Ben je klaar om je snorkelavontuur op Curaçao te beginnen? Dit Caribische eiland staat bekend om zijn kristalheldere wateren, adembenemende koraalriffen en een rijkdom aan zeeleven dat wacht om ontdekt te worden. Of je nu een doorgewinterde snorkelaar bent of net begint, Curaçao biedt een veelheid aan locaties die je de onderwaterwonderen van dichtbij laten ervaren.

Vandaag nemen we je mee langs de vijf beste snorkelplekken op het eiland, onthullen we welk zeeleven je kunt tegenkomen, adviseren we de beste tijd voor een bezoek, en wijzen we je op de beste snorkel excursies. Duik met ons mee in de magische onderwaterwereld van Curaçao!


1. Snorkelen bij Tugboat Beach

Tugboat Beach is een must-visit voor elke snorkelliefhebber. Gelegen in Caracasbaai, biedt deze plek een onvergetelijke ervaring met het bekende, gezonken sleepbootwrak dat op slechts vijf meter diepte ligt. Omgeven door kleurrijk koraal, is het wrak een thuis voor een diversiteit aan zeeleven. De gemakkelijke toegang tot het water maakt het ideaal voor snorkelaars van alle niveaus.

Snorkelen bij Tugboat Beach

2. Snorkelen op Klein Curaçao

Dit onbewoonde eiland, een korte boottocht vanaf Curaçao, is omgeven door enkele van de meest ongerepte koraalriffen van het Caribisch gebied. De helderheid van het water en de rijke onderwaterfauna maken Klein Curaçao tot een paradijs voor snorkelaars. Verwacht scholen tropische vissen en misschien zelfs een ontmoeting met een nieuwsgierige schildpad of twee.

3. Snorkelen bij Playa Lagun

Playa Lagun, een knusse baai omgeven door hoge kliffen, is perfect voor wie van rust en natuur houdt. Het heldere, kalme water biedt uitstekende snorkelomstandigheden, waarbij je vaak schildpadden en kleurrijke vissen tegenkomt die tussen de rotsen schuilen. In deze 6 minuut durende video zie je deze adembenemende schildpadden van dichtbij.

Snorkelen bij Playa Lagun

4. Snorkelen op Porto Mari

De dubbele rifstructuur van Porto Mari creëert een unieke snorkelervaring met twee verschillende werelden om te verkennen. Het heldere water, de diversiteit aan koraalsoorten en het overvloedige zeeleven maken dit tot een favoriete spot voor zowel beginners als gevorderde snorkelaars.

5. Snorkelen op Blue Bay

Blue Bay biedt niet alleen een van de mooiste stranden van het eiland, maar ook een fantastische snorkelplek direct vanaf het strand. Het koraalrif begint slechts enkele meters van de kustlijn en herbergt een rijke variëteit aan mariene soorten, waardoor het een perfecte plek is voor families en eerste-timers.

Snorkelen bij Blue Bay

Welk onderwaterleven kun je tegenkomen tijdens het snorkelen op Curaçao?

Snorkelen op Curaçao betekent zwemmen tussen een levendige mix van zeeleven. Je kunt kleurrijke scholen vissen zoals papegaaivissen, gele staart snappers, en engel- of vlindervissen tegenkomen. Daarnaast zijn er kansen om schildpadden, murenen, en met wat geluk, rustige verpleegsterhaaien of roggen te spotten. Het koraal zelf is ook een attractie, met zijn talloze vormen, maten en kleure

Roggen

Als je gaat snorkelen op Curaçao kan je roggen tegenkomen!


Beste tijd om te snorkelen op Curaçao

De beste tijd om te snorkelen op Curaçao is van mei tot november, wanneer het weer het meest stabiel is en het water zijn helderste punt bereikt. Hoewel Curaçao het hele jaar door een warm klimaat geniet, zorgen deze maanden voor de ideale omstandigheden met minder regen en een rustige zee, wat de zichtbaarheid onder water ten goede komt.

Mocht je op de korte termijn geen plannen hebben om naar Curaçao te gaan, ook in Egypte kun je prachtig snorkelen, of gewoon hier in Europa!

Reistijger.nl


Snorkel excursies in Curaçao

Er zijn talloze snorkel excursies beschikbaar op Curaçao, die je meenemen naar de beste snorkelplekken rond het eiland. Veel van deze excursies bieden volledige pakketten, inclusief uitrusting en soms zelfs fotografie onder water, zodat je je magische momenten kunt vastleggen.

Bij het kiezen van een excursie, let op ervaringen met kleine groepen en gidsen die diepgaande kennis hebben van het lokale zeeleven en de riffen. Zo krijg je niet alleen een veilige, maar ook een educatieve ervaring die je dichter bij de wonderen van de oceaan brengt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>