Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Oostenrijk en neem je jouw trouwe viervoeter mee? Dan is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagde vakantie met jouw hond in Oostenrijk.


Met de hond naar Oostenrijk; belangrijke informatie

Wanneer je op vakantie gaat met jouw hond in Oostenrijk, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet jouw hond bijvoorbeeld beschikken over een paspoort en de juiste vaccinaties hebben. Daarnaast zijn er speciale autoregels in Oostenrijk en zijn bepaalde hondenrassen verboden.

Paspoort en Vaccinatie

Wanneer je met jouw hond naar Oostenrijk reist, is een geldig EU-paspoort voor jouw hond verplicht. Daarnaast moet jouw hond gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid. Het is verstandig om je hond ook te laten vaccineren tegen andere ziektes die in Oostenrijk voorkomen, zoals de ziekte van Weil.

Autoregels

In Oostenrijk gelden speciale autoregels wanneer je jouw hond meeneemt. Zo moet jouw hond vastzitten in de auto en mag hij niet los in de auto zitten. Daarnaast is het verboden om jouw hond op de voorstoel te vervoeren.

Verboden hondenrassen in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn alle hondenrassen toegestaan om mee te nemen op vakantie, alleen heb je voor sommige gevaarlijke hondenrassen wel een muilkorfplicht. Heb jij een viervoeter die over het algemeen wordt gezien als een gevaarlijk hondenras? Dan is het belangrijk om een muilkorf mee te nemen.

  • Alle rassen zijn toegestaan in Oostenrijk

Leuke plekken om naartoe te gaan

Oostenrijk is een prachtig land met veel mooie natuurlocaties waar je met jouw hond naartoe kunt gaan. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen in de Oostenrijkse Alpen of langs de Donau. Bezoek ook eens de hondvriendelijke stad Wenen, waar je kunt genieten van de mooie architectuur en parken.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Als je op zoek bent naar een hondvriendelijke accommodatie in Oostenrijk, dan zijn er genoeg opties. Zo is er bijvoorbeeld het hondenhotel Edelweiss in Salzburg. Hier zijn honden van harte welkom en is er zelfs een speciale hondenspeeltuin. Wil je direct een overzicht zien van alle hondvriendelijke hotels in Oostenrijk? 
Klik dan hier voor meer informatie.


FAQ - Vakantie met de hond naar Oostenrijk

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Oostenrijk met de hond?

Vanaf het middelpunt in Nederland doe je er met de auto ongeveer 9 uur en 30 minuten over om in Oostenrijk aan te komen. Uiteraard is de exacte reistijd afhankelijk van waar je precies vertrekt en waar je naartoe gaat in Oostenrijk.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

Ja, wanneer je met je hond naar Oostenrijk reist, moet je hond verplicht over een eigen paspoort beschikken. In het paspoort staat vermeld dat je hond is gevaccineerd tegen hondsdolheid en het is verplicht om dit paspoort bij je te hebben tijdens de reis. Zorg er daarom voor dat je het paspoort tijdig regelt en meeneemt.


Waar in Oostenrijk kun je het best wandelen met de hond?

Oostenrijk heeft tal van mooie locaties waar je met je hond kunt wandelen. Een aanrader is bijvoorbeeld de omgeving van de Achensee, waar je prachtige wandelroutes hebt door de bergen en langs het meer. Ook de regio rondom Zell am See biedt mooie wandelroutes, zoals de Gipfelwanderung van de Schmittenhöhe.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>