• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Engeland
  • /
  • Vakantie Engeland met de hond: tips, locaties en advies

Veel hondenbezitters willen hun trouwe viervoeter graag meenemen op vakantie. Engeland is een populaire bestemming voor een vakantie met de hond, vanwege de mooie natuur en het hondvriendelijke karakter van het land. Als je van plan bent om met je hond naar Engeland te reizen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 


Met de hond naar Engeland; belangrijke informatie

Als je met jouw hond naar Engeland wilt reizen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de wetten en regels die in het land gelden. In het onderstaande artikel kun je alles lezen wat je moet weten over het reizen naar Engeland met de hond. Zo kun jij jouw vakantie goed voorbereid beginnen!

Paspoort en Vaccinatie

Om je hond mee naar Engeland te kunnen nemen, moet deze een Europees paspoort hebben. Hierin staat de informatie over de vaccinaties van je hond, zoals bijvoorbeeld de verplichte vaccinatie tegen hondsdolheid. Het is belangrijk om te weten dat deze vaccinatie minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven moet zijn. Daarnaast moet je hond gechipt zijn en moet je ook dit chipnummer laten registreren in het paspoort.

Autoregels

Wil jij met de auto naar Engeland gaan? Ook dan zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden. Zo moet jouw hond vastzitten tijdens de rit en mag deze niet op voorste stoelen plaatsnemen. Ook is het belangrijk om te weten dat bij aankomst in Engeland honden behandeld moeten zijn tegen wormen en teken.

Verboden hondenrassen in Engeland

Sommige hondenrassen zijn helaas niet toegestaan in Engeland. Als baasje van een van de volgende rassen kun je helaas niet samen met je hond op vakantie:

De volgende rassen zijn verboden in Engeland:

  • Pitbull Terriër
  • Japanse Tosa
  • Argentijnse dog
  • Fila Brasileiro

Leuke plekken om naartoe te gaan

Engeland heeft veel mooie plekken om met de hond naartoe te gaan. Zo zijn er veel nationale parken waar je prachtig kunt wandelen met je hond, zoals het Lake District National Park of het Peak District National Park. Ook de kustlijn van Engeland biedt mooie wandelroutes voor honden, zoals de stranden van Cornwall of de kliffen van Dover.

Daarnaast zijn er veel historische steden die ook zeker een bezoekje waard zijn, zoals Londen, Bath of York. In deze steden zijn vaak voldoende parken te vinden waar honden welkom zijn.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Gelukkig zijn er genoeg hondvriendelijke hotels in Engeland te vinden. Er zijn niet alleen hotels waar je hond welkom is op de kamer, maar ook verblijven waar jouw viervoeter zelfs welkom is in het restaurant. Daarnaast zijn er ook hotels te vinden die speciale hondenservices aanbieden, zoals uitlaatservices of een hondenspeelruimtes.

Een voorbeeld van een hondvriendelijk hotel in Engeland is The Dog & Doublet Inn in Staffordshire. Dit hotel beschikt over een eigen pub en restaurant waar jouw trouwe vriend meer dan welkom is en heeft ook nog eens een grote tuin waar deze heerlijk kan spelen.


FAQ - Vakantie met de hond naar Engeland

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Engeland met de hond?

Vanuit het midden van Nederland is het ongeveer 5 tot 6 uur rijden naar de kust van Engeland, afhankelijk van de exacte bestemming. Het is belangrijk om rekening te houden met de ferry-overtocht, indien je met de auto naar Engeland reist.


Je kunt vanuit Nederland met de ferry naar verschillende havens in Engeland varen, zoals Newcastle, Harwich of Hull. Voor de overtocht met de ferry heeft je hond wel een eigen ticket nodig en moet je hond in een speciale hondenkennel verblijven tijdens de overtocht.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

In Engeland moet jouw hond wel verplicht over een eigen paspoort beschikken. Bekijk op deze pagina alle regels rondom paspoorten en vaccinaties voor je hond.


Waar in Engeland kun je het best wandelen met de hond?

In Engeland zijn er veel bossen, parken en natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen met je hond. Een voorbeeld is het New Forest National Park in het zuiden van Engeland, waar je hond vrij mag lopen op de aangegeven wandelroutes.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>