Wil je graag op vakantie naar Griekenland met de hond? We snappen heel goed dat je je viervoeter mee op reis wilt nemen. Met zijn heerlijke klimaat en prachtige omgeving is het absoluut een goede keuze. Maar, voor je vertrekt is het wel handig om te weten wat je wel en niet mag doen met je hond. Wij zetten de regels van Griekenland hieronder voor je op een rijtje.


Met de hond naar Griekenland; belangrijke informatie

Voordat je op vakantie naar Griekenland vertrekt met de hond, informeer je je best omtrent de regels voor honden in dit fantastische vakantieland. Zo kun je de nodige vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen tijdig kunt treffen

Paspoort en Vaccinatie

Je hond moet verplicht over een chip en een EU dierenpaspoort beschikken tijdens een verblijf in Griekenland. Daarnaast is een inenting tegen rabiës, oftewel hondsdolheid, verplicht. Deze moet minstens 21 dagen voor vertrek naar Griekenland gezet zijn, daarna moet het inentingsschema gevolgd worden.

Autoregels

Voor het vervoeren van je hond in je auto zijn er geen bijzondere regels in Griekenland. We raden je wel aan om je hond te vervoeren in een reiskennel. Zo blijft je hond rustig, zodat je tijdens het rijden niet wordt afgeleid.

Verboden hondenrassen in Griekenland

In Griekenland is er geen verbod op bepaalde hondenrassen. Zolang je hond ingeënt is tegen hondsdolheid, mag je hem mee op reis nemen naar Griekenland.

De volgende rassen zijn verboden in Griekenland:

  • N.V.T.

Leuke plekken om naartoe te gaan

Als je met de hond op vakantie naar Griekenland gaat, wil je natuurlijk enkele prachtige locaties bezoeken. Het Griekse landschap is heerlijk divers: van diepe rivierkloven tot hoge bergen en grillige kustlijnen. Daartussen vind je eeuwenoude kloosters, Byzantijnse kerkjes en antieke tempels. Een wandeltocht is de ideale manier om kennis te maken met dat omvangrijke patrimonium. Bovendien is het klimaat aangenaam, waardoor je met plezier in de openlucht vertoeft.

Ons favoriete wandelgebied in Centraal-Griekenland zijn de vier massieve bergen Vardousia, Iti, Giona en Parnassos. Met toppen tot 2500 meter heb je hier een spectaculair uitzicht op de omliggende natuur. Je kunt het langeafstandspad E4 volgen dat dwars door deze bergmassieven loopt.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Griekenland wordt beschouwd als een matig hondvriendelijk land, maar er zijn gelukkig genoeg hotels te vinden waar je hond welkom is. Voor een vakantie in Athene raden we het Divani Palace Acropolis aan. Dit vijfsterren hotel verwelkomt graag je viervoeter en heeft alle faciliteiten die je nodig hebt om te kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Je kunt natuurlijk ook kiezen uit heel veel minder dure opties, waar je ook vlak bij of in de natuur zit.

Klik op de knop hieronder om een overzicht te krijgen van alle hondvriendelijke hotels in Griekenland.


FAQ - Vakantie met de hond naar Griekenland

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Griekenland met de hond?

Vanaf het middelste punt in Nederland doe je er met de auto ongeveer 23 uur en 20 minuten over om in Griekenland aan te komen.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

In Griekenland moet jouw hond wel verplicht over een eigen paspoort beschikken. Bekijk op deze pagina alle regels rondom paspoorten en vaccinaties voor je hond.


Waar in Griekenland kun je het best wandelen met de hond?

Griekenland heeft vele mooie natuurgebieden waar je met de hond kunt wandelen, zowel op de eilanden als op het vasteland. Denk maar aan de rotsformaties van Meteora, de hoge toppen van Vardousia, Giona, Iti en Parnassos en het bergachtige gebied Epirus.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>