Ben je op zoek naar de ultieme snorkelbestemming waar je kunt zwemmen tussen kleurrijke koraalriffen en een fascinerende onderwaterwereld? Egypte, met zijn uitgestrekte kustlijn langs de Rode Zee, is een waar snorkelparadijs. In dit artikel duiken we in de beste snorkelplekken in Egypte, verkennen we de diversiteit aan zeeleven die je kunt tegenkomen, en geven we tips voor de beste periode om te snorkelen en hoe je de perfecte snorkel excursie kunt vinden.


Waar kan je snorkelen in Egypte? De 5 beste snorkelplekken

De Egyptische kust kent verschillende prachtige snorkelplekken waar je kunt genieten van het onderwaterleven. Onderstaand zetten we enkele van de beste snorkelplekken in Egypte voor je op een rijtje!

Snorkelen op Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is een van de meest bekende snorkelbestemmingen in Egypte. Deze plek biedt toegang tot verschillende prachtige snorkellocaties, waaronder het Ras Mohammed National Park. Dit park staat bekend om zijn kristalheldere water, prachtige koraalriffen en een rijke verscheidenheid aan zeeleven.

We kwamen een snorkelvideo tegen van Sharm El-Sheikh en as je deze ziet dan pak je waarschijnlijk vanavond je koffers nog. Bekijk deze video hier op YouTube.

Snorkelen Sharm El-Sheikh

Sharm-El-Sheikh is een prachtige locatie

Snorkelen op Hurghada

De meeste mensen die gaan snorkelen in Egypte kiezen ervoor om naar Hurghada te gaan. Hurghada is een andere populaire snorkellocatie, beroemd om zijn mooie koraalriffen en toegankelijke snorkelsites. Giftun Island is een van de toplocaties hier, met rustige wateren die ideaal zijn voor zowel beginnende als ervaren snorkelaars.

Snorkelen op Dahab

Dahab biedt een unieke snorkelervaring met de Blue Hole, een wereldberoemde duik- en snorkelplek. Het is een enorme onderwater sinkhole omringd door koraalriffen en is de thuisbasis van vele soorten zeeleven. Het is een must-visit voor avontuurlijke snorkelaars.

Snorkelen Dahab

Dahab is een must-visit voor snorkelaars

Snorkelen op Marsa Alam

Marsa Alam staat bekend om zijn ongerepte stranden en de nabijgelegen Elphinstone Reef, een van de mooiste koraalriffen in de Rode Zee. Deze locatie biedt een kans om zeldzame zeedieren te zien, zoals de dugong of zeekoe.

Snorkelen op Taba

Taba, gelegen nabij de Golf van Aqaba, is een minder bekende parel. Hier vind je koraalriffen die direct vanaf het strand toegankelijk zijn. De Fjord Bay is een bijzonder mooie plek in Taba, waar snorkelaars kunnen genieten van rustig water en prachtige koralen.

Snorkelen Taba

Bij Taba kunnen snorkelaars genieten


Wat kun je zien tijdens het snorkelen in Egypte?

Snorkelen in Egypte is als zwemmen in een levend aquarium. Je kunt een ongelooflijke diversiteit aan zeeleven verwachten, waaronder kleurrijke koraalvissen zoals de clownvis, papegaaivissen, en keizersvissen. Grote scholen barracuda's, roggen, en zelfs schildpadden kunnen ook worden gespot. In de diepere wateren kun je de majestueuze manta's en haaien zien.

Papegaaivis

Een papegaaivis tegenkomen is zeker mogelijk wanneer je gaat snorkelen in Egypte!


Beste tijd om te snorkelen in Egypte

De beste tijd om te snorkelen in Egypte is van maart tot mei en van september tot november. Tijdens deze maanden is het weer aangenaam en het water is rustig, wat zorgt voor de beste snorkelomstandigheden. De wateren van de Rode Zee zijn warm, waardoor je langere tijd comfortabel kunt snorkelen. Elk van de genoemde plekken heeft zijn eigen beste periode; zo zijn de zomermaanden ideaal voor Marsa Alam, terwijl Sharm El Sheikh het hele jaar door goede omstandigheden biedt.

Egypte is een heel mooi land met erg veel geschiedenis. Naast snorkelplekken staat het ook bekend om zijn warme weer en talloze mooie locaties.

Reistijger.nl


Snorkel excursies in Egypte

Voor de beste snorkelervaring is het aan te raden om deel te nemen aan een snorkel excursie. Deze excursies bieden vaak begeleiding van ervaren gidsen die je naar de beste spots brengen en meer vertellen over het zeeleven dat je tegenkomt. Let bij het boeken van een excursie op de groepsgrootte en of er voldoende aandacht wordt besteed aan veiligheidsuitrusting! Veel resorts en lokale aanbieders in Sharm El Sheikh, Hurghada, en Marsa Alam bieden deze excursies aan.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>