Ben je op zoek naar de beste snorkelplekken in Portugal? Dan ben je hier aan het juiste adres! Portugal biedt vele goede locaties waar je kunt genieten van het prachtige onderwaterleven. In dit artikel vertellen we je alles over snorkelen in Portugal, de beste tijd om te snorkelen, welke prachtige zeedieren je kunt tegenkomen en krijg je tips voor de beste snorkelexcursies.


  • Tip!

Onze favoriete snorkelexcursies

Waar kan je snorkelen in Portugal? De 3 beste snorkelplekken

De Portugese kust kent verschillende prachtige snorkelplekken waar je kunt genieten van het onderwaterleven. Onderstaand zetten we enkele van de beste snorkelplekken in Portugal voor je op een rijtje!

Snorkelen op de Azoren

De Azoren, een eilandgroep gelegen in de Atlantische Oceaan, staan bekend om hun uitzonderlijke snorkelspots. Er zijn verschillende plekken om te snorkelen bij de Azoren, maar de meest populaire plek is Ilheu Vila Franca Campo. Dit is een vulkanisch eilandje onder Sao Miquel waarvan de krater is volgelopen met water. Deze beschutte snorkelplek is prachtig en sterk aan te raden wanneer je bijzondere diersoorten wil spotten!

Op zoek naar een unieke snorkelervaring? Bezoek dan het prachtige Pico eiland, waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen met dolfijnenBoek een excursie en ga onder begeleiding van een gids dolfijnen spotten met je snorkel! Dit zal gegarandeerd een onvergetelijke ervaring nalaten.

De azoren is een prachtige locatie

Snorkelen op de Algarve

De Algarve, gelegen in de meest zuidelijke streek van Portugal, staat bekend om zijn brede zandstranden en kristalheldere zee. De zuidoost kust is het beste wanneer je op zoek bent naar prachtige stranden. De zuidwest kust daarentegen is een veel rotsachtigere kustlijn waar je vele beschutte baaien vind en perfect kunt snorkelen!

Elke plaats in de Algarve heeft zijn eigen goede snorkelplekken. Dus of je nu in Albufeira, Ferragudo, Carvoeiro, Lagoa, Porches, Portimão-Alvor of Lagos (in Lagos kun je ook heel goed kajakken - red.) verblijft, er zijn overal mogelijkheden om te kunnen genieten van het kleurrijke onderwaterleven!

Snorkelen op Madeira

Madeira, het bloemeneiland, biedt adembenemende plekken om te snorkelen. Niet voor niets staat het bekend als de populaire badplaats om te overwinteren in Portugal. Je kan hier een overvloed aan zeedieren tegenkomen, zoals dolfijnen, pijlstaartroggen, murenen, everlipvissen, tandbaarzen, kabeljauws, tonijnen, zeesterren, groupers, barracuda's en baarzen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De drie beste snorkelplekken op Madeira zijn:

  • Garajau Marine Reserve, een natuurreservaat waar je kunt genieten van het kristalheldere water en kleurrijke vissoorten.
  • Garajau Beach, wat bekend staat om zijn kalme water en de kans om de gigantische grouper te zien. Deze plek bereik je met een kabelbaan vanaf de klif naar het strand.
  • Praia do Toco, een rustige omgeving met rotsen als leefgebied voor kreeftjes en vele tropische vissen. Hier kun je kiezen tussen het afdalen via een steile trap of zwemmend vanaf het nabijgelegen Barreirinha.
madeira

Wat kan je zien tijdens snorkelen portugal?

Tijdens het snorkelen en duiken in Portugal kun je vele kleurrijke vissen tegenkomen. Brasem, greep, harders, makreel, baars en nog veel andere soorten vissen zwemmen er in de baaien. Naast vissen zijn er ook andere fascinerende zeedieren te bewonderen. Zo kun je anemonen tegenkomen die op de rotsen vastzitten, of zeesterren en krabben die zich verbergen tussen de spleten van de rotsen. Als je geluk hebt, kun je zelfs oog in oog komen te staan met murenen, octopussen en zeekatten!

Een van de leukste dieren die je kan tegenkomen tijdens het snorkelen in Portugal zijn de schildpadden. Deze dieren zwemmen op verschillende plekken in Portugal en hun aanwezigheid onder water is altijd een bijzondere ervaring! Snorkelen in Portugal zal is dus zeker de moeite waard en zal een blijvende indruk op je achterlaten.

Een zeeschildpad tegenkomen is zeker mogelijk wanneer je gaat snorkelen in Portugal!


Beste tijd om te snorkelen in Portugal

De beste tijd om te snorkelen in Portugal is van juni tot oktober. In de Algarve liggen de gemiddelde temperaturen gedurende deze periode rond de 25 graden en het zeewater is dan rond de 20 graden. Het dragen van een rashguard of wetsuit is wordt in de Algarve aanbevolen om warm te blijven tijdens het snorkelen.

Op de Azoren liggen de gemiddelde temperaturen van juni tot oktober rond de 22 tot 26 graden. Het zeewater is hier warmer dan in de Algarve, namelijk rond de 21 tot 24 graden. Je kan hier daarom gedurende deze periode snorkelen zonder al te veel extra bescherming tegen de kou.

Op het eiland Madeira liggen de gemiddelde temperaturen gedurende juni tot oktober tussen de 23 tot 27 graden Celsius. Het zeewater heeft een vergelijkbare temperatuur en ook hier kun je dus zonder te veel extra bescherming snorkelen.

Portugal is de meest tropische locatie wat toch dichtbij Nederland ligt. Naast snorkelplekken staat het ook bekend om zijn surfspots en talloze mooie locaties.

Reistijger.nl


Snorkel excursies in Portugal

Wil je de prachtige wateren van Portugal verkennen, maar ga je liever niet in je eentje snorkelen? Dan is een snorkel excursie onder begeleiding van een gids perfecte voor jou! Via GetYourGuide kan je vele snorkel excursies in Portugal vinden, waarbij ervaren professionals je begeleiden en zorgen voor een veilige en leuke snorkelervaring.

De gids zal je voorzien van de benodigde snorkeluitrusting en zorgen voor instructies en begeleiding tijdens de hele excursie. Daarnaast zal een gids je uitgebreide informatie geven over de lokale flora en fauna, waardoor je ook nog eens beter begrijpt wat je ziet tijdens de excursie!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>