• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Italië
  • /
  • Vakantie Italië met de hond: tips, locaties en advies

Als je van plan bent om met jouw hond naar Italië te gaan, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. In deze tekst zullen we de belangrijkste aandachtspunten bespreken, waaronder: paspoort en vaccinatie, autoregels en verboden hondenrassen in Italië. Ook delen we nog een aantal handige tips voor jouw vakantie. 


Met de hond naar Italië; belangrijke informatie

Wanneer je jouw hond of puppy mee wil nemen zijn er een aantal regels waaraan jij, of je huisdier, aan moet voldoen.De belangrijkste punten zijn:

Paspoort en Vaccinatie

In Italië is het verplicht dat jouw hond in het bezit is van een Europees dierenpaspoort en ingeënt is tegen rabiës. Zorg ervoor dat de vaccinatie minstens 21 dagen voor vertrek is gegeven. Andere vaccinaties, zoals tegen parvovirus, hondenziekte en hepatitis, worden aangeraden.

Autoregels

In Italië moeten honden tijdens het reizen in de auto vastzitten of in een veilige reismand zitten. Daarnaast is het verplicht om een veiligheidshesje voor jouw hond bij je te hebben en te dragen wanneer de hond uit de auto wordt gehaald op bijvoorbeeld een parkeerplaats. Dit geldt voor de veiligheid van de hond en de inzittenden.

Verboden hondenrassen in Portugal

In Italië gelden er bepaalde regels tegenover sommige hondenrassen. Er zijn momenteel geen rassen die landelijk verboden zijn, of waarmee je het land niet in mag. Wel kunnen er specifieke lokale beperkingen gelden. In Venetië bijvoorbeeld zijn Rottweilers en Dobermans niet toegestaan.

Hoewel het land dus best soepel is met welke rassen het toestaat, hanteert Italië wel een lijst van honden die zij gevaarlijk achten. Momenteel staan daar 17 rassen op, waaronder pitbulls maar ook de mastiff. 

De volgende rassen zijn verboden in Italië:

  • Rottweilers (in o.a. Venetië, ze mogen wel het land in)
  • Doberman (in o.a. Venetië, ze mogen wel het land in)

Leuke plekken om naartoe te gaan

Italië heeft veel prachtige natuurlocaties waar je samen met jouw hond kunt genieten van de omgeving. Een aanrader is bijvoorbeeld de regio Toscane, met haar glooiende heuvels en dorpjes. Andere mooie natuurlocaties in Italië zijn de Dolomieten in het noorden, een bergketen met adembenemende uitzichten en veel wandelpaden. In het zuiden van Italië kun je de Cilento-kust bezoeken, een gebied met prachtige stranden en ongerepte natuur.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Als hondeneigenaar wil je uiteraard een locatie vinden waar honden zijn toegestaan. Gelukkig zijn er in Italië veel hotels te vinden waar je samen met jouw hond kunt verblijven. Eén voorbeeld van een hotel waar honden welkom zijn, is het Grand Hotel Savoia in Genua. Dit prachtige vijfsterrenhotel biedt niet alleen luxe kamers, maar ook speciale diensten voor honden, zoals een hondenoppas en een hondensalon.

Uiteraard zijn er ook genoeg leuke budget opties beschikbaar. Om alle hondvriendelijke hotels in Italië te ontdekken, kun je op de knop klikken onder deze tekst. Je krijgt dan direct een overzicht te zien van alle accommodaties waar jouw hond welkom is. Zo kun je gemakkelijk jouw perfecte vakantie met jouw trouwe viervoeter plannen.


FAQ - Vakantie met de hond naar Italië

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Italië met de hond?

Vanaf het middelste punt in Nederland doe je er met de auto ongeveer 12 uur en 30 minuten over om in Italië aan te komen.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

In Italië moet jouw hond wel verplicht over een eigen paspoort beschikken. Bekijk op deze pagina alle regels rondom paspoorten en vaccinaties voor je hond.


Waar in Italië kun je het best wandelen met de hond?

De Dolomieten zijn erg populair vanwege het adembenemende berglandschap en de vele wandelmogelijkheden, maar dit kan voor sommige mensen ook wat uitdagend zijn. Toscane en Umbrië zijn daarentegen wat meer toegankelijk en hebben een meer glooiend landschap met prachtige uitzichten.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>