Heerlijk op vakantie naar Duitsland met de hond; even er tussenuit naar het buitenland en tegelijkertijd toch ook dichtbij huis. Uiteraard wil je jouw trouwe viervoeter zonder problemen kunnen meenemen. Vraag je je af waar je op moet letten voor je vertrekt?  Lees snel verder en kom zo niet voor verrassingen te staan. 


Met de hond naar Duitsland; belangrijke informatie

Voor jij je koffers pakt en naar Duitsland vertrekt met je hond (of honden!) is er wat belangrijke informatie die handig is om te weten. We zullen alles stap voor stap met je doorlopen. Lees dus snel verder!

Paspoort en Vaccinatie

Zoals in de meeste landen in Europa ben je ook in Duitsland verplicht om een Europees vaccinatiepaspoort voor je hond bij je te hebben zodra je de grens oversteekt. Je hond moet ook in orde zijn met de vaccinatie tegen hondsdolheid. Dit moet zijn toegediend uiterlijk 21 dagen voor vertrek.

Autoregels

In Duitsland is het verplicht om je hond op een veilige manier te vervoeren. Dit kan aan de hand van een speciale hondenriem, of door je hond in een reiskennel of achter een hek te zetten. De hond los in de auto laten is dus niet toegestaan!

Verboden hondenrassen in Duitsland

De regels voor rassen zijn in Duitsland afhankelijk van hoelang je verblijft. Verblijf je langer dan 4 weken? Dan zijn de volgende rassen niet toegelaten: Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, en Bullterrier. Indien je minder dan 4 weken blijft, zijn deze honden wel welkom.

Honden die meer dan 20 kilo wegen of een schofthoogte van meer dan 40 cm hebben, moeten verplicht aan de lijn. Ook moet je dan (officieel) een muilkorf bij je hebben.

De volgende rassen zijn verboden in Duitsland:

  • Pitbull-Terriers (Wanneer je langer dan 4 weken in het land blijft)
  • American Staffordshire Terriers (Wanneer je langer dan 4 weken in het land blijft)
  • Bullterriers (Wanneer je langer dan 4 weken in het land blijft)

Leuke plekken om naartoe te gaan

Onder de leukste plekken in Duitsland, mag natuurlijk de hoogste berg van Duitsland, Zugspitze, niet ontbreken. Andere mooie natuur om te bekijken tijdens je vakantie kunnen zijn: Het Zwarte Woud, de Hertz, Rheinland-Pfalz of de Moezelvallei.
Keuze te over als het aankomt op prachtige natuurgebieden die je samen met je hond kunt ontdekken.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Bij het reserveren van hondvriendelijke hotels is het belangrijk om te kijken of 'Haustiere erlaubt' (huisdieren toegestaan) staat vermeld. Om je trouwe viervoeter te mogen meenemen, is namelijk wel expliciete toestemming nodig. Een voorbeeld van zo'n hotel waar je hond van harte welkom is, is Tropical Islands. Dit is een hotel dat in de buurt van Krausnick gelegen is, nabij het grootste waterpark van Duitsland. 

Natuurlijk zijn er in Duitsland nog veel meer hondvriendelijke hotels te vinden. Alle mogelijke hondvriendelijke hotels voor Duitsland vind je gemakkelijk hier.


FAQ - Vakantie met de hond naar Duitsland

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Duitsland met de hond?

Vanaf het middelste punt in Nederland doe je er met de auto ongeveer 40 minuten over om de grens van Duitsland over te steken.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

In Duitsland moet jouw hond verplicht over een eigen paspoort beschikken. Bekijk op deze pagina alle regels rondom paspoorten en vaccinaties voor je hond.


Waar in Duitsland kun je het best wandelen met de hond?

Duitsland bevat ongelofelijk veel wandel- en natuurgebieden. De keuze is dus erg ruim! In sommige plaatsen is het meenemen van een muilkorf wel verplicht, laat je dus goed informeren. Maar over het algemeen heet Duitsland honden welkom in hun natuurgebieden.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>