Kroatië, met zijn kristalheldere Adriatische Zee en adembenemende kustlijn, is een paradijs voor snorkelaars. Dit land biedt een unieke combinatie van rijke geschiedenis, prachtige natuur, en levendige onderwaterhabitats die wachten om verkend te worden. Van verborgen baaien tot zonovergoten eilanden, de Kroatische wateren zijn bezaaid met plekken die een onvergetelijke snorkelervaring beloven. Laten we duiken in de wereld van snorkelen in Kroatië en de vijf beste plekken ontdekken die je niet mag missen.


Snorkelen op Vis Eiland

Vis, een eiland ver van de Kroatische kust, is omgeven door enkele van de helderste wateren van de Adriatische Zee. Het beroemde Blauwe Grot bij Biševo, dichtbij Vis, biedt een magische snorkelervaring waarbij het zonlicht dat door het water schijnt, zorgt voor betoverende blauwe tinten. Het water rond Vis is ook rijk aan historische wrakken, wat een extra dimensie geeft aan je snorkelavontuur.

Snorkelen op Vis Eiland

Snorkelen op Korčula Eiland

Korčula staat bekend om zijn dichte bossen en prachtige stranden, maar de echte schat ligt onder water. De kleine baaien en heldere wateren rond dit eiland bieden sommige van de beste omstandigheden voor snorkelen in Kroatië. De rijke zeebodem is bezaaid met zeeleven, waardoor elke duik een nieuwe ontdekking is.

Snorkelen in het Mljet Nationaal Park

Het Mljet Nationaal Park, gelegen op het eiland Mljet, biedt ongerepte natuurlijke schoonheid zowel boven als onder water. De twee zoutwatermeren, Veliko en Malo Jezero, zijn ideaal voor snorkelen en herbergen een diversiteit aan mariene flora en fauna. De beschermde status van het park zorgt voor een rijke onderwaterwereld die gemakkelijk toegankelijk is vanaf de kust. Ontdek in deze video de schoonheid van dit nationaal park

Snorkelen in Mljet Nationaal Park

Snorkelen op de Pakleni Eilanden

De Pakleni Eilanden, gelegen voor de kust van Hvar, zijn een archipel van ongerepte, beboste eilandjes omgeven door turquoise water. De afgelegen stranden en verborgen baaien maken dit een perfecte plek voor snorkelaars die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Het heldere water biedt uitstekend zicht op het levendige zeeleven.

Snorkelen in het Kamenjak Nationaal Park

Gelegen op het zuidelijkste puntje van Istrië, biedt het Kamenjak Nationaal Park spectaculaire kustlijnen en een rijke onderwaterwereld. De vele inhammen en kliffen vormen de perfecte habitat voor een verscheidenheid aan zeedieren. Snorkelaars kunnen hier genieten van kristalhelder water en een rijkdom aan zeeleven.

Snorkelen in Kamenjak Nationaal Park

Wat voor vissen en zeeleven kun je zien tijdens het snorkelen in Kroatië?

Snorkelen in Kroatië biedt de kans om een divers scala aan zeeleven te ontmoeten, waaronder kleurrijke vissen zoals de regenbooglipvis, schorpioenvissen, en zeebrasems. Naast vissen kun je ook zeesterren, zee-egels, verschillende soorten zeeanemonen, en met wat geluk octopussen en zeepaardjes tegenkomen. De heldere Adriatische Zee biedt ook de mogelijkheid om scheepswrakken en de fascinerende onderwaterflora te verkennen.

Schorpioenvis

Als je gaat snorkelen in Kroatië kan je verschillende vissen ontmoeten, waaronder deze schorpioenvis!


Beste tijd om te snorkelen in Kroatië

De ideale maanden om te snorkelen in Kroatië zijn van juni tot september, wanneer de watertemperaturen aangenaam warm zijn, variërend van 20 tot 25 graden Celsius. Deze periode biedt ook het beste zicht onder water. Sommige locaties, zoals het Mljet Nationaal Park, bieden vanwege hun unieke geografische ligging bijna het hele jaar door goede snorkelomstandigheden. Echter, de zomermaanden trekken meer toeristen, dus voor een rustigere ervaring zijn juni en september ideaal.

Mocht je net iets anders zoeken, elders in Europa kun je ook prachtig snorkelen, zoals op Tenerife waar je ook prachtige snorkelgebieden hebt.

Reistijger.nl

Snorkel excursies Kroatië

Er zijn talloze mogelijkheden voor snorkel excursies in Kroatië, variërend van begeleide tochten die je meenemen naar de meest adembenemende snorkel locaties tot boottochten die stoppen bij afgelegen snorkelspots. Zoek bij het kiezen van een snorkel excursie naar aanbieders die kleine groepen hanteren en aandacht besteden aan de bescherming van het mariene milieu. Veel excursies bieden niet alleen snorkeluitrusting, maar ook educatieve informatie over het zeeleven dat je tegenkomt, wat bijdraagt aan een rijke en verantwoorde snorkelervaring.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>