Frankrijk is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. En ook voor hondeneigenaren is dit land ideaal om te bezoeken. Een vakantie naar Frankrijk met de hond is eenvoudig te organiseren, vanwege de grote hoeveelheden hondvriendelijke plekken om te bezoeken en hondvriendelijke activiteiten die je kan ondernemen. Wel is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle lokale regels die er zijn.

In het onderstaande artikel lees je alles was je moet weten voordat jij met jouw hond naar Frankrijk vertrekt. Ook geven we tips over de beste hotels, plekken om te bezoeken en activiteiten om te ondernemen. Zo wordt jouw vakantie naar Frankrijk met de hond gegarandeerd een succes!


Met de hond naar Frankrijk; de regels

Jouw hond meenemen op vakantie naar Frankrijk zal over het algemeen geen problemen op moet leveren. Wel zijn er wat wetten en regels in het land die af kunnen wijken van de regelgeving in Nederland. Dit maakt het extra belangrijk om je goed in te lezen voor vertrek.

Paspoort en Vaccinatie

Frankrijk volgt de Europese regelgeving wat betreft het meenemen van honden op vakantie. Dit betekent dat jouw huisdier een Europees paspoort moet hebben als je deze mee wilt nemen naar het land. Daarnaast moet jouw hond ook een vaccinatie tegen Rabiës hebben gehad. Deze inenting heeft in Frankrijk een geldigheidsduur van een jaar.

Autoregels

Als je met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat, dan gelden daar geen specifieke regels voor het vervoeren van jouw dier. Wel is het belangrijk dat jouw hond niet voor verkeershinder of gevaarlijke situaties kan zorgen.

Verboden hondenrassen in Frankrijk

In Frankrijk heerst er een streng verbod op gevechtshonden. Dit verbod is nog strenger dan de Europese regelgeving die er heerst. Dit betekent dat bijvoorbeeld de Pitbull, de Boerbull en de Tosa in het land verboden zijn, evenals kruisingen van deze rassen. Zelfs als je enkel op doorreis bent door het land, mag je honden die tot deze rassen behoren niet bij je hebben.

Heb jij een hond die overeenkomsten heeft met de bovengenoemde rassen, maar die niet daadwerkelijk tot een van deze rassen behoort? Dan is het, om problemen te voorkomen, verstandig om een Engelstalige verklaring van een dierenarts bij je te hebben waar dit instaat.

De volgende rassen zijn verboden in Frankrijk:

  • Pitbulls
  • Boerbulls
  • Japansa Tosa

Leuke plekken om naartoe te gaan

Frankrijk kent vele prachtige gebieden die perfect zijn voor het bezoeken met de hond. Zo zijn de kustplaatsen bij uitstek zeer geschikt, omdat hier vaak stranden te vinden zijn waar honden welkom zijn. Een goed voorbeeld van zo’n hondvriendelijk strand is Omaha Beach in Normandië. In het plaatje Santec in Bretagne mag je zelfs elk strand met de hond betreden, mits deze aangelijnd is.

Ook de Franse natuur leent zich uitstekend voor een vakantie met de hond. Zo kun je in de Franse Pyreneeën eindeloos met jouw viervoeter wandelen, klimmen en zwemmen. Geef jij de voorkeur aan een vakantie in de stad? Ook dan kan jouw hond prima mee! Zo beschikt vrijwel iedere grote Franse stad over parken die je met de hond kan bezoeken.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

In Frankrijk is een grote variatie aan huisdiervriendelijke hotels te vinden, waar ook jouw hond meer dan welkom is. Zo heeft het mooie La Demeure Montaigne in Parijs bijvoorbeeld speciale kamers geschikt voor huisdieren. Maar ook in veel andere hotels verspreid door het land zijn huisdieren meer dan welkom. Sommige hotels bieden zelfs een uitlaatservice aan.


FAQ - Vakantie met de hond naar Frankrijk

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Frankrijk met de hond?

Wil je met de auto naar Frankrijk gaan, dan ben je vanaf het midden van Nederland tot aan het midden van Frankrijk zo’n 8 a 9 uur onderweg. Wil je met jouw hond naar Parijs dan zul je zo’n 5 uur onderweg zijn met de auto, terwijl je voor het zuiden van Frankrijk een reistijd van rond de 12 uur uit moet trekken.

Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

Om jouw hond mee te kunnen nemen op vakantie naar Frankrijk, moet deze over een Europees paspoort beschikken.

Waar in Frankrijk kun je het best wandelen met de hond?

Actieve honden zullen hun geluk niet op kunnen in de prachtige berggebieden van Frankrijk. Zo lenen de Frans Pyreneeën zich uitstekend voor lange wandeltochten met de hond, evenals de Franse Alpen en de Franse Ardennen. Op deze plekken kunnen de honden niet alleen heerlijk redden, klimmen, spelen en kluisteren, maar zul ook jij kunnen genieten van de prachtige natuur.

Heb je een minder actieve hond? Dan zijn de verschillende hondvriendelijke stranden in het land ook een zeer goede keuze, evenals de stadsparken in bijvoorbeeld Parijs, Lyon en Marseille.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>