Als je van plan bent om op vakantie te gaan met je hond in Noorwegen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel behandelen we deze punten uitgebreid, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Zo vertellen we je meer over de vereisten voor het paspoort en de vaccinaties van je hond en de autoregels die gelden in Noorwegen. Ook bespreken we welke hondenrassen er verboden zijn in Noorwegen. Daarnaast geven we je tips voor het vinden van een hondvriendelijk hotel en leuke plekken om te bezoeken met je hond.


Met de hond naar Noorwegen; belangrijke informatie

Als je met je hond naar Noorwegen gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we onder andere de paspoort- en vaccinatievereisten en de regels omtrent autorijden met je hond.

Paspoort en Vaccinatie

Als je met de hond naar Noorwegen gaat dient deze te beschikken over een geldig Europees paspoort. Daarnaast moet je hond gechipt zijn of een goed leesbaar tatoeage hebben. Als laatste moet je hond minimaal 21 dagen voor je Noorwegen inreist een vaccinatie tegen hondsdolheid hebben gehad. Dat is ook de enige verplichte vaccinatie die je hond moet hebben.

Autoregels

Wanneer je met je hond met de auto naar Noorwegen reist, moet je je aan een aantal regels houden. Zo moet je hond vastzitten in de auto en is het verboden om je hond op de bijrijdersstoel te laten zitten.

Verboden hondenrassen in Noorwegen

Met sommige hondenrassen mag je Noorwegen niet inreizen. Als baasje van een van de volgende rassen kun je helaas niet samen met je hond op vakantie naar Noorwegen:

De volgende rassen zijn verboden in Noorwegen:

  • Pitbull Terriër
  • American Staffordshire Terrier
  • Fila Brasileiro
  • Tosa Inu
  • Dogo Argentino
  • Tsjechoslowaakse wolfhond
  • Honden die een kruising zijn van de hond met een wolf

Leuke plekken om naartoe te gaan

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige natuur en daarom is het ook een ideale bestemming voor een vakantie met je hond. Mooie plekken om te bezoeken zijn het Dovrefjell National Park, de Preikestolen en de Geirangerfjord. In het Dovrefjell National Park heb je de kans om muskusossen te spotten.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Natuurlijk wil je op vakantie met je hond verblijven in een accommodatie waar honden zijn toegestaan. Een voorbeeld van een hondvriendelijk hotel in Noorwegen is het Clarion Collection Hotel With in Tromsø. Wil je alle hondvriendelijke hotels in Noorwegen zien? Klik hier voor een overzicht.


FAQ - Vakantie met de hond naar Noorwegen

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Noorwegen met de hond?

Vanaf het middelpunt van Nederland doe je er met de auto ongeveer 17 uur en 45 minuten over om in Noorwegen aan te komen.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

Ja, in Noorwegen moet jouw hond beschikken over een Europees dierenpaspoort waarin staat dat jouw hond is ingeënt tegen hondsdolheid. Controleer ruim voor vertrek of jouw hond is ingeënt en een geldig dierenpaspoort heeft.


Waar in Noorwegen kun je het best wandelen met de hond?

Noorwegen heeft veel mooie wandelgebieden waar je samen met je hond kunt genieten van de natuur. Een van de meest populaire plekken om te wandelen is de regio rond de fjorden, waar je kunt genieten van indrukwekkende uitzichten. Daarnaast zijn er veel nationale parken waar honden zijn toegestaan, zoals het Dovrefjell-Sunndalsfjella Nationaal Park en het Femundsmarka Nationaal Park.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>