Vakanties kennen veel vormen. De ene keer ga je misschien in je eentje op pad, dan bijvoorbeeld weer met je partner. Maar ook met je vrienden een vakantie boeken is een aanrader! Misschien heb je al een lange tijd een hechte vriendengroep. Of wil je juist met nieuwe vrienden een reis boeken? Succes gegarandeerd, met deze tips!

Kies de bestemming

Je begint natuurlijk met het kiezen van de ideale vakantiebestemming. Waar wil je graag naartoe met je groep vrienden? Bespreek dit uiteraard ook samen. Je kunt denken aan een vakantie naar de zon. Of bezoek juist een land boordevol prachtige natuur, zoals Oostenrijk. Een appartement in Zell am See is ideaal om te boeken voor een groep, met meerdere slaapkamers. Ga na wat de precieze wensen zijn voor een huisje. Hoe wil je bijvoorbeeld dat de badkamer eruitziet? En wil je ook een gemeenschappelijke kamer hebben of is dat niet zo belangrijk? Leuke huisjes en appartementen zijn er in ieder geval genoeg te vinden.

Plan activiteiten

Je hoeft niet de hele vakantie propvol te hebben staan, maar plan wel een aantal activiteiten. Zo is er genoeg te doen tijdens de reis. Zeker als je een week weg gaat samen, is dat toch wel wenselijk. Anders ziet elke dag er al gauw ongeveer hetzelfde uit. Een activiteit kan al heel eenvoudig zijn. Organiseer bijvoorbeeld een spelletjesavond om te doen in jullie vakantiehuis in Oostenrijk. Maar ga natuurlijk ook regelmatig op pad, om avonturen te beleven. Door dit vooraf te bedenken, vergroot je de voorpret. En onthoud ook dat je met een grotere groep mensen moeilijk last-minute ergens terecht kunt. Hoe meer mensen er dus meegaan, hoe slimmer het is om vooraf te reserveren. Of je nu een restaurant uitkiest, een culturele hotspot bezoekt of samen een survival gaat doen. We noemen maar wat opties. Kleine moeite om vooraf even te reserveren of om alvast kaartjes te kopen. Dit kun je trouwens goed verdelen onderling, zodat iedereen iets regelt voor de reis.

Geef iedereen een taak

Over die onderverdeling gesproken. Geef iedereen een eigen taak! Zo draagt iedereen iets bij aan het plannen en regelen van de reis. Ook is zo meteen duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. Lekker overzichtelijk. Je kunt vooraf bijvoorbeeld vaststellen welke taak iedereen wil oppakken. De een boekt misschien liever de accommodatie, de ander regelt juist graag het vervoer. En het is toch wel een van de voordelen van een groepsvakantie, dat je de voorbereiding op deze manier perfect kunt onderverdelen. Uiteindelijk heeft iedereen er zo maar een beetje werk aan om een geweldige vakantie te beleven.

Dag van aankomst

Zorg vooral dat de dag van aankomst soepel verloopt. Zijn er speciale spullen die mee moeten worden genomen? Laat dat nog even weten door voor vertrek een berichtje te sturen in jullie groepsapp. Zijn er bijvoorbeeld al handdoeken aanwezig bij de accommodatie of is het de bedoeling om deze zelf mee te brengen? Dit soort dingen wil je natuurlijk duidelijk hebben in de groep. Verder is het op de eerste dag handig om meteen boodschappen te halen. Dit kunnen twee of drie mensen als taak hebben. Zo is er genoeg te eten en drinken in huis, het liefst alvast voor meerdere dagen. Of in ieder geval om de volgende ochtend ook mee te kunnen ontbijten.

Maak afspraken over geld

Je wilt onenigheid natuurlijk voorkomen, voor, tijdens en na de reis. Wat hierin belangrijk is? Maak vooraf duidelijke afspraken over geld. Bespreek bijvoorbeeld wat het (globale) budget is voor de vakantie. Iedereen heeft immers weer een eigen uitgavenpatroon op vakantie, en hier kan wrijving door ontstaan. Waar de een namelijk zo met geld smijt, maakt de ander hier liever bewuste keuzes in. Daarom is het zaak om een middenweg te vinden. Het is handig om een gezamenlijke pot te maken. Hier kan iedereen hetzelfde bedrag naar overmaken, voor vertrek. Of vul alle uitgaven in via een app, om aan het eind van de reis de boel netjes te verrekenen.

Natuurlijk wil je dat de vriendenvakantie een geweldige ervaring wordt. De bovenstaande tips helpen daar zeker bij. Het gaat er eigenlijk vooral om dat er genoeg duidelijkheid is, over de planning en het budget bijvoorbeeld. En dat de voorbereiding goed is opgepakt. Ga verder vooral genieten samen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>