot de laatste groep, maar dat was voor mijn tijd als wereldreiziger wel anders. In Nederland gaf ik liever nooit zelden iets aan...

Tips & Tijgertjes

OP JE GEVOEL  Dat de hele wereld iets NIET oke vindt, betekent niet dat het ook NIET OK is! Veel te vaak laten we ons leiden door wat anderen vinden…..prima, mits het overeenomt, met wat we zelf daadwerkelijk vinden en voelen.

GLIMLACHEN Een glimlach, knik met het hoofd of korte begroeting kan ontwapenend werken. Bij problemen of in situaties waar je even niet weet wat er precies van je verwacht wordt.
CULTUURSHOCK  Mensen uit een andere cultuur ontmoeten kan zowel bevreidend als beklemmend werken. Wees voorbereid en neem kennis van de belangrijkste cultuurverschillen die je gaat tegenkomen op je bestemming.

Reistools

Vliegtickets >

Nuttige informatie over hoe en waaar je voordelige vliegtickets kunt vinden. Zorg dat je de feiten en fabels kent en wordt expert in het boeken van voordelige vluchten.

Accommodatie >

Waar slapen we vannacht? In een hostel of liever een boxspring in een luxe resort. Handige tips en heel veel informatie over alles dat te maken heeft met het vinden van geschikte accommodatie.

Geld Besparen >

Praktische tips van iemand die al ruim 12 jaar met een beperkt budget de wereld over zwerft. Lees mijn tips, trucs en pik eruit wat bij je past!

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Werk in het buitenland

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Feiten & Fabels

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

EHENTHA?!

EHENTHA?!

Magazine voor, door en over Digital Nomads

Magazine voor, door en over  Digital Nomads

Ehentha?! betekent "Echt waar?!" en staat vol met artikelen van ervaren digital & budgetal nomads.