REISPSYCHOLOGIE

Inzicht in jezelf, anderen en de wereld

De psychologie van het reizen

Andere mensen, andere culturen, andere gewoonten en andere denkwijzen. Je kunt het allemaal over je heen laten komen of er wat langer bij stil blijven staan.

Ik sta er graag wat langer bij stil, om standpunten bij te stellen, nieuwe kennis op te doen en een stukje waardering te tonen voor alles dat mij vreemd is.

Recente Blogs

Thema: “Reispsychologie”

De Wijze Monnik & De Proberende Leerling

Aan het begin van de dag, vraagt de wijze monnik aan zijn leerlingen wie hun huiswerk heeft gemaakt. Op een na, steken alle leerlingen hun vinger op.  De monnik vraagt de enige leerling die zijn huiswerk niet heeft gemaakt: "Waarom heb je jouw huiswerk niet gemaakt?",...

Ik ken maar twee soorten mensen: GOEDE en SLECHTE

In het artikel "Hokjesdenken maakt het leven stukken eenvoudiger" heb je al kunnen lezen dat ik er helemaal geen moeite mee heb, mensen te labelen. Zolang ik mijzelf bewust blijf van het doel dat ik daarmee voor ogen heb: mijn reisplezier, veiligheid en welzijn...

7 dingen die ik door de jaren heen heb afgeleerd!

#1 Kinderarbeid is altijd verkeerd Kinderen die flessen verzamelen, schoenen poetsen, boeken verkopen, auto's wassen, op het land werken of achter de fruitkraam staan. Zomaar wat voorbeelden van kinderarbeid, waarvan ik lang dacht dat het hartstikke fout was....

Reistools

Vliegtickets >

Nuttige informatie over hoe en waaar je voordelige vliegtickets kunt vinden. Zorg dat je de feiten en fabels kent en wordt expert in het boeken van voordelige vluchten.

Accommodatie >

Waar slapen we vannacht? In een hostel of liever een boxspring in een luxe resort. Handige tips en heel veel informatie over alles dat te maken heeft met het vinden van geschikte accommodatie.

Geld Besparen >

Praktische tips van iemand die al ruim 12 jaar met een beperkt budget de wereld over zwerft. Lees mijn tips, trucs en pik eruit wat bij je past!

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Werk in het buitenland

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

Thema's

Solo Reizen

Reisplanning

Accommodaties

Van A naar B

Reispsychologie

Ethische Dilemma's

Brief aan vreemden

Feiten & Fabels

Nomadic Lifestyle

Online verdienen

EHENTHA?!

EHENTHA?!

Magazine voor, door en over Digital Nomads

Magazine voor, door en over  Digital Nomads

Ehentha?! betekent "Echt waar?!" en staat vol met artikelen van ervaren digital & budgetal nomads.